Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

D61a22n39a 35P18o71l15a73n88e88c98k47á 3396785907225

Co je na vepřu knedlu zelu nezdravého? Pokud ho udělám z libového masa a s bramborovým knedlíkem, dám si hodně zelí a nezaleju to všechno litrem sádla, je to úplně normální jídlo.

+18/−2
doporučit
23.11.2018 11:04

T98o67m74a14s 36M93a20t48e39r78a 4166281803603

Dotace jsou zlo, není možné, aby to co roste za barákem bylo dražší než to co procestuje půl světa, někdy i dvakrát. Brambory, obilí a potraviny z nich jsou toho zářným příkladem.

+10/0
doporučit
23.11.2018 12:42

M42a58r79c41e17l72a 63K24o72u98ř45i37l75o84v27á 3281771263515

Já úplně cítím, jak mám v zimě na tyhle jídla chuť, polévku v létě nemusím, ted si na nich pochutnávám.:-)

+3/0
doporučit
23.11.2018 15:10

O49n27d71ř55e16j 63P34a27l28a86t78a 1923978546170

Zajímavý článek. Škoda, že se tam víc nezmiňují ta staročeská jídla.

+3/0
doporučit
23.11.2018 13:38

J37a66r87o58s46l82a48v 45J53a12k14e90š 6661441622211

Ne dekuji, kocici maso nejim :D

+4/−2
doporučit
23.11.2018 7:45

F59r38a12n38k 21N25o85v34a35k 5535485451959

Svestkovy knedliky z mrazenejch svestek si dejte za klobouk. Kdyz uz se s tim chci marcasit, udelam to aspon poradne..

+4/−3
doporučit
23.11.2018 8:39

V85o30k51o39u30n 77V88l61a89d67i15m65i77r 8362118149588

Zanu tim, ze moje mama mela ru rodinou skolu v Kremencarne a vzdy varila to co sezona dala.

Ano maso jako takove bylo jen v nedeli. Ale ona jako dcera zahradnika a ne ledajakeho, jaksi preferovala zeleninu. Tkze v tydnu byla nekdy k obedu i coska s parkem. A nebo s vejcem.

A cizokrajna jidla? Ta jeste pred padesti lety byla temer neznama. Vzpominam si jak v polovine sedesatych let bylo cosi s oblibenym doktorem Janem Pixou a pre udivenym obecensstvem tam jakysi Sportovec vypravel o tom, jak v italii spagety. A primo povstani v hledisti vyvolala zminka o Pizze. Fuj, kolac se sejrem a salame, to musi byt hnus.

+2/0
doporučit
23.11.2018 12:52

J43a60k82u33b 66F42e69i52f77a26r 7509119336219

Vrcholným blábolem je ten smažený sýr od roku 1948. Ten se dělal u nás už za první republiky, akorát se dělal z poctivého tučného sýra a na másle. A český vynález to také není. S takový článkem běžte.....

0/−4
doporučit
23.11.2018 9:42

J39i98n98d57ř25i83š48k37a 24B83u31r97g47e44r33o54v46á 3595324318935

Za týdenní plat si dělník koupil po jednom kile masa, másla a cukru - no potěš koště! Kilo másla za týden a kilo cukru nesní dnes snad nikdo!!! Maso asi taky ne. Ty vaše článečky...

0/−2
doporučit
23.11.2018 20:49

Najdete na iDNES.cz