Diskuze

Ideální postup pro přípravu bramborového salátu, jak ho máte rádi

S bramborovým salátem je to jako s gulášem nebo vanilkovými rohlíčky. V každé rodině jsou jiné chutě a dodržují se jiné zvyklosti a složení salátu. Ale pokud chcete něco zaručeného, začněte receptem od profesionálů, který si můžete dotvořit podle vlastních zvyklostí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ja delam brsalat tady u protinozcu, kde se po nem kazdy z naseho okruhu rodiny a pratel olizne.

Zakladem je babiccin recept: brambory, mrkev, petrzel, celer, hrasek, evropske kysele okurky, kopr, vsechno nechat ulezet pres noc, druhy den se dochucuje a vmichava majoneza se lzici horcice.

Misto cibule davam jarni cibulky, ktere jsou mnohem jemnejsi, navic davam i rapikaty celer.

Okurky: kombinace ceske zn. Nova a polske zn. Krakus. Davam oboje protoze Nova je bohuzel mekci, Krakus je krupavejsi. Drive sem dovazeli Znojmii, ktera je krupavejsi a chutnejsi nez Nova, ale uz jsem ji dost let nikde nevidel.

1 0
možnosti

To je ten správný salát ! Dělám ho přesně stejně, jen tu majonezu poslední roky trochu "ředím" jogurtem a dávám ji hned, ne až druhý den...

0 0
možnosti

Já jsem akorát nepochopil v titulku ten dovětek "jak ho máte rádi".

Protože podle toho "ideálního" postupu ho rád nemám a z diskuse plyne, že je nás takových víc. Krom toho článek nic jiného nenabízí až na přiznání, že každý ho dělá jinak a každý ho má i jinak rád.

1 0
možnosti
Foto

Okurky beru jenom kvašené ve slaném láku. Půl skleničky toho láku (sůl, kopr, křen, česnek, vinný list v něm byly) přidám do drobně nakrájených brambor a zeleniny. Celeru raději o něco víc, hrášek je také nutný. Cibuli rozpůlím už den předtím a marinuji v octě, ztratí tak štiplavost. Nadrobno nasekaná vejce (3 kusy) na drobno nasekaná dušená šunka (asi 20 dkg) a výhradně čerstvě vyrobená majonéza ze žloutku a jemného olivového oleje, může se dát jenom trochu ololu na začátek a pak už dokončit s řepkovým olejem, má méně výraznou chuť. Do hotové majonézy dvě polévkové lžíce hořčice, zamíchat a zamíchat do salátu tak, že se odzdola zvedá plochou vařečkou a obrací, brambory se nesmí drtit!

0 1
možnosti

Celer a petržel NIKDY! To bych opravdu nepozřel. Ani light saláty s jogurtem nejsou saláty.

1 1
možnosti

V létě občas část majonézy nahradim jogurtem, je to takový "jakosalat". Ale na vánoce chci salát opravdickej.

1 0
možnosti

To takhle blázen v blázninci zametá listí a kolem jde ředitel a primář.A říďa se ptá primáře...co dáváte na jahody aby byly fakt dobré? No já zásadně koňský hnůj.No a já zase upřednostnuji kuřecí páč je agresivnější...A chudák to slyší a řekne si- tak já dávám na jahody vždy šlehačku...ale já jsem blázen;-)

5 0
možnosti

No, zase pěkný článek ;-) jdu dát vařit brambory, u nás se jí salát uleželý jen pár hodin a rozhodně ne z lednice (brambory, cibule, vejce, okurky) / pohodový Štědrý den přeju

0 0
možnosti

Z kila brambor ;-D Na množství, které by se nakonec všem zdálo dostatečné, jsme ještě nepřišli.

3 0
možnosti

Začínáme na kyblu :-)

0 0
možnosti

Každý má svůj recept a nechápe, jak můžou ostatní vydávat ty svoje blivajzy a brsalát. Už jen ta představa vařené zeleniny, navíc ještě celeru, mi zvedá kýbl. Salát není vývar!

2 2
možnosti

Ja do brambor pridavam jen nakladane okurky, hrasek s mrkvi, vejce ,tatarku a pepr sul. Je to bramborovy salat jako kazdy jiny.....

2 0
možnosti

Ať ten salát udělám tak a nebo tak, stejně ho ty mrchy sežerou ;-D

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

V belgické zoo lev zardousil lvici Mayu z Česka, měl se s ní původně pářit

14. března 2024  18:19

V zoologické zahradě Bellewaerde Park na západě Belgie lev Nestor zardousil lvici Mayu, která...

KVÍZ: Jak se vyznáte ve vývarech a postupu jejich přípravy?

18. března 2024

Vývar je v kuchyni základ, ostatně už naše babičky tvrdily, že polévka je grunt a maso špunt. A...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Nadšenec pro grilování nic nevyhodí. Co najde, přetvoří na gril nebo udírnu

16. března 2024

Dan Kordula je fanda grilování. A nejen to, většinu svých grilů, udíren a dalších prostředků k...

Hlasujte pro nejroztomilejší mazlíčky, vyhrají krmivo pro gurmány za 10 tisíc

1. března 2024,  aktualizováno  15.3 10:01

Rozběhlo se hlasování v březnové anketě, z níž vzejdou nejroztomilejší mazlíci měsíce a tři...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Za socíku jsme hodně pletli i háčkovali. Abychom ušetřili a měli co na sebe

12. března 2024

Mnoho z nás si jistě ještě dnes vzpomene na dobu, kdy moderního oblečení nebylo v obchodech tolik...

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Zlato z dortíků vámi projde, uklidňuje v Rozstřelu vítěz soutěže Peče celá země

19. března 2024

Rozstřel „Nekoukat se nalevo napravo a jít si svou vlastní cestou je nejlepší,“ řekl na úvod Rozstřelu s...

Otevře sklenice, očistí spáry, nabrousí boty. To všechno svede brusný papír

19. března 2024

Kousek ho najdete snad v každé dílně nebo garáži. A to je dobře, nikdy nevíte, kdy budete brusný...

Bydlí u vás třeba chluponožka? Samotářky jsou hmyzem roku, sčítejte hotely

18. března 2024

Včely samotářky jsou volně žijící opylovači, jejichž svět je naprosto fascinující. Zůstávají v...

KVÍZ: Jak se vyznáte ve vývarech a postupu jejich přípravy?

18. března 2024

Vývar je v kuchyni základ, ostatně už naše babičky tvrdily, že polévka je grunt a maso špunt. A...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!