Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Jakmile jednou ochutnáte pravé italské risotto, už nikdy nemůžete jinak

Spor o rizoto a risotto provokuje nekončící vášnivé diskuse mezi zastánci české a italské kuchyně. Je pravda, že Ital by si o české rizoto neopřel ani lopatu, ale my jsme na něj zvyklí ze školních jídelen a v mnohých restauracích ho vaří „počesku“ dodnes. Jestli chcete zažít Itálii bez pasů a letenek, vyzkoušejte risotto tak, jak ho připravil kuchař a módní návrhář Pavel Berky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Chutná mi obojí, doma do ho dělám spíš po česku, ale v restauraci si ráda dám i to italské.

0 0
možnosti

Přitvrdlá rýže a navíc bez masa. Tak to fakticky není nic pro mě. Brrrrrrr... ;-)

1 0
možnosti

My měli na svatbě, jako první chod, výběr ze dvou: risotto alla milanese (šafrán) s kachní šunkou, a druhé bylo risotto bianco s pivním želé a karamelizovanou smaženou cibulkou. Jedno, větší dobrůtka, než druhé!

4 0
možnosti

Ital nezná ten zázrak

A tak mu chátrá tělo...

3 0
možnosti

Tak to si můžu rovnou udělat rýžovou kaši a je to stejné.

0 5
možnosti

To italské ať si nechají u nich, nedá se pozřít

Fuj

2 8
možnosti

Pravé italské risotto mám moc rád. Houbové, chřestové, měl jsem i s lanýži. Krémová chuť je prostě super.

Ale nezanevřel jsem ani na staré české "riziko". Když se neudělá moc suché, je to dobré. Tu šílenost ze školní kuchyně se salámem a hráškem bych ale už nikdy do pusy nedal.

8 1
možnosti

měl jsem a české masové je lepší :D

1 0
možnosti
Foto

České rizoto s nevábnými kousky jakéhosi starého masa a hráškem, obarvené a ochucené šťávou z kydance kyselé červené řepy, mi nadobro otrávila školní jídelna. Doma jsem rodině vařila lepší alternativu, ale už jsem k němu cestu nenašla. Zato italské, krémové to mám moc ráda. A kromě staré konzervy, mého manžela, ho má radši celá rodina. Jen mě štve, že se musí dělat po menších dávkách, jinak to není ono.

4 6
možnosti
  • Nejčtenější

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Užijte si jarní svátky obklopeni květinami a symboly jara a Velikonoc

29. března 2024

Celý týden jste se těšili, jak si konečně na Velký pátek vyzdobíte byt, dům, chalupu? Vsaďte na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...