Diskuze
Ideální postup pro přípravu bramborového salátu, jak ho máte rádi
Děkujeme za pochopení.
M32i12c47h76a14l 51M33i15l84l47e26r
ja delam brsalat tady u protinozcu, kde se po nem kazdy z naseho okruhu rodiny a pratel olizne.
Zakladem je babiccin recept: brambory, mrkev, petrzel, celer, hrasek, evropske kysele okurky, kopr, vsechno nechat ulezet pres noc, druhy den se dochucuje a vmichava majoneza se lzici horcice.
Misto cibule davam jarni cibulky, ktere jsou mnohem jemnejsi, navic davam i rapikaty celer.
Okurky: kombinace ceske zn. Nova a polske zn. Krakus. Davam oboje protoze Nova je bohuzel mekci, Krakus je krupavejsi. Drive sem dovazeli Znojmii, ktera je krupavejsi a chutnejsi nez Nova, ale uz jsem ji dost let nikde nevidel.
E88v30a 98K64a43l46l32i56s11t11o82v16á
To je ten správný salát ! Dělám ho přesně stejně, jen tu majonezu poslední roky trochu "ředím" jogurtem a dávám ji hned, ne až druhý den...
L46u33d31v12í58k 43G57a33j19d21o54š87í62k
Já jsem akorát nepochopil v titulku ten dovětek "jak ho máte rádi".
Protože podle toho "ideálního" postupu ho rád nemám a z diskuse plyne, že je nás takových víc. Krom toho článek nic jiného nenabízí až na přiznání, že každý ho dělá jinak a každý ho má i jinak rád.
M83i58r41o51s72l22a39v 54S32t10e34i98n11e10r
Okurky beru jenom kvašené ve slaném láku. Půl skleničky toho láku (sůl, kopr, křen, česnek, vinný list v něm byly) přidám do drobně nakrájených brambor a zeleniny. Celeru raději o něco víc, hrášek je také nutný. Cibuli rozpůlím už den předtím a marinuji v octě, ztratí tak štiplavost. Nadrobno nasekaná vejce (3 kusy) na drobno nasekaná dušená šunka (asi 20 dkg) a výhradně čerstvě vyrobená majonéza ze žloutku a jemného olivového oleje, může se dát jenom trochu ololu na začátek a pak už dokončit s řepkovým olejem, má méně výraznou chuť. Do hotové majonézy dvě polévkové lžíce hořčice, zamíchat a zamíchat do salátu tak, že se odzdola zvedá plochou vařečkou a obrací, brambory se nesmí drtit!
T68o10m55á46š 74N30e44t85o80l63i45c67k97ý
Celer a petržel NIKDY! To bych opravdu nepozřel. Ani light saláty s jogurtem nejsou saláty.
M85a16r77t74i20n 11K59ř87í90ž
V létě občas část majonézy nahradim jogurtem, je to takový "jakosalat". Ale na vánoce chci salát opravdickej.
J14a37r88o52s61l23a32v 95T12k56a42d87l33e63c
To takhle blázen v blázninci zametá listí a kolem jde ředitel a primář.A říďa se ptá primáře...co dáváte na jahody aby byly fakt dobré? No já zásadně koňský hnůj.No a já zase upřednostnuji kuřecí páč je agresivnější...A chudák to slyší a řekne si- tak já dávám na jahody vždy šlehačku...ale já jsem blázen
Z73b79y67n27ě96k 76M76e16l14i23c11h67a26r
No, zase pěkný článek ;-) jdu dát vařit brambory, u nás se jí salát uleželý jen pár hodin a rozhodně ne z lednice (brambory, cibule, vejce, okurky) / pohodový Štědrý den přeju
J59a87k10u50b 80Z18e51m19á85n76e82k
Z kila brambor Na množství, které by se nakonec všem zdálo dostatečné, jsme ještě nepřišli.
M14a94r51t82i61n 21K23ř96í32ž
Každý má svůj recept a nechápe, jak můžou ostatní vydávat ty svoje blivajzy a brsalát. Už jen ta představa vařené zeleniny, navíc ještě celeru, mi zvedá kýbl. Salát není vývar!
A74n51t92o96n10í46n 24S56e91b17e24r21a
Ja do brambor pridavam jen nakladane okurky, hrasek s mrkvi, vejce ,tatarku a pepr sul. Je to bramborovy salat jako kazdy jiny.....
P64ř92e89m43y34s28l 20Č73e92r57n61í16k
Ať ten salát udělám tak a nebo tak, stejně ho ty mrchy sežerou
V belgické zoo lev zardousil lvici Mayu z Česka, měl se s ní původně pářit
V zoologické zahradě Bellewaerde Park na západě Belgie lev Nestor zardousil lvici Mayu, která...
KVÍZ: Jak se vyznáte ve vývarech a postupu jejich přípravy?
Vývar je v kuchyni základ, ostatně už naše babičky tvrdily, že polévka je grunt a maso špunt. A...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Nadšenec pro grilování nic nevyhodí. Co najde, přetvoří na gril nebo udírnu
Dan Kordula je fanda grilování. A nejen to, většinu svých grilů, udíren a dalších prostředků k...
Hlasujte pro nejroztomilejší mazlíčky, vyhrají krmivo pro gurmány za 10 tisíc
Rozběhlo se hlasování v březnové anketě, z níž vzejdou nejroztomilejší mazlíci měsíce a tři...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Za socíku jsme hodně pletli i háčkovali. Abychom ušetřili a měli co na sebe
Mnoho z nás si jistě ještě dnes vzpomene na dobu, kdy moderního oblečení nebylo v obchodech tolik...
Zlato z dortíků vámi projde, uklidňuje v Rozstřelu vítěz soutěže Peče celá země
Rozstřel „Nekoukat se nalevo napravo a jít si svou vlastní cestou je nejlepší,“ řekl na úvod Rozstřelu s...
Otevře sklenice, očistí spáry, nabrousí boty. To všechno svede brusný papír
Kousek ho najdete snad v každé dílně nebo garáži. A to je dobře, nikdy nevíte, kdy budete brusný...
Bydlí u vás třeba chluponožka? Samotářky jsou hmyzem roku, sčítejte hotely
Včely samotářky jsou volně žijící opylovači, jejichž svět je naprosto fascinující. Zůstávají v...
KVÍZ: Jak se vyznáte ve vývarech a postupu jejich přípravy?
Vývar je v kuchyni základ, ostatně už naše babičky tvrdily, že polévka je grunt a maso špunt. A...