Diskuse k článku

Místo krkovičky zkuste grilovat raději jehněčí, doporučuje šéfřezník

Zkuste zaexperimentovat a vyměnit kuřecí nebo krkovičku za méně obvyklé druhy masa. Dočkáte se tak nových chutí, říká Pavel Holeček, šéf řezníků z Globusu. Doporučuje i telecí, různé šašliky, básní o chuti plecka, které ovšem musí být „říznuté“ tak, aby se z něj udělaly plátky na gril.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

M46i10r53o17s46l48a17v 92S67t83e68i11n50e31r 4310432610766

Jehněčí je podvod, nabízí se zpravidla maso už starší ovce nebo kozy. Pak je ovšem třeba, to maso naložit, aby zkřehlo, t.j. stejně jako hovězí, do kyselého láku s kořením. Po asi 5 - 7 dnech se může grilovat, menší kousky se podaří spíše, než ty větší.

Na lák neberu chemii, t.j. jakési Balzamico, ale docela nejobyčejnější Bzenecký ocet, stejně jako na saláty. Před grilováním natřít olivovým olejem a dávat nejdřív na nejžhavější místo, aby se maso uzavřelo a zachovalo šťávu. Potom dogrilovat trochu vedle, aby se na povrchu nepřipálilo.

+1/0
22.6.2018 21:51

H22o57n72z54a 50K74r70o72u35ž93e48k 3144839938847

V Globusu jsem si koupil vakuovný vyzrálý "flank steak". Po rozbalení se žádný nekonal, protože se jednalo o velmi dobře naaranžované 4 dlouhé ořezy. Takže doporučuji vakuované maso u těch podvodníků nekupovat.

0/0
10.6.2018 19:11

F72r37a23n51k 26N90o46v61a89k 5735695441839

Tak nebyl to flank spiz limited edition? Asi bych to pomlel a udelal luxusni burger.. Ale drzost to od nich je..vyfotit a poslat na zakaznickou podporu, vrati prachy..

0/0
11.6.2018 8:37
Foto

J11a98n 88D48o19č13e73k34a56l 1714396801815

Tak v některých zemích na západ od nás jsou už oblasti, kde to vepřové pomalu už ani neseženete :-P

+4/0
9.6.2018 23:39

F52r10a13n18k 72N97o95v73a36k 5795155511249

Potvrzuji, najit krkovici v UK je trapeni.. kazdej rok je veprova cast v supermarketu mensi a mensi :D

+1/0
11.6.2018 8:41

M25i31c83h13a19l 65T73r71i83s85k83a 2440407592477

Burger s obsahem tuku 10% urcite ne - bude suchy. Bezny pomer je 80/20, ja delam 25. Odpocinuti masa pri pokojove teplote je pitomost, ktera se v CR stala mantrou, stejne jako soleni steaku po grilovani. Varil jsem v N.Y., Italii a maso se zasadne solilo pred pripravou a steaky se rozhodne pred upravou rozhone "nezahrivaly".

https://www.seriouseats.com/2013/06/the-food-lab-7-old-wives-tales-about-cooking-steak.html

+4/0
9.6.2018 18:21

K23a43r56e40l 97F25r87a37n87ě90k 3778943177135

Když mi poradí, kde koupit telecí nebo jehněčí za cenu krkovičky, tak do toho jdu.;-)

+12/−1
9.6.2018 16:10

M95i56c73h33a86e29l 70H24a89j96e67k 8951957670651

Protože to chutná naprosto stejně... To je jako když nemáte citron, že tak tam dejte limetku...

+1/0
9.6.2018 14:42

Najdete na iDNES.cz