Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


S automatickým domácím pivovarem se povede pivo každému. Uvaří i zchladí

aktualizováno 
Vaření domácího piva je stále populárnější a láká nadšence z celého světa. Problémem je v domácích podmínkách dodržet technologické podmínky. To se rozhodli vyřešit tvůrci pivovaru Artbrew, který už čtrnáct dní před koncem kampaně na Kickstarteru vybral čtyřnásobek požadované částky.

Je to dané i tím, že tvůrci ze San Jose v Kalifornii vsadili na agresivní cenovou politiku, a tak si zájemci o „první vlaštovky“ mohli pivovar objednat se zhruba stopadesátidolarovou slevou. Takže místo 600 dolarů (asi 14 500 Kč) ho mohli získat za tři čtvrtiny.

Fotogalerie

Rozhodně by nemělo jít o nějaký výrobník instantního piva, ale o mašinu pro plnohodnotný proces vaření. Ten lze v domácích podmínkách udělat také, ale pivovařiči přitom zažívají různé ústrky od manželek a přítelkyň, které je tu stěhují do sklepa, tu odmítají uvolnit lednici, aby se v ní udržovala správná teplota, nutná pro jednotlivé technologické procesy, které je třeba dodržet (více o homebrewingu zde).

Artbrew má v základním „rejstříku“ desítky receptů od ležáků plzeňského typu až po kvasnicové pivo. Mimo to si můžete vlastní proces vaření přizpůsobit a experimentovat. Lze využít nákupu připravených surovin podle druhu piva (tým má připravený vlastní internetový obchod), anebo použít i vlastní ječmen nebo chmel a další ingredience.

Jako obvykle v poslední době – Artbrew je prostřednictvím internetu propojený s aplikací v mobilním telefonu. Takže třeba i z práce se můžete podívat, co se v přístroji právě děje a těšit se na novou várku.

Domácí sládkové vědí, že jednou z nepříjemných prací po vaření várky je čištění, ale i o toto by se měl Artbrew postarat. Takže nejhorší na celém procesu vaření piva je čekání, až se celý proces dokončí.

Autor:




Nejčtenější

Šikmé větve představují oříšek, vyplatí se "předlomit" si je předem.
Připravte se na úklid zahrady a vyhrajte elektrické zahradní pomocníky

Na podzim připravujeme zahradu k zimnímu spánku. K tomu patří úklid větví z prořezávky, nadrcení na mulč nebo do kamen i hrabání listí. Pokud v soutěži správně...  celý článek

Mládě želvy ostruhaté. Pohlaví bude zřejmé až za několik let.
Zoo ovlivňovala pohlaví želv teplotou, výsledek bude znát za několik let

V ostravské zoologické zahradě se po patnácti letech od začátku chovu vylíhla mláďata želvy ostruhaté. Chovatelé se snažili ovlivnit pohlaví mláďat regulací...  celý článek

Majitelka podniku přinutila Pohlreicha svézt se na místní bobové dráze.
Na Pražáka dobrý, pochválila Pohlreicha restauratérka s dvěma hvězdami

Majitelka brněnské restaurace, kterou navštívil Zdeněk Pohlreich v dalším díle pořadu Ano, šéfe!, se rozhodla vybudovat dietní fast food, ale stěžovala si, že...  celý článek

Na této fotce mají štěňata velmi dobře zřetelný ridge na zádech.
Thajský ridgeback je přírodní plemeno, potřebuje důslednost, ale i něhu

Thajský ridgeback, zkráceně thajec, je původní nešlechtěné plemeno, o němž se tvrdí, že je staré až tři tisíce let. Jedná se o velmi vášnivého běžce a skokana,...  celý článek

Další z rubriky

Klasickým sporákům, i když jsou na pevná paliva, nechybí některé moderní...
Kamna na chalupu: vyberte typ, který se rychle zahřeje a vyhrajte vysavač

Topení na chalupě je specifické tím, že se s ním začíná v pátek odpoledne a končí v neděli po obědě. Takže rozhodně není žádoucí zdroj tepla, který se sám o...  celý článek

Zdeněk Pohlreich v dalším premiérovém díle Ano, šéfe! naběhl do pražské...
Na Štvanici prošel u Pohlreicha i utopenec. Ano, šéfe! je opět zpátky

Notnou dávku nadhledu projevil šéfkuchař Zdeněk Pohlreich hned v prvním premiérovém Ano, šéfe! po několikaměsíční pauze. Prima ho odvysílala v pondělí večer....  celý článek

Domácí kečup můžete ochutit oblíbeným kořením a dodat mu tak svou vlastní...
Přebytek rajských zužitkujte, připravte z nich zásoby kečupu na zimu

Úrodu je potřeba maximálně zužitkovat, proto se v období přebytku rajských každá inspirace počítá. A proč si pro ni nezajít do celého světa a nevyužít každý...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.