Diskuze

Šetřit na jídle se nevyplatí. Tělo pak vystaví účet, tvrdí Filip Sajler

Všechno, co sníme nezdravého, se nám v těle ukládá a dříve nebo později se nám to vrátí v podobě zhoršení kvality života, říká jeden z Kluků v akci. Radí spíše vybírat si a konzumovat méně, ale kvalitněji.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Místo zeleniny dnes kupujete zeleninovou potravinu. Vite, v cem je rozdil ? [>-]

1 0
možnosti

No já kupuji (a často dostávám) zeleninu. Co si o tom myslí člověk, který tvrdí, že dodává systém s účinností 240% mě opravdu nezajímá.

0 0
možnosti

Ale ono by to celkem šlo i otočit, šetřit na jídle se vyplatí. Kupte místo polotovarů a uzenin základní suroviny a uvařte. Leč, to stojí čas. Dobře se o tom přednáší někomu, koho vaření živí, ale mnozí si život neumí správně zorganizovat.

No a k těm základním surovinám jen malý přípodotek. Módní Bio a malochovy vám nabídnou kilo kuřete za cca 150Kč/kg, z velkochovů koupíte kolem 50Kč/kg. A to ani nemluvě o tom, že z obsahu škodlivin či výživové hodnoty jsou na tom Bio výrobky takřka zanedbatelně lépe. A protože Bio móda zní světem, tak se tam více podvádí (a je tedy i větší zisk).

Proč i renomovaní kuchaři neumí použít základní suroviny? Proč občas i v Klucích v akci vidím, jak se do něčeho sype konzerva fazolí či cizrny to jí neumí den předem namočit, slít , uvařit a dovařit v osolené, mírně cukrované vodě třeba s přídavkem tymiánu? Namočení mne nic nestojí a povařit v papiňáku /tlakovém hrnci je za chvíli, kořeního za hubičku a cena sotva 1/3 (těch luštěnin, ne celého jídla).

Ne, to nejsou rady na úsporu, či pro zdraví. To je jen podpora něčeho, o čem mohou vzniknout pochybnosti.

6 1
možnosti

souhlas, používat suroviny, ne vyrobkyR^

2 0
možnosti

Sajler a jeho parťák sice dělají reklamu Kauflandu, ale nutno přiznat, že kvalita toho masa není zase tak špatná.

1 0
možnosti

Možná se to nevyplatí, ale když není nazbyt, nic jiného nezbývá

0 0
možnosti

Přesně. Autor má pravdu. Dnes se začíná u Prahy betonovat Akvaponický skleník. Měl by dát 600 kg masa a 1500 kg zeleniny ny ploše 3 x 5 m. Uvidíme. Při použití krmiva BIO, je i kvalita bio. [>-] S tím rozdílem, že toto BIO neoběhne 3 x planetu a nedozrává ve skladu. ¨¨

Prostě natáhnete ruku. Čerstvé, chutné, dozrálé,  kvalitní. Soběstačnost.

0 0
možnosti

Neprodáváte vy ty akvaponické skleníky?Když to jen trochu jde,tak do diskuze nacpete tento skleník.Divím se,že jste nezmínil kolik se dá vyprodukovat pstruhů...............;-)

0 0
možnosti

Plně souhlasím. Ať si každý jí, co chce, ale za sebe potvrzuji, že jíst méně a kvalitněji se dá skoro za tytéž peníze. Známí, kteří jedí samé sračky, protože je to "levnější", toho zkonzumují mnohem více. Od té doby, co mám upravený jídelníček a vyhýbám se typicky studentským jídlům, toho sním mnohem méně, více mi chutná a zasytí mě to stejně i na delší dobu. A navíc už nejsem věčně unavená :-) To samé mamča, když se mnou byla na mateřské, jedla to, co já, tzn různé zeleninové kašičky, přesnídávky a co já vím co. Neskutečně zhubla a celkově měla i víc energie :-)

0 0
možnosti

Jak říká pan Sajler "průměrný Čech chlastá a hulí" tak se tak nějak snažte zařadit, kam patříte.;-D

0 0
možnosti

F69i20l47i81p 52T37ř51e81b10a

29. 4. 2014 15:08

Ono to není tak, že by supermarkety prodávali špatné věci. Supermarkety prodávají veci, které si lidé kupují. A protože některé supermarkety v Čechách mají mateřskou firmu v Německu, a v Německu si lidé kupují trochu jiné věci, dají se i v některých supermarketech v Čechách koupit kvalitní potraviny.

Výběrová šunka stojí běžně kolem 180 Kč/Kg, a je v ní jen maso a nezbytná sůl. Nejlevnější sajrajt "šunka"(s oblíbeným přívlastkem "dětská"). Stojí 120 Kč/Kg a masa obsahuje v lepším případě dvě třetiny. Schwarzwaldská šunka se dá koupit od 30 Kč za 100g, a obsahuje svalovou bílkovinu ze 150-160g masa.

Ve výsledku tedy kvalitní potraviny vůbec dražší nejsou, jen si člověk musí dát tu práci a přepočítat si to. Tu strouhanku si dotoho přecejenom můžete namíchat i doma...

Co se týče různých bio a lokálních trhů, když mám možnost, stavím se, ale na čtrnáct dní (frekvence konání trhů třeba v Plzni) tam vážně nenakoupím, a navíc to není potřeba, protože i v tý velký krabici se dobře nakoupit dá.

0 0
možnosti

Výběrová šunka taky není nic extra. Když už šunku, tak nejvyšší jakost.

2 0
možnosti

Více peněz za kvalitní potraviny,méně pak zdravotnickým zařízením.Vyplatí se to,ale jak komu?Lobistům ve zdravotnictví asi ne!!

2 0
možnosti

P84e27t24r 88J83a17n94o58š

29. 4. 2014 15:39

s tim naprosto souhlasim, objem penez v ekonomice je dany, takze dam vic tomuhle, dostane min tamten. Jde o to, dostat ty ovce kam potrebuju, a to jest ze to co delam je dulezitejsi nez vse ostatni ;-D

0 0
možnosti

J22a58n 14S36l85á25m75a

29. 4. 2014 14:22

Kluky mám rád, Sajlera i proto, jak je občas během natáčení utahenej po večerní pitce. Ten Kaufland překousnu, protože oni tu reklamu dělají tak explicitně, až je to vtipný. Ale odkaz na Grunt a Sklizeno mě mrzí, protože tyto bioshopy již mají často nešvary řetězců, tak jako již dříve se to povedlo Country Live. Obsluha je již často příliš sterilní, ale po Praze i mimo je mnoho jiných bioshopů (často vybavenější), kde i ten člověcí přístup je, no, no prostě jak v Koloniále Bajza v Poláčkových Bylo nás pět, prostě to je ten obchůdek, na který si uděláte závislost.

0 0
možnosti

Sklizeno je krám "s lokálkama" ne biošop. Tak jak tak jsem tam dvakrát psal kvůli hrubým nedostatkům prodeje (neoznačení DMT či DS na sýrech a salámech), zcela bez jakékoliv odezvy. Také jsem tam párkrát koupil smradlavé vyzrálé maso, a i když mi ho bez řečí vyreklamovali (po zkažené grilovačce), tak už tam kupuju jen zeleninu. Ostatní ceny jsou obrovské, služby neodpovídají.

1 0
možnosti
  • Nejčtenější

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Užijte si jarní svátky obklopeni květinami a symboly jara a Velikonoc

29. března 2024

Celý týden jste se těšili, jak si konečně na Velký pátek vyzdobíte byt, dům, chalupu? Vsaďte na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...