Čerstvé lístky kerblíku mají osvěžující jemnou chuť mladé petrželové natě.
Autor: Martina Čermáková
Bršlice kozí noha v plné kráse, jedlá a výtečná (chutnající po mladé petrželce)
Autor: Martina Čermáková
Bršlice kozí noha (Aegopodium podagraria)
Autor: Ilustrace Pavly Dvorské pro Květinovou kuchařku, Smart Press
Květy sedmikrásek jsou asi nejdostupnější jedlé květy.
Autor: Martina Čermáková
Sedmikráska obecná (Bellis perennis)
Autor: Ilustrace Pavly Dvorské pro Květinovou kuchařku, Smart Press
Jemné a voňavé květy fialek mají využití ve sladké kuchyni.
Autor: Martina Čermáková
Piškotová roláda s violkovými květy
Autor: David Turecký pro Květinovou kuchařku, Smart Press
Violka trojbarevná (Viola tricolor)
Autor: Ilustrace Pavly Dvorské pro Květinovou kuchařku, Smart Press
Mladé kopřivy můžete podle Jany Vlkové nasekat v podstatě do čehokoliv a neuděláte chybu.
Autor: Martina Čermáková
Kopřiva dvoudomá (Urtica dioica)
Autor: Ilustrace Pavly Dvorské pro Květinovou kuchařku, Smart Press
Mladý šťovík
Autor: Martina Čermáková
Šťovík kyselý (Rumex acetosa)
Autor: Ilustrace Pavly Dvorské pro Květinovou kuchařku, Smart Press
Kytkožroutka Jana Vlková při sběru mladých lístků kyselého šťovíku
Autor: Martina Čermáková
Nastříhané lístky mladého šťovíku. Ideální do jarních salátů
Autor: Martina Čermáková
Kerblík lesní je také příbuzný s petrželí či celerem.
Autor: Martina Čermáková
Kerblík lesní (Anthriscum sylvestris)
Autor: Ilustrace Pavly Dvorské pro Květinovou kuchařku, Smart Press
Kozlíček polní neboli polníček ve volné přírodě
Autor: Martina Čermáková
Kozlíček polní (Valerianella locusta) znáte jednoznačně pod obchodním názvem polníček.
Autor: Ilustrace Pavly Dvorské pro Květinovou kuchařku, Smart Press
Kozlíček polní neboli polníček ve volné přírodě
Autor: Martina Čermáková
Porost kozlíčku polního neboli polníčku
Autor: Martina Čermáková
Kokoška pastuší tobolka (Capsella bursa-pastoris), výborné jsou mladé lístky vyrůstající z přízemní růžice.
Autor: Ilustrace Pavly Dvorské pro Květinovou kuchařku, Smart Press
Hluchavka nachová je další divokou bylinou, která kvete v jarním období a její květy jsou jedlé,
Autor: Jana Vlková, autorka Květinové kuchařky