Diskuze
Zrodil se tu nejen romadur. Jak získává nový život proslavená sýrárna
Děkujeme za pochopení.
M51i27r26o87s89l53a46v 91S97t47e71i54n57e22r
Romandůr je i v Bavorsku velmi oblíbený, zejména s preclíkem, máslem a pivem.
V Čechách se mi zdá trochu předražený, výrobců je ve srovnání s Bavorskem velmi málo.
V Čechách se ale ještě nikdo nezmohl na výrobu zrajícího camembertu, jak se vyrábí v Normandii. Hermelín je jenom napodobenina stejně málo aromatického a mdle chutnajícího německého camembertu, který si ten název vůbec nezaslouží.
Další oblíbené syrečky byly vždy ty olomoucké, nyní však vyhlášené za vzácnost a také velmi drahé, ač se vyrábí z nejlevnější suroviny. Problém byly některé bakterie, které dělaly výrobcům starosti. Syrečky jsou však ze všech sýrů nejdietnější, nemají téměř žádný tuk.
Kvalitní, aromatické a výrazně chutnající sýry jsou vizitkou kulturní země.
T19o36m34á52š 12P12o57s74p64ě16c35h
Mlékařina, to je každodenní dřina bez dovolené, kdy byste mohli fabriku zavřít. Sýrařství je vrchol mlékárenství, tak ať se pánovi daří .
M58a18r87t14i98n 50S43k65a24l85i26c98k22ý
Ještě mě zaujalo, že původně se sýr vyráběl s 20% t. v s. Dnes 48%. Proč tomu tak je? Ta nízkotučná varianta by mě zajímala.
T15o69m72á52š 50P83o77s64p58ě38c39h
Důvody by mohly být dva. Tučnější bude více lidem chutnat (tuk je nositelem chuti, prodáte jich víc na základě chuti). Druhý důvod - více tuku prodáte v sýru, budete mít více sýru ze stejného množství mléka. Pokud nemáte odbyt na smetanu za dobrou cenu, je to ekonomicky výhodné. Prodáváte tuk za cenu sýra.
M62a53r30t54i64n 48S38k83a49l58i70c74k70ý
Z článku o syrarne vůbec nevím, co krom Romaduru (a navíc jistě ne pod tímto nazvem) vyrábí.
Pánovi ale fandím. A přeju, ať se mu moc daří.
Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti
Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...
Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru
Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice
Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...
KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?
Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek
Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...
Užijte si jarní svátky obklopeni květinami a symboly jara a Velikonoc
Celý týden jste se těšili, jak si konečně na Velký pátek vyzdobíte byt, dům, chalupu? Vsaďte na...
Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny
Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...
KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?
Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...
Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev
Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...
Prodej bytu 4+1, 110 m2, Milovice, ul. Letecká
Letecká, Milovice, okres Nymburk
3 690 000 Kč