Diskuze

Užijte si chřest. Vyzkoušejte ho s holandskou omáčkou nebo do rizota

Chřestová sezona trvá až do 24. června, podle německého rčení „Kirscher rot, Spargel tot“, tedy když třešně červenají, chřest je mrtvý. Je jedním z druhů zeleniny, o které lze s přesvědčením potvrdit, že je skutečně sezonní.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mně nejvíc chutná zabalený do plátku anglické slaniny a následně upečený:-)

0 0
možnosti

Já mám taky rád anglickou slaninu, ale nekazím si její chuť chřestem. :-)

0 0
možnosti

Ten recept na holandskou omacku je hodne alternativni teda...

0 0
možnosti
Foto

Tak jsem přišla z nákupu s bílým i zeleným chřestem a jdu to poprvé zkusit. Nikdy jsem to ještě nejedla. Bílý se prý loupe. Oba pak spařím a osmažím na másle. Bude to mňamka. Že jo?

0 0
možnosti

Chřestová polévka ze zeleného chřestu je úžasná.

Jen ta příprava záhonu na chřest není snadná.

1 0
možnosti

S holandskou omackou a bramborem ho mame radi to d3lame tak 2x v sezone ,ale docela ho delame pri grilovani k masu

1 0
možnosti

Užívám, včera jsem ho měl s míchanejma vajíčkama (Revuelto de espárragos con jamón) - za deset minut hotovo, a vůbec to nebylo špatný.

0 0
možnosti
Foto

Copak, zase si nějaký pěstitel objednal článek na podporu prodeje chřestu?

Koukám v krámech, že to skoro nikdo nekupuje.

1 7
možnosti

Já ho zrovna mám v lednici. Když jsem ho kupovala, byla bednička z větší části vybraná, takže to evidentně někdo kupuje. Nicméně recepty mě zklamaly.

0 0
možnosti