Diskuze

Dokonalou kachnu upeče i absolutní začátečník. Stačí kmín, sůl a budík

Minimální námaha, primitivní postup, prosté ingredience a dokonale měkký, šťavnatý a pro milovníky kůrčičky i křupavý výsledek. Tomu se říká absolutně dokonalý recept, o který se se čtenáři Kuchařky pro dceru podělila Jana Florentýna Zatloukalová. Jako nevěřící Tomášové jsme ho vyzkoušeli a fakt nemá chybu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Perucini

18. 8. 2011 7:40
Takhle to naše rodina dělá cca 50 let

je dobré také kachnu v troubě na 3-4 hodiny vypnout a pak zase zapnout. To pak je ještě lepší!!

0 0
možnosti

opportunity

19. 8. 2011 22:04
Re: Takhle to naše rodina dělá cca 50 let

R^  taky si říkám - žádný objev.

0 0
možnosti

Shumway

7. 8. 2011 11:11
nepodlévat

anebo jenom trošku, my jsme ji podlili jako když se peče klasicky a rozpadla se na cucky

0 0
možnosti

Helen_Prag

1. 8. 2011 23:02
tip

To musím někdy vyzkoušet

0 0
možnosti

Santa1

28. 7. 2011 22:18
Vyzkoušeno

a je to SUPER!!! Díky, tohle je vychytávka za milion.

0 0
možnosti

opportunity

19. 8. 2011 22:05
Re: Vyzkoušeno

Vychytávka? Normální příprava, žádná novinka... U vás se kachna nikdy nedělala?

0 0
možnosti

strasenka

26. 7. 2011 14:51
jen samotná kachna

kachna se ničím nepodlívá? nepřipeče se mi to?? ;-(

0 0
možnosti

Inkvizitor Johny

26. 7. 2011 15:03
Re: jen samotná kachna

nepřipeče

0 0
možnosti

Stork.

26. 7. 2011 8:05
Dokonalou kachnu upeče i kdejaký zpravodajský server

...

0 0
možnosti

matysek-k

25. 7. 2011 19:49
teda nevím

ale upéct kachnu je hlavně o trefení soli, páč neslaná je jen mastná bez chuti.

0 0
možnosti

dolch

25. 7. 2011 20:02
Re: teda nevím

Soli přiměřeně. Přesné dávkování je ukázáno v pohádce Byl jednou jeden král.

0 0
možnosti

trasa G brněnského metra

25. 7. 2011 18:43
Hmmm ...

Nejkrásnější je kachna vyholená ... :-P

2 0
možnosti

karbid

25. 7. 2011 19:02
Re: Hmmm ...

A neumytá

1 0
možnosti

JeDicz

25. 7. 2011 17:40
*

Akorát z toho účtu za elektřinu nebo plyn, to aby se jeden šel oběsit.

0 0
možnosti

Miri

25. 7. 2011 17:50
Re: *

právě že ne, když jsem sledoval, jak to peče, tak na 100 stupních to bylo hned a pak se trouba zapínala cca na jednu minutu po 20ti minutových intervalech. Tím, že tam je menší teplotní rozdíl to šetří energii na úkor času.

0 0
možnosti

username

25. 7. 2011 17:12
2 postupy

mimochodem existují 2 postupy - jeden tenhle s pomalým pečením, když vám nevadí že vám dlouho peče trouba. To ovšem u mnoha trub není až taková sranda (staré plynové, nebo některé moderní, které z bezpečnostních důvodů po x hodinách vypnou).

Tak je pak druhý postup - rozpálit troubu "do žhava", kachnu v ní pár minut nechat péct a pak troubu vypnout - přes noc, ráno pak jen dáte dopéct. Dobrá je na to nějaký silnostěný hrnec, který drží teplotu (existují i keramické).

P.S.: mimochodem zajímavé je potřít jí předtím medem, někomu to chutná víc

0 0
možnosti

username

25. 7. 2011 17:15
Re: 2 postupy

jo a ještě jsem si vzpomněl - na chatě, kde jsme měli takovou blbě regulovatelnou troubu jsme to vyřešili tak, že jsme tam dali kus kamene - ten když se ohřál tak udržel teplotu několik hodin.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Užijte si jarní svátky obklopeni květinami a symboly jara a Velikonoc

29. března 2024

Celý týden jste se těšili, jak si konečně na Velký pátek vyzdobíte byt, dům, chalupu? Vsaďte na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!