Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Domácí muffiny nejsou nijak složité, přidat můžete i rumovou pralinku

aktualizováno 
Oblíbený hrníčkový recept, kdy se všechno jednoduše odměřuje na hrníčky, prozradila cukrářka Markéta Krajčovičová na muffiny. Recept je to rychlý a hotové muffiny oceníte ke kávě i jako odpolední svačinku pro děti. Jestli jim do nich vložíte pralinku, kousek čokolády nebo třeba lžičku džemu, to je jen na vás.

Potřebovat budete 2 vejce, 3/4 hrnku oleje, 3/4 hrnku cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 3/4 hrnku mléka, 2 hrnky polohrubé mouky, kypřicí prášek do pečiva, pro vůni 3 lžíce rumu a jako náplň rumové pralinky. Než se pustíte do přípravy těsta, předehřejte si troubu na 170 °C.

Sladká fotogalerie

Do zadělávací mísy rozklepněte obě vejce, přidejte vanilkový cukr i cukr krupici a začněte šlehat. Pak postupně přidejte olej, mléko, pár lžic rumu a mouku promíchanou s kypřicím práškem do pečiva a pečlivě prošlehejte.

Připravte si formu a košíčky na muffiny, které našlehaným těstem naplňte tak do dvou třetin, při pečení muffiny nabudou.

Naplněné košíčky pak narovnejte například do dortové formy nebo na plech a doprostřed každého muffinu položte jednu pralinku, kterou pomocí špejle zanořte do těsta, aby nebyla vidět. Nakonec je posypejte čokoládou a dejte péct do předem vyhřáté trouby (na zmíněných 170 °C) na 15 až 20 minut. 

A je

Dort jako čerstvě upečené kuře

Tento rychlý a jednoduchý recept prozradí cukrářka Markéta Krajčovičová v pondělí po osmé večer v premiérovém dílu pořadu Božské dorty od Markéty na televizi Prima love. A muffiny zdaleka nebudou to jediné, co předvede.

Ingredience pro pečení muffinů

Suroviny pro domácí muffiny vyhledejte v akci - na AkcniCeny.cz.

Upeče také dort v podobě kuřete, čerstvě upečeného či grilovaného. A tuto hmatatelnou iluzi vytvoří natolik dokonale, až je matoucí. Vždyť kdo by od "pečeného kuřete" čekal, že je to ve skutečnosti sladký dort.  

     

Autor:




Nejčtenější

Hlína údajně obsahuje tzv. hodné bakterie, které podobně jako čokoláda...
Unikátní pojízdný záhon přiveze seniorům hlínu a květináče až k lůžku

Té paní už bylo osmdesát roků. V domově pro seniory leží na posteli mezi čtyřmi stěnami, celé dny tráví na lůžku, chodit už moc nemůže. A pak se ozve zaťukání....  celý článek

Ve vařiči můžete vařit, ohřívat i péct.
Nadšenci vsadili na vaření sluncem. Na výrobu už vybrali třináctinásobek

Na serveru Kickstarter se občas objeví nápad, který osloví širokou masu lidí. Takový zásah se podařil při prezentaci solárního vařiče GoSun Go, kdy se vybral...  celý článek

Svah za domem by měl být zpevněný výsadbou keřů nebo stromů.
PORADNA: Máme nad domem svah. Mám strach, že se nám sesune na barák

Čtenáře Michala děsí, že se půda sesune na jeho dům. Ptá se, zda je možné svah zpevnit výsadbou vhodných dřevin.  celý článek

Většina červených vín by se měla podávat o teplotě kolem 18 °C. (ilustrační...
Šroubovací uzávěry nemusí být jen u nekvalitních vín, tvrdí someliér

Someliér Libor Nazarčuk upozorňuje, že sudové víno stáčené do PET lahví je určeno k rychlé spotřebě. A už dávno neplatí, že šroubovací uzávěry se používají jen...  celý článek

Další z rubriky

Někdy stačí špatně fungující radiátory jen odvzdušnit a je teplo.
PORADNA: Jak řešit zavzdušněné topení. Automatické ventily nepomohou

Stále se mi zavzdušňuje topení, nepomohly by mi automatické odvzdušňovací ventily? ptá se čtenář Martin. Podle odborníků je daleko lepší zjistit příčinu...  celý článek

Zdeněk Pohlreich nastiňuje, jak by to v restauraci u fotbalového hřiště mohlo...
Zdeněk Pohlreich radil v kuchyni FC Dymokury. Pepík Hnátek by se divil

Co se stane, když na vesnici za Prahou zavřou poslední hospodu? Najde se dobrodruh, profesionální kuchař s rodinou, který se rozhodne vybudovat svou kuchyni v...  celý článek

Demi-glace se podává k masům.
Kosti na demi-glace nemusíte vařit dva dny. Návod krok za krokem

Některé profesionální recepty radí, že abyste dostali pořádnou omáčku demi-glace, musíte „táhnout“ kosti 48 hodin. Šéfkuchař Jiří Roith však tvrdí, že zhruba...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.