Diskuze

Rib eye, striploin, rump, flank, hanger. Který steak je nejlepší?

Máte chuť ugrilovat si doma pořádný steak, ale nevíte, jaké maso vybrat? Vždyť možností je tak moc. Má to být svíčková, hovězí zadní, nebo pupek?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V Lidlu to není steak, ale podrážka tenká, můžou tam psát o vyzrálosti co chcou, vyzkoušel jsem jednou a stačilo.

0 0
možnosti

Hlavne to musi byt krvave jako peklo!

0 0
možnosti

J22i19ř70í 25D81u77š68e79k

23. 8. 2018 15:07

V Mase nemá být žádná krev ;-O

0 0
možnosti

Abych to shrnul: nejsem žádnej fanoušek ameriky, spíš naopak. Ale jestli někdy budete v new yorku, zajděte si do nějakýho fakt vyhlášenýho steak house. Standardní cena za porci je kolem $40-$50, což je v podstatě levnější než u nás, a chuťově je to prostě někde úplně jinde.

0 0
možnosti

flanku jsem fakt neprisel na chut ..jinak ze 7 fotky prvni z leva takovy mam rad

0 0
možnosti

Flank je chutnej, ale žvejkačka. Proto se buď dělá na nudličky (typicky napr. fajitas) nebo tenký plátky (Pho), apod. To je zas jen českej zlozvyk dělat to v celku jako klasickej steak - na lístku "steak" za 150 vypadá dobře, a "flank" zní dostatečně americky.

1 0
možnosti

ne maso z buvola to být nemusí i ldyž Texasani mají naprosto grandiozní "Steak Housy". On i burger z buvola je něco jiného než z McD.

Dá se doma udělat steak ne, že ne. Příprava je jednoduchá a vysokou teplotu dnes dokáže kdejaký gril. No na mase záleží moc. Z každé strany 3 minuty - nezkoušejte dýl, vyjde vám tvrdá podrážka. Velmi lehce naolejovat maso rukou a na pánev NIC než maso. A hodně rozpálený grill. Koření třeba A1 steak omáčku..nebo jinou, jen ne prosím kečup. To dělají kuchaři zločinci. Ten tak na hranolky.

0 0
možnosti

Maso z buvola?? Nepopletl jste si trochu zvířata? :-o

1 0
možnosti

New York strip. Beru už jen 8 uncového na to starý koleno už tak nechutná.. Bratru od 20 do 30ti dolarů a dobrej Samuel Adams..

K tomu bramboru a v ní Sauer Cream, máslo, může být miska lusků, kvítek petrželky..

1 1
možnosti

SAUER se v anglictine vyskytuje jen ve slove sauerkraut= kysele zeli

Jinak kysela smetana je SOUR cream;-)

0 0
možnosti

Dnes už vám udělají dobrý steak i v Čechách. Tedy pokud mají kuchaře s velkým K.

Ani tady v Americe natož na Floridě není snadné dostat dobrého steaka.

Kuchař který umí musí být skvěle placen a pokud pan majitel šetří, dostanete podrážku. Maso nesmí být před přípravou nikdy mražené, a skvělý "cut" není za bakšiš.. Kdo má k vaření vřelý vztah, dokáže i nemožné se správným kusem masa.

Steak jež je udělaný na medium nebo rare medium je ovšem pochoutka. Stačí 3 minuty z každé strany na grilu, žádné oleje ..

jen tak si s ním omastit ruce v nichž držíte ten kus masa.

0 1
možnosti
Foto

J12a40n 28M94a82c74k

8. 8. 2018 14:38

Jsem supervegan sedmeho stupne, nejim nic co vrha stin.

10 0
možnosti
Foto

Obvykle jsem proti komentářům imunní, ale u Vás jsem se zasmál nahlas ;-DR^

0 0
možnosti

Já nevím, ale podle mě je v domácích podmínkách téměř nemožný připravit dobrej hovězí steak. Největší problém je sehnat skutečně kvalitní a vyzrálý maso - to se podle mě do normální obchodní sítě vůbec nedostane. A pak udělat ho správně vyžaduje dost zručnosti a zkušenosti, kterou my amatérští kuchaři prostě nemáme.

2 4
možnosti

Vyzrale maso se da koupit celkem bezne v tescu i v lidlu. Zrucnost neni potreba vubec, chce to jen dodrzet par zakladnich pravidel a po 2-3 pokusech se do toho dostanete

6 0
možnosti
  • Nejčtenější

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Užijte si jarní svátky obklopeni květinami a symboly jara a Velikonoc

29. března 2024

Celý týden jste se těšili, jak si konečně na Velký pátek vyzdobíte byt, dům, chalupu? Vsaďte na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!