Diskuze
Sehnat kuchaře je největší problém gastronomie, řekl Punčochář v Rozstřelu
Děkujeme za pochopení.
J16a94k79u75b 19B71e69z34n27o51s54k46a
Omluva... Dle jídeláku má ceny velice slušné
J48a54k21u30b 32B44e45z40n45o49s79k81a
Guláš za tři stovky je dost.. Ale aspoň se toho člověk nají
J85a46k70u39b 69R84o54u90s
Dokud tu nebudou normální platy, nebudou ani lidi co chtějí pracovat, to je furt dokola tohle
H79a45n92a 72D78o58s76t92á47l17o24v18á
Dobrý kuchař za dobrý prachy se najít dá.
D96a88n72i10e39l 64J42a95n63k97o
Ale Vy pak za svíčkovou nedáte 350,-
P11a11v75e30l 95S48o23b39o10t46k92a
To je opravdu divné.
Taková pěkná práce, taková pěkná pracovní doba, a k tomu 20 000 Kč hrubého měsíčně, a lidi to nechtěj dělat.
Asi je nebaví vařit.
V73á91c79l92a91v 17P83í33c60h35a
Jak říká můj kamarád kuchař a nejspíš to platí všude.
Počet dobrých restaurací v Uherském Hradišti je limitovaný počtem dobrých kuchařů.
Z93d92e25n57ě75k 26M26á20č74a94l36a
Tak jestli tam svíčková nebude za pětikilo, tak k němu rád zajdu.
M23i59r95o97s17l58a70v 50S87t78e74i28n37e14r
Ze své zkušenosti vím, že nejenom v Čechách, ale i v Bavorsku záleží na tom, kdo má zrovna v kuchyni tu vařečku v ruce. Jednou tam dostanete třeba perfektní svíčkovou nebo guláš, jindy je to zřetelně vyrobeno z egyptské mumie.
V ČR bývali kuchaři zpravidla v kantýnách, podle toho byla desítky roků po odstoupení KSČ od moci i ta kuchyně v restauracích extrémně jednoduchá.
Restaurace a penzióny rostly po 1990 jako houby po dešti, pohříchu však na vyučené kuchaře nebylo, vařili často sami podnikatelé, jejich manželky nebo někde naverbovaní amatéři. Proto jich mnoho také dojelo- bez hostů to zkrátka nefunguje.
Jenom množství na talíři, nebo jenom ušmudlané talíře, to nestačí. Kvalitu dělají použité suroviny, z klížky svíčkovou neuděláš. Řízek z plece bude tvrdý, jako je náš život. Hosté to poznají a už nepřijdou.
A79n75t32o26n74í90n 72S57e65b97e81r71a
Já jsem se taky vyučil kuchařem a nedělám to. V době kdy jsem měl začít bez praxe dělat kuchaře bylo bezně 12 čistého. No na to jsem se vypdnul a šel jsem studovat.
No samozřejmě že jako kancelářksá krysa mám o dost více a vyvařují mi jiní :-D
Jsem rád že nevařím, ty podnínky v kuchyni nejsou nic moc a ty úrazy tam někdy fakt stojí za to. Všude ostré předněty, horká voda, olej kluzko, vykonné stroje na mletí a michání a krájení.
Za to riziko a horko ty prachy nestojí i kdyby to bylo 25 čistého.
M70i51r39o13s95l36a93v 12S29t74e87i52n96e18r
Dobrý kuchař je nejdůležitější člověk v restauraci, zaslouží si i dobrý plat. V Bavorsku platí nejlépe firmy, jako BMW, neboť zaměstananci, kteří se příjemně naobědvali, podávají lepší výkon. Ale i kliniky si své kuchaře hýčkají, kde se vaří špatně, tam pacienti nejdou.
Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich
Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...
Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti
Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru
Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...
Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice
Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek
Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...
Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny
Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...
KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?
Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...
Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev
Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...
Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly
Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...
Referent/ka odboru výstavby a územního rozhodování
Městská část Praha 18
Praha
nabízený plat:
30 000 - 40 000 Kč