Diskuze

Sehnat kuchaře je největší problém gastronomie, řekl Punčochář v Rozstřelu

Šéfkuchař Jan Punčochář je jedním z nejvýraznějším členů pražské kulinářské scény. V současné době ho můžete pravidelně vídat v roli porotce televizní show MasterChef a před časem dal vale svému dosavadnímu působišti v restauraci Grand Cru a otevřel si vlastní podnik U Matěje.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Omluva... Dle jídeláku má ceny velice slušné;-)

0 0
možnosti
Foto

Guláš za tři stovky je dost.. Ale aspoň se toho člověk nají;-D

0 0
možnosti

J85a46k70u39b 69R84o54u90s

30. 4. 2019 15:31

Dokud tu nebudou normální platy, nebudou ani lidi co chtějí pracovat, to je furt dokola tohle

3 0
možnosti

A kde tedy pracují?

0 0
možnosti

Dobrý kuchař za dobrý prachy se najít dá.

0 0
možnosti

Ale Vy pak za svíčkovou nedáte 350,-

1 0
možnosti

To je opravdu divné.

Taková pěkná práce, taková pěkná pracovní doba, a k tomu 20 000 Kč hrubého měsíčně, a lidi to nechtěj dělat.

Asi je nebaví vařit.

11 1
možnosti

Jak říká můj kamarád kuchař a nejspíš to platí všude.

Počet dobrých restaurací v Uherském Hradišti je limitovaný počtem dobrých kuchařů.

7 0
možnosti

Tak jestli tam svíčková nebude za pětikilo, tak k němu rád zajdu.

0 2
možnosti
Foto

Ze své zkušenosti vím, že nejenom v Čechách, ale i v Bavorsku záleží na tom, kdo má zrovna v kuchyni tu vařečku v ruce. Jednou tam dostanete třeba perfektní svíčkovou nebo guláš, jindy je to zřetelně vyrobeno z egyptské mumie.

V ČR bývali kuchaři zpravidla v kantýnách, podle toho byla desítky roků po odstoupení KSČ od moci i ta kuchyně v restauracích extrémně jednoduchá.

Restaurace a penzióny rostly po 1990 jako houby po dešti, pohříchu však na vyučené kuchaře nebylo, vařili často sami podnikatelé, jejich manželky nebo někde naverbovaní amatéři. Proto jich mnoho také dojelo- bez hostů to zkrátka nefunguje.

Jenom množství na talíři, nebo jenom ušmudlané talíře, to nestačí. Kvalitu dělají použité suroviny, z klížky svíčkovou neuděláš. Řízek z plece bude tvrdý, jako je náš život. Hosté to poznají a už nepřijdou.

10 1
možnosti

Omlouvám se. Mělo být +

0 0
možnosti

Já jsem se taky vyučil kuchařem a nedělám to. V době kdy jsem měl začít bez praxe dělat kuchaře bylo bezně 12 čistého. No na to jsem se vypdnul a šel jsem studovat.

No samozřejmě že jako kancelářksá krysa mám o dost více a vyvařují mi jiní :-D

Jsem rád že nevařím, ty podnínky v kuchyni nejsou nic moc a ty úrazy tam někdy fakt stojí za to. Všude ostré předněty, horká voda, olej kluzko, vykonné stroje na mletí a michání a krájení.

Za to riziko a horko ty prachy nestojí i kdyby to bylo 25 čistého.

17 0
možnosti
Foto

Dobrý kuchař je nejdůležitější člověk v restauraci, zaslouží si i dobrý plat. V Bavorsku platí nejlépe firmy, jako BMW, neboť zaměstananci, kteří se příjemně naobědvali, podávají lepší výkon. Ale i kliniky si své kuchaře hýčkají, kde se vaří špatně, tam pacienti nejdou.

5 0
možnosti
  • Nejčtenější

Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich

20. března 2024

Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...