Diskuze
Rib eye, striploin, rump, flank, hanger. Který steak je nejlepší?
Děkujeme za pochopení.
R53o43b28e77r46t 49Š23m58e29r93e54k
V Lidlu to není steak, ale podrážka tenká, můžou tam psát o vyzrálosti co chcou, vyzkoušel jsem jednou a stačilo.
P66e54t57r 46H89o70f22m20a13n25n
Hlavne to musi byt krvave jako peklo!
J40o91s75e26f 17R31i67c42h97t22e36r
Abych to shrnul: nejsem žádnej fanoušek ameriky, spíš naopak. Ale jestli někdy budete v new yorku, zajděte si do nějakýho fakt vyhlášenýho steak house. Standardní cena za porci je kolem $40-$50, což je v podstatě levnější než u nás, a chuťově je to prostě někde úplně jinde.
M66a55r48t76i28n 67V54o14j36á80č26e81k
flanku jsem fakt neprisel na chut ..jinak ze 7 fotky prvni z leva takovy mam rad
J41o33s57e61f 63R71i53c77h88t11e78r
Flank je chutnej, ale žvejkačka. Proto se buď dělá na nudličky (typicky napr. fajitas) nebo tenký plátky (Pho), apod. To je zas jen českej zlozvyk dělat to v celku jako klasickej steak - na lístku "steak" za 150 vypadá dobře, a "flank" zní dostatečně americky.
V50a46c36l77a56v 72V10a82v46r69a
ne maso z buvola to být nemusí i ldyž Texasani mají naprosto grandiozní "Steak Housy". On i burger z buvola je něco jiného než z McD.
Dá se doma udělat steak ne, že ne. Příprava je jednoduchá a vysokou teplotu dnes dokáže kdejaký gril. No na mase záleží moc. Z každé strany 3 minuty - nezkoušejte dýl, vyjde vám tvrdá podrážka. Velmi lehce naolejovat maso rukou a na pánev NIC než maso. A hodně rozpálený grill. Koření třeba A1 steak omáčku..nebo jinou, jen ne prosím kečup. To dělají kuchaři zločinci. Ten tak na hranolky.
J72o41s51e57f 37R72i42c98h24t19e27r
Maso z buvola?? Nepopletl jste si trochu zvířata? :-o
V85a88c44l84a45v 57V63a22v76r59a
New York strip. Beru už jen 8 uncového na to starý koleno už tak nechutná.. Bratru od 20 do 30ti dolarů a dobrej Samuel Adams..
K tomu bramboru a v ní Sauer Cream, máslo, může být miska lusků, kvítek petrželky..
M75i49c27h18a76l 58M33i52l81l73e35r
SAUER se v anglictine vyskytuje jen ve slove sauerkraut= kysele zeli
Jinak kysela smetana je SOUR cream
V60a67c90l15a14v 36V98a21v78r74a
Dnes už vám udělají dobrý steak i v Čechách. Tedy pokud mají kuchaře s velkým K.
Ani tady v Americe natož na Floridě není snadné dostat dobrého steaka.
Kuchař který umí musí být skvěle placen a pokud pan majitel šetří, dostanete podrážku. Maso nesmí být před přípravou nikdy mražené, a skvělý "cut" není za bakšiš.. Kdo má k vaření vřelý vztah, dokáže i nemožné se správným kusem masa.
Steak jež je udělaný na medium nebo rare medium je ovšem pochoutka. Stačí 3 minuty z každé strany na grilu, žádné oleje ..
jen tak si s ním omastit ruce v nichž držíte ten kus masa.
J12a40n 28M94a82c74k
Jsem supervegan sedmeho stupne, nejim nic co vrha stin.
M70a36r53t27i34n 31B52l78a40h30n63í11k
Obvykle jsem proti komentářům imunní, ale u Vás jsem se zasmál nahlas
J29o57s39e25f 60R26i40c54h12t67e53r
Já nevím, ale podle mě je v domácích podmínkách téměř nemožný připravit dobrej hovězí steak. Největší problém je sehnat skutečně kvalitní a vyzrálý maso - to se podle mě do normální obchodní sítě vůbec nedostane. A pak udělat ho správně vyžaduje dost zručnosti a zkušenosti, kterou my amatérští kuchaři prostě nemáme.
T34o13m73á17š 14S37l13u13n64s17k79ý
Vyzrale maso se da koupit celkem bezne v tescu i v lidlu. Zrucnost neni potreba vubec, chce to jen dodrzet par zakladnich pravidel a po 2-3 pokusech se do toho dostanete
Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti
Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...
Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru
Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice
Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...
KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?
Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek
Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...
Užijte si jarní svátky obklopeni květinami a symboly jara a Velikonoc
Celý týden jste se těšili, jak si konečně na Velký pátek vyzdobíte byt, dům, chalupu? Vsaďte na...
Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny
Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...
KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?
Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...
Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev
Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...