Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Můžu najít chyby na Pohlreichovi i na Babicovi, vypráví kuchař Sapík

První má vyhlášenou rodinnou restauraci v Klokočné u Prahy, kde vaří především českou klasiku, druhý je šéfem v Terase U Zlaté studně, zážitkové restauraci pod Pražským hradem, kam se chodí na „vymazlenou“ světovou kuchyni.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TN

Sapík, to je samý sádlo... Všechno strašně hutné, mastné, těžké. I česká kuchyně se dá dělat rozumně, odlehčeněji, aby z toho strávníka nebral žlučník a netloustnul jen z pohledu na tu porci.

1 3
možnosti
LN

L48u85d35ě83k 18N86o40v81ý

1. 11. 2019 9:20

Dá, ale ne každý to tak chce. :-) Já osobně jím většinou lehčí jídla, ale ne nadarmo se říká, že tuk je nositel chuti. Takže se nebráním ani tomu.

4 0
možnosti
MV

Sapík by na nikom neměl hledat chyby a měl by začít u sebe. Bohužel realita jeho kuchyně vůbec neodpovídá pověsti. A to jsme vyzkoušeli většinu jídel. Nejsou doslova špatná, ale žádná hitparáda to tedy není a ani nevidím zatím důvod, proč se k němu vracet.

2 0
možnosti
Foto

To co tam placali s tim

Babicou, to byl teda sprominutim kentus.;-(

4 1
možnosti
TP

Je výborný kuchař, to si myslím i díky návštěvám z Klokočné i díky oceněním. Ale vařit v TV s Babicou mi přijde pod úroveň.

5 1
možnosti
MV

To, že je výborný kuchař si lidé myslím přesně kvůli ocenění. Bohužel to absolutně neodpovídá běžné kvalitě.

0 1
možnosti
PK

P10e69t84r 31K90o12l61á61ř

31. 10. 2019 18:26

Nebylo už těch kuchařů dost? Co třeba vyzpovídat nějakého kominíka, nebo obkladače?

4 2
možnosti
LN

Sapík starou českou klasiku umí famózně...problém začíná když začne experimentovat s cizí kuchyní.

5 0
možnosti
MK

Ani ne, Sapík dělá to co jiní kuchaři, že cizí kuchyni přizpůsobuje české. To dělá a i Gordon Ramsay

0 2
možnosti

Když vidím v tv Sapíka s Babicou, tak mě hned napadnou...Pat a Mat.

A tedy kamarádka, která je hodně restaurací znalá, byla v Klokočné na huse. Řekla, že už nikdy víc. Že to byla nejhorší husa, kterou jedla.

A já když jsem viděla v nějakém pořadu, jak tam matlají španělské ptáčky, tak mě přešla chuť.

8 12
možnosti
MK

Máte pocit, že kuchař jako Sapík, který byl oceněn několika mezinárodníma cenami, který byl dvorním kuchařem Havla, vařil pro osobnosti z celého světa je matlal? Neviděl jsem pořad, kde Sapík "matlal" nějaké ptáčky, ale viděl jsem pořad, kde španělské ptáčky zavinul bez použití jehel anebo nití

12 0
možnosti
MV

Klokočná to má za sebou už 10 let...

Je to obyčejná restaurace nedaleko od Prahy, jejíž majitel absolutně ignoruje čas a pokrok. Byl jsem tam dvakrát, vždy jsme tam byli sami. Jsou restaurace, které nemusí ani dělat polední menu a mohou být za Prahou a budou zaplněny. Protože jsou jednoduše skvělé a mají progres. Pan Sapík je určitě výborný kuchař a exceloval zejména v čase, kdy takových moc nebylo. Tohle se ale hodně změnilo. Skvělých restaurací je mnohem víc, lidi mají víc peněz, zajímají se o to co jedí a z čeho se to vaří. Klokočná nemusí definitivně skončit, ale je potřeba vzít šikovného markeťáka a zainvestovat do toho. Potenciál k úspěchu tam je. Stagnaci už ta hospoda má už za sebou. Je ve fázi degresu. Není vůbec ostudou si vzít na pomoc někoho, kdo umí dělat PR a marketing. To se od kuchaře neočekává a ten ať vaří.

2 5
možnosti
MK

Co je pokrok ve vaření? Zvláště když se používají metody a styl ze 14 století?

6 0
možnosti
TP

T21o71m28a28s 42P46i18l90n27y

31. 10. 2019 17:02

Sapika jsem viděl párkrát vařit a můžu říct, že to je kuchař jako poleno. Některý jeho recepty jsou opravdu neuvěřitelný. Takovou šlichtu bych nedal ani psovi. Nejlepší byl špekáčkový salát ;-D

6 8
možnosti
MK

Ano a proto byl několikrát vyznamenán a vařil mnoha státníkům jako italskému prezidentovi, britskému premiérovi, německému kancléři, prezidentu Havlovi a třeba i britské královně. hmm.

15 2
možnosti
MZ

Na Klokocnou uz jezdi jen ti nejvetsi masochisti.

2 0
možnosti
MK

Říká člověk, co tam nikdy nebyl. A to si o Vás nejen myslím, ale také si myslím, že to je na 99 procent pravda hraničící s jistotou. Byl jsem tam sice s manželkou jen jednou, ale co jsme dostali byl opravdu zážitek a v tom nejlepším slova smyslu. Ano, každý máme jiné chutě, ale svíčková u Sapíka na Klokočné a svíčková, například u Pohlreicha v Café Imperial je rozdíl, obě chutnají dobře, ale u Sapíka je to prostě ta svíčková.

2 0
možnosti
  • Nejčtenější

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Gorilák Kisumu se v pražské zoo činí. Narodil se mu letos už druhý potomek

12. dubna 2024  6:45,  aktualizováno  15:13

V pražské zoologické zahradě se v noci na pátek narodilo mládě gorily nížinné. Jeho matkou je...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Podkroví se v létě může proměnit v peklo. Jak udržet snesitelnou teplotu

15. dubna 2024

Podkroví nabízí nevšední prostor, kde může být velmi příjemné trávit čas. Někteří mají pod střechou...

Vybírejte nejroztomilejší dubnové kočky a psy. Rozdělí si krmivo za 10 tisíc

2. dubna 2024  7:02,  aktualizováno  15.4 9:14

Hlasování v dubnovém kole čtenářské fotografické soutěže o nejroztomilejší psy a kočky je tu....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů

16. dubna 2024

Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...

Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu

20. dubna 2024

Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Jako dítě miloval Bajaju. Dnes vyrábí zbraně a díky šermu žije v minulosti

19. dubna 2024

Na hradech a zámcích či ve filmech, jako je třeba pohádkový Bajaja, ho fascinovali šermíři, a tak...

Senoseče letos budou zřejmě dřív. Ochránci srnčat se bojí zmařených životů

18. dubna 2024

Vzhledem k tomu, že letošní zemědělský rok začal dříve, předpokládá se, že i senoseč přijde v...