Diskuze

VIDEO: Bílý řemeslný chléb, jako se peče ve Francii. Recept podle Aničky

Domácí chléb se škvarky zadělávaný pivem, sladký chléb z vlašských ořechů a smetany, olivový chléb inspirovaný Itálií, chléb s dýňovými semínky či chléb ze tří druhů mouky s kořením pro dobré trávení. Ty všechny ochutnali porotci v 7. díle televizní soutěže Peče celá země odvysílaném minulou sobotu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Taky mě překvapilo, že museli použít droždí, protože kváskový je podle mě nejlepší. Včera jsme se synovcem pekli houstičky podle Pavlíny, horké byly výborné, ale studené už to není ono...droždí je tam cítit. U houstiček mi to tak nevadí, ale chleba mám ráda klasický.

Nicméně ten Aniččin zkusím aspoň co se týče zdobení :-)

0 0
možnosti

Chleba má být z kvásku žádné droždí!

0 0
možnosti

Anička nepekla český chléb, tudíž v něm má droždí a ne kvásek....

1 0
možnosti

Od nového roku jsem si založil kvásek a už nikdy jinak. Kváskový chleba je mnohem lepší s minimem ingrediencí. Voda, žitná, pšeničná mouka, sůl a kmín. 5 ingrediencí a stačí. Po droždí je pachuť. Peču jednou týdně velký bochník. Kvásek si může každý udělat sám. Sice to trvá 4-15 dní ale pak už vydrží. Teď už je tak rozjetý že vždy když ho přikrmím tak pookřeje a nabyde.

4 0
možnosti

To vám závidím, mně místo chleba vznikne vždycky cosi nepoživatelného a kvásek pak vždycky umře, takže další pokus nemám. Je fakt, že jsem nejedla dobrý chleba ani nepamatuji.

0 0
možnosti

"Cesky chleba ztratil svoji identitu vynalezem/pouzitim drozdi."

0 0
možnosti
Foto

A co možnost: máme doma pekárnu. Já tam jen nasypu ingredience a ona to uhněte a upeče sama. To nespadá do žádné z možností :)

3 0
možnosti

Také to tak nejčastěji dělám:-P. Jen když chci jiný tvar než je tvar formy v pekárně, tak dám péct do trouby.

2 0
možnosti

s drozdim to pak v podstane ani neni chleb

3 1
možnosti

Zejmena ne ten "cesky".

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Užijte si jarní svátky obklopeni květinami a symboly jara a Velikonoc

29. března 2024

Celý týden jste se těšili, jak si konečně na Velký pátek vyzdobíte byt, dům, chalupu? Vsaďte na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...