Viki Hrazdílková z Masterchefa vyplenila lednici. Ze zbytků udělala špízy

Bývalí účastníci soutěže Masterchef v pořadu Do posledního sousta ukazují recepty, které umožňují využít zdánlivě nepoužitelné zbytky z předchozího dne, a přetvořit je do úplně jiného a plnohodnotného pokrmu.

Viki Hrazdílková se dostala do semifinále soutěže Masterchef v ročníku 2020. Od začátku budila hodně emocí, protože přišla jako hubený střízlík, během půlročního natáčení, stresu a ochutnávání se trošku „spravila“.

Tím rozdělila své fanoušky na dvě skupiny. Jedni ji obdivovali v pozici „krev a mlíko“, druzí ji měli radši jako hubenou Viki. Na internetu dokonce začaly kolovat pověsti o její anorexií.

Už proto, že sympatická Moravačka sama přiznala, že v dospívání svou váhu řešila, ale z problémů a náběhům k hladovění se dostala s pomocí rodiny. Teď vypadá tak, jak vypadá, spíš díky životnímu stylu a cvičení.

V pořadu vzpomíná na maminku, kterou často překvapila tím, že přivedla domů kamarádky a společně se na ni vrhly s tím, že mají hlad. A starostlivá máma vždy dokázala ze zbytků v lednici vykouzlit něco dobrého, čím by celou partu nakrmila.

Recept, kterému říká pizza špízy, nemají samozřejmě s pizzou nic společného, možná jen omáčku, která se vyrábí částečně z rajčat. Takže by asi bylo vhodné recept nazvat spíše špízy z kuřecího masa se zeleninou s opečenými bramborami a rajčatovou omáčkou.

Což nijak nesnižuje hodnotu celého postupu. Vyjadřuje přesně to, co vždycky najdeme v lednici: kousek kuřecích prsíček, pár paprik a rajčat, cibuli nebo šalotku. A uvařené brambory z minulého dne. Z toho všechno Viki vykouzlila úplně nové jídlo.

Suroviny:

  • 400 g kuřecího masa
  • sůl
  • pepř
  • 1 čajová lžička sušeného česneku
  • 1 polévková lžíce oregana
  • 250 g zbylých kusů paprik
  • olivový olej
  • 12 ks cherry rajčat
  • 250 g malých žampionů
  • 1 čajová lžička cukru
  • 1× smetana na vaření
  • 400 g brambor

Postup:

Kuřecí maso nakrájíme na kostky a dochutíme solí, sušeným česnekem, pepřem a oreganem. Zbylé kusy paprik nakrájíme a napícháváme střídavě s masem na špejli. 

Do posledního sousta

Pořad, ve kterém se postupně vystřídají bývalí účastníci soutěže Masterchef, bude nasazovat každý nový díl vždy ve čtvrtek na portálu TV NOVA.

Špízy následně orestujeme na olivovém oleji. Poté je dáme stranou a na výpek hodíme šalotky, cherry rajčata, a malé žampiony, opepříme, osolíme a zasypeme oreganem. 

Výpek i se zeleninou a špízy přemístíme do pekáčku a dáme péct na 20–30 minut při teplotě 180 °C. 

Tomatovou omáčku připravíme z výpeku masa a rajčat (žampiony dáme stranou), které rozmixujeme. Poté omáčku ještě dochutíme cukrem a smetanou. 

Jako přílohu podáváme bramborové zlaťáčky. Ty připravíme z předvařených brambor, které nakrájíme na plátky a orestujeme z obou stran, nakonec posolíme.

Autor:
  • Nejčtenější

Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich

20. března 2024

Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...