Diskuze
Dokonalou kachnu upeče i absolutní začátečník. Stačí kmín, sůl a budík
Děkujeme za pochopení.
Perucini
Takhle to naše rodina dělá cca 50 let
je dobré také kachnu v troubě na 3-4 hodiny vypnout a pak zase zapnout. To pak je ještě lepší!!
opportunity
Re: Takhle to naše rodina dělá cca 50 let
taky si říkám - žádný objev.
Shumway
nepodlévat
anebo jenom trošku, my jsme ji podlili jako když se peče klasicky a rozpadla se na cucky
Santa1
Vyzkoušeno
a je to SUPER!!! Díky, tohle je vychytávka za milion.
opportunity
Re: Vyzkoušeno
Vychytávka? Normální příprava, žádná novinka... U vás se kachna nikdy nedělala?
strasenka
jen samotná kachna
kachna se ničím nepodlívá? nepřipeče se mi to??
matysek-k
teda nevím
ale upéct kachnu je hlavně o trefení soli, páč neslaná je jen mastná bez chuti.
dolch
Re: teda nevím
Soli přiměřeně. Přesné dávkování je ukázáno v pohádce Byl jednou jeden král.
JeDicz
*
Akorát z toho účtu za elektřinu nebo plyn, to aby se jeden šel oběsit.
Miri
Re: *
právě že ne, když jsem sledoval, jak to peče, tak na 100 stupních to bylo hned a pak se trouba zapínala cca na jednu minutu po 20ti minutových intervalech. Tím, že tam je menší teplotní rozdíl to šetří energii na úkor času.
username
2 postupy
mimochodem existují 2 postupy - jeden tenhle s pomalým pečením, když vám nevadí že vám dlouho peče trouba. To ovšem u mnoha trub není až taková sranda (staré plynové, nebo některé moderní, které z bezpečnostních důvodů po x hodinách vypnou).
Tak je pak druhý postup - rozpálit troubu "do žhava", kachnu v ní pár minut nechat péct a pak troubu vypnout - přes noc, ráno pak jen dáte dopéct. Dobrá je na to nějaký silnostěný hrnec, který drží teplotu (existují i keramické).
P.S.: mimochodem zajímavé je potřít jí předtím medem, někomu to chutná víc
username
Re: 2 postupy
jo a ještě jsem si vzpomněl - na chatě, kde jsme měli takovou blbě regulovatelnou troubu jsme to vyřešili tak, že jsme tam dali kus kamene - ten když se ohřál tak udržel teplotu několik hodin.
Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti
Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...
Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru
Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice
Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...
Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek
Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?
Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...
Užijte si jarní svátky obklopeni květinami a symboly jara a Velikonoc
Celý týden jste se těšili, jak si konečně na Velký pátek vyzdobíte byt, dům, chalupu? Vsaďte na...
Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny
Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...
KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?
Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...
Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev
Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...
Akční letáky
Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!