náhledy
Domácí houska na hamburger bude vždycky chutnat lépe než průmyslová z rozmražených polotovarů.
Autor: Marek Burza
Do velké mašiny jsme nasypali dvě kila hladké mouky. V domácím robotu bude stačit polovic.
Autor: Marek Burza
Jedno vejce na kilo mouky
Autor: Marek Burza
Jedno balení droždí na kilogram mouky rozmělněte do míchací nádoby.
Autor: Marek Burza
Na kilo mouky půl litru vody a můžete začít hnětat.
Autor: Marek Burza
Přilijte lžíci oleje.
Autor: Marek Burza
Vymíchejte hladké nelepivé těsto. Doma to bude trvat déle než v profesionální mašině.
Autor: Marek Burza
Vyndané těsto ještě ročně prohněťte na vále, přikryjte fólií a nechte zhruba tři čtvrtě hodinky odpočívat.
Autor: Marek Burza
Pak odkrojujte kousky těsta po 145 gramech.
Autor: Marek Burza
Z navážených kousků těsta zpracujte malé pružné a mírně zploštěné bochníčky.
Autor: Marek Burza
Umístěte na plech a potřete vajíčkem (bílek i žloutek). Do rozkvedlaného vejce můžete přidat špetku cukru, který karamelizací přidá housce tmavší barvu.
Autor: Marek Burza
Nakonec housku posypte sezamem. Ale to už závisí na vašich preferencích. Někdo má rád mák, někdo kmín...
Autor: Marek Burza
Ve fázi těsně před tím, než housky půjdou do trouby.
Autor: Marek Burza
V kuchyni pečou v konvektomatu, ale jen na suchý pečicí program, takže je to totéž jako v domácí troubě. Předehřejte na 180 °C a pečte asi 160 minut. Dobu si musí každý vychytat, protože každá trouba peče trochu jinak.
Autor: Marek Burza
Takhle vypadá rozkrojená houska.
Autor: Marek Burza