Diskuze

Z domácího pečení je byznys. Poctivé zákusky míří do kaváren

Po úspěchu farmářských trhů se rozmáhají další projekty založené na poctivé domácí výrobě. Dobroty napečené podle domácích receptů a postupů jdou na odbyt. A gastronomičtí experti tuší, že půjdou ještě víc.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

opportunity

13. 1. 2011 19:36
U takového článku

bych očekávala kompletní informace, hlavně o povoleních. Jinak je to článek jako pokec u kafe.

0 0
možnosti

Lanolin

13. 1. 2011 12:21
asi je to spíše móda, mne to moc neoslovilo

já si raději dám klasiku. Třeba punčový dortík, plněné kremrole, občas indiánky a samozřejmě věnečky a špicové větrníky. Safra už zas slintám na klávesnici.;-D

0 0
možnosti

javaho

13. 1. 2011 14:54
Re: asi je to spíše móda, mne to moc neoslovilo

Přesně. Chce to mít vychytané prodejny a cukrárny, kde mají pořád čerstvé a kvalitní zákusky (ostatně to samé platí o chlebu, často jsou to stejné pekárenské prodejny) a nespokojit se s podvinými náhražkami na kterých si ani nepochutnáte!!!

0 0
možnosti

tomas_tod

13. 1. 2011 0:09
Jsou kavárny, kde vám s klidem naservírují

průmyslový blaf se šlehačkou ve spreji a jsou kavárny, kde jsou (nejen) dezerty vynikající, domácí. A také dražší, ale stojí to za to. Bohužel těch prvních je pořád více, ale postupně se to mění, výhodu mají jednoznačně velká města, kde je těch podniků spousta a člověk si může vybrat.

0 0
možnosti

Vegan power

13. 1. 2011 0:15
Re: Jsou kavárny, kde vám s klidem naservírují

I rodičky rodící doma podporují domácí zákusky ;-);-D

0 0
možnosti

Dalšínickvpekle5

12. 1. 2011 23:56
Aby jste se z těch U.S.blafů

nepotento ...

0 0
možnosti

Hufo

12. 1. 2011 23:19
farmářské trhy

kde půlka věcí je ze slev z velko- malo- obchodů, akorát omytý a jinak srovnaný.

0 0
možnosti

zlata47

12. 1. 2011 22:50
Já .

tyhle hrozně přeslazené a přepolevované "dobroty" teda vůbec nemusím. Chápu, že jsou to vlastně minidortíky, vypadají mnohdy dobře, nemusí se porcovat .... ale nee. Krémové dorty obecně naše rodina nemá rád.

Muffiny občas upeču (když nechci dělat celou bábovku) - děti si je taky nosí na svačinku.

A co se týká cookies - děs a hrůza - vychvalovat tvrdé sušenky??? Není nad naše české domácí drobné cukroví. Třeba takhle večer - vanilkové rohlíčky a červené vínko ....;-) .

0 0
možnosti

opportunity

13. 1. 2011 19:37
Re: Já .

Cookies nejsou tvrdé, ale křehké.

0 0
možnosti

modern725

12. 1. 2011 22:39
:-)

Mě by teda zajímalo, kolik těch domácích pekárniček má ona příslušná povolení? Známý se o něco takového pokoušel a docela dobře to téměř ani nešlo ... jen hygienická pravidla jsou vražedná ... A propo: Tip na zevrubnou inspekci domácích pekárniček z internetu??? :-) Zab živnostníka, zachráníš hypermarket! ;-D

0 0
možnosti

opportunity

13. 1. 2011 19:38
Re: :-)

R^

0 0
možnosti

Mistr světa ve smyslu pro humor

12. 1. 2011 22:29
tohle je ještě úplný prd,

nic se nevyrovná hamburgerům od McDonalds

0 0
možnosti

gourmett

12. 1. 2011 22:23
Domácí pečení.

Tak to je pro mě už jenom minulost mé práce v jednom hotelu. Měl jsem na starosti jako vedoucí restauraci a kongr, sál o kapacitě 500 míst. Při pořádání různých akcí mi zákusky a dorty pekla paní, které jsem musel slíbit naprostou anonymitu. Bylo to báječné a trvalo to 7 let. Moc lidí se mě ptalo odkud je mám a já řekl, že od známé, ale nikdy jsem neřekl pravdu. Nechal jsem si péct taky svatební koláčky a ty se snědli vždy jako první. No prostě paráda. G.R^

0 0
možnosti

Agrippa

12. 1. 2011 18:34
Hygiena

pockejte, az vas prozene hygiena! Ta vam ty "domaci" dezerticky roznese na kopytech.

0 0
možnosti

GhostDogXXL

12. 1. 2011 21:43
Re: Hygiena

Proč? Ty snad vaříš nebo pečeš doma v neckách po prasatech?

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich

20. března 2024

Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...