náhledy
Dýně pod svou slupkou ukrývají nasládlou dužinu, která má podle druhu různý obsah vody a škrobu i různou paletu chutí.
Autor: Martin Kuciel
Výrazně ochucená, s výpekem a s konzistencí pěkně na skus. Takhle dýni možná neznáte.
Autor: Martin Kuciel
Brambory, rýže, obilniny i těstoviny – všichni mají rádi dýni.
Autor: Martin Kuciel
Zaschlá stopka je znakem zralosti dýně a zároveň umožní delší skladování.
Autor: Martin Kuciel
Uvnitř jsou všechny stejné. Vlákninu vydlabejte a cenná semínka nikdy nevyhazujte.
Autor: Martin Kuciel
Chuť a konzistenci pyré určíte použitou tekutinou, se kterou uvařenou dýni rozmixujete.
Autor: Martin Kuciel
Karoteny v dýni přejdou do všech omáček, ve kterých je tuk. S máslem to jde úplně samo.
Autor: Martin Kuciel
Nejprve rozpůlit a pak každou část zpracovat zvlášť.
Autor: Martin Kuciel
Krájení dýně ovlivní hlavně její texturu po uvaření. Dýně je měkká rychle, takže se nebojte větších kusů.
Autor: Martin Kuciel
Rozpůlená a vydlabaná dýně se peče rovnoměrně až do změknutí.
Autor: Martin Kuciel
Menší kousky dýně v průběhu pečení otáčejte. Získáte rovnoměrně karamelizovaný povrch.
Autor: Martin Kuciel
Nechte dýni trochu pružnosti a přidejte na intenzitě. Rychlé a prudké smažení s ní udělá divy.
Autor: Martin Kuciel
Na tvaru u špagetové dýně moc nezáleží, její dužina se stejně rozdělí na vlákna.
Autor: Martin Kuciel
Obří muškátová dýně a její typické bílé ojínění na povrchu
Autor: Martin Kuciel
Skoro jako špagety. Po natrhání k vláknité dužině přidejte omáčku, pesto nebo zálivku.
Autor: Martin Kuciel
Blanšírování v osolené vodě semínka ochutí a ještě jim změkne slupka.
Autor: Martin Kuciel
Chcete si ulehčit zpracování máslové dýně? Kupujte spíše menší válcovité kusy.
Autor: Martin Kuciel