Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Oprašte grily: zkontrolujte, vyčistěte, naložte maso. Sezona je tu

Teplé počasí vyláká mnohé z nás přes víkend na zahradu, abychom zahájili grilovací sezonu. Než poprvé rozpálíte gril, proveďte alespoň zběžnou kontrolu, aby akce neskončila fiaskem. Servisním dílem zahajujeme letošní speciální přílohu Grilování.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K53a68t81e10ř41i55n83a 64D89r53a91h25o24k56o57u51p58i48l90o92v87á 9796301242883

Já četla: "Oprašte gorily: zkontrolujte, vyčistěte, naložte maso. Sezona je tu" ;-D

+2/0
22.4.2018 10:41
Foto

L67e83n57k77a 83M86a74t48o55u92š19k72o34v85á 9200167476509

;-DR^

0/0
22.4.2018 14:40

P80a43v11e43l 91J79e90ř91á63b79e73k 7661592804127

Drátěný kartáč ne.

Stává se, že ulomený drátek zůstane na roštu a potom se přilepí do grilované maso.

A potom je to už jen o štěstí, zda drátek se zapíchne do nějaké části trávicího ústrojí.

0/0
22.4.2018 7:41

L78u26d65v26í79k 42G74a18j38d49o18š12í58k 2495743654172

Blbost. Pokud rošt opravdu vyčistíte a nezůstane na něm vrstva lepkavého, připeklého tuku, tak na něm žádný drátek nemůže zůstat. Nemá jak.

0/0
22.4.2018 19:10

P77a72v82e73l 18J34e82ř23á85b13e94k 7811842744287

To není blbost, ale realita.

Jedná se právě o tu drobnost - pokud rošt opravdu vyčistíte.

A nemá jak - litina je na povrchu zpravidla hrubší než třeba nerez, a ty kousky drátků se mohou v některých škvírách odlitku zachytit (možní to bude i v mezírkách svařovaného roštu apod.).

Na trhu je tolik provedení roštů, že je dost pravděpodobné, že některé budou mít různé zdánlivě neškodné mezírky, drsnosti povrchu atd.

0/0
23.4.2018 20:03

L51u22d53v83í40k 88G80a33j10d11o35š35í62k 2405823894152

Když už nic, tak snad máte oči a víte co děláte. Možná u lidí s naprosto vyfičenou makovicí bych to ještě snad pochopil, ale ti si drátek v buřtu skoro zaslouží.

Osobně by mě nikdy nenapadlo něco takového řešit, protože když už drhnu rošt, tak pak vypadá jak nový a je zcela vyloučeno, aby na něm nějaký drátek zůstal. Natož aby se nepozorovaně zapíchl do jídla.

0/0
23.4.2018 23:10

H40a97n10u52š 13H38o95r52á56k 9911964286883

Hele Burza, nejidealnejsi neni nejoptimalnejsi;-)

0/0
21.4.2018 22:36

V14l42a66s33t36i39m97i62l 22Š32t47e83c11h49e18r 1325565869325

Nevím ,co na tom grilování každý vidí.Maso je dobré,ale jeden víkendový večer a měsíc to nemusím.

+2/0
21.4.2018 20:36

M71i21c91h79a44l 30T50r68i49s55k43a 2460347412137

Kvalitni maso nepotrebuje marinadu.

+9/0
21.4.2018 17:05

V91á19c56l92a71v 76K13r46č76m18á14ř 1505208652125

Hurá, začíná sezóna smrdění spáleným uhlím Rv

+4/−8
21.4.2018 8:58

D97a61n38a 14T12e83n62z48l83e11r 5490442845723

Uhlí voní, což se nedá říct o spáleném jídle. :-)

+11/0
21.4.2018 12:00

V62á50c79l88a97v 97K16r69č65m84á51ř 1255518612175

A teď ještě tu o karkulce.

0/−3
21.4.2018 21:52

T27o92m44á27š 39N74o63v42á68k 2458486898342

Byla jednou jedna Karkulka...

0/0
22.4.2018 16:20







Najdete na iDNES.cz