Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Šetřit na jídle se nevyplatí. Tělo pak vystaví účet, tvrdí Filip Sajler

Všechno, co sníme nezdravého, se nám v těle ukládá a dříve nebo později se nám to vrátí v podobě zhoršení kvality života, říká jeden z Kluků v akci. Radí spíše vybírat si a konzumovat méně, ale kvalitněji.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Místo zeleniny dnes kupujete zeleninovou potravinu. Vite, v cem je rozdil ? [>-]

1 0
možnosti

No já kupuji (a často dostávám) zeleninu. Co si o tom myslí člověk, který tvrdí, že dodává systém s účinností 240% mě opravdu nezajímá.

0 0
možnosti

Ale ono by to celkem šlo i otočit, šetřit na jídle se vyplatí. Kupte místo polotovarů a uzenin základní suroviny a uvařte. Leč, to stojí čas. Dobře se o tom přednáší někomu, koho vaření živí, ale mnozí si život neumí správně zorganizovat.

No a k těm základním surovinám jen malý přípodotek. Módní Bio a malochovy vám nabídnou kilo kuřete za cca 150Kč/kg, z velkochovů koupíte kolem 50Kč/kg. A to ani nemluvě o tom, že z obsahu škodlivin či výživové hodnoty jsou na tom Bio výrobky takřka zanedbatelně lépe. A protože Bio móda zní světem, tak se tam více podvádí (a je tedy i větší zisk).

Proč i renomovaní kuchaři neumí použít základní suroviny? Proč občas i v Klucích v akci vidím, jak se do něčeho sype konzerva fazolí či cizrny to jí neumí den předem namočit, slít , uvařit a dovařit v osolené, mírně cukrované vodě třeba s přídavkem tymiánu? Namočení mne nic nestojí a povařit v papiňáku /tlakovém hrnci je za chvíli, kořeního za hubičku a cena sotva 1/3 (těch luštěnin, ne celého jídla).

Ne, to nejsou rady na úsporu, či pro zdraví. To je jen podpora něčeho, o čem mohou vzniknout pochybnosti.

6 1
možnosti

souhlas, používat suroviny, ne vyrobkyR^

2 0
možnosti

Sajler a jeho parťák sice dělají reklamu Kauflandu, ale nutno přiznat, že kvalita toho masa není zase tak špatná.

1 0
možnosti

Možná se to nevyplatí, ale když není nazbyt, nic jiného nezbývá

0 0
možnosti

Přesně. Autor má pravdu. Dnes se začíná u Prahy betonovat Akvaponický skleník. Měl by dát 600 kg masa a 1500 kg zeleniny ny ploše 3 x 5 m. Uvidíme. Při použití krmiva BIO, je i kvalita bio. [>-] S tím rozdílem, že toto BIO neoběhne 3 x planetu a nedozrává ve skladu. ¨¨

Prostě natáhnete ruku. Čerstvé, chutné, dozrálé,  kvalitní. Soběstačnost.

0 0
možnosti

Neprodáváte vy ty akvaponické skleníky?Když to jen trochu jde,tak do diskuze nacpete tento skleník.Divím se,že jste nezmínil kolik se dá vyprodukovat pstruhů...............;-)

0 0
možnosti

Plně souhlasím. Ať si každý jí, co chce, ale za sebe potvrzuji, že jíst méně a kvalitněji se dá skoro za tytéž peníze. Známí, kteří jedí samé sračky, protože je to "levnější", toho zkonzumují mnohem více. Od té doby, co mám upravený jídelníček a vyhýbám se typicky studentským jídlům, toho sním mnohem méně, více mi chutná a zasytí mě to stejně i na delší dobu. A navíc už nejsem věčně unavená :-) To samé mamča, když se mnou byla na mateřské, jedla to, co já, tzn různé zeleninové kašičky, přesnídávky a co já vím co. Neskutečně zhubla a celkově měla i víc energie :-)

0 0
možnosti

Jak říká pan Sajler "průměrný Čech chlastá a hulí" tak se tak nějak snažte zařadit, kam patříte.;-D

0 0
možnosti

F69i20l47i81p 52T37ř51e81b10a

29. 4. 2014 15:08

Ono to není tak, že by supermarkety prodávali špatné věci. Supermarkety prodávají veci, které si lidé kupují. A protože některé supermarkety v Čechách mají mateřskou firmu v Německu, a v Německu si lidé kupují trochu jiné věci, dají se i v některých supermarketech v Čechách koupit kvalitní potraviny.

Výběrová šunka stojí běžně kolem 180 Kč/Kg, a je v ní jen maso a nezbytná sůl. Nejlevnější sajrajt "šunka"(s oblíbeným přívlastkem "dětská"). Stojí 120 Kč/Kg a masa obsahuje v lepším případě dvě třetiny. Schwarzwaldská šunka se dá koupit od 30 Kč za 100g, a obsahuje svalovou bílkovinu ze 150-160g masa.

Ve výsledku tedy kvalitní potraviny vůbec dražší nejsou, jen si člověk musí dát tu práci a přepočítat si to. Tu strouhanku si dotoho přecejenom můžete namíchat i doma...

Co se týče různých bio a lokálních trhů, když mám možnost, stavím se, ale na čtrnáct dní (frekvence konání trhů třeba v Plzni) tam vážně nenakoupím, a navíc to není potřeba, protože i v tý velký krabici se dobře nakoupit dá.

0 0
možnosti

Výběrová šunka taky není nic extra. Když už šunku, tak nejvyšší jakost.

2 0
možnosti

Více peněz za kvalitní potraviny,méně pak zdravotnickým zařízením.Vyplatí se to,ale jak komu?Lobistům ve zdravotnictví asi ne!!

2 0
možnosti

P84e27t24r 88J83a17n94o58š

29. 4. 2014 15:39

s tim naprosto souhlasim, objem penez v ekonomice je dany, takze dam vic tomuhle, dostane min tamten. Jde o to, dostat ty ovce kam potrebuju, a to jest ze to co delam je dulezitejsi nez vse ostatni ;-D

0 0
možnosti

J22a58n 14S36l85á25m75a

29. 4. 2014 14:22

Kluky mám rád, Sajlera i proto, jak je občas během natáčení utahenej po večerní pitce. Ten Kaufland překousnu, protože oni tu reklamu dělají tak explicitně, až je to vtipný. Ale odkaz na Grunt a Sklizeno mě mrzí, protože tyto bioshopy již mají často nešvary řetězců, tak jako již dříve se to povedlo Country Live. Obsluha je již často příliš sterilní, ale po Praze i mimo je mnoho jiných bioshopů (často vybavenější), kde i ten člověcí přístup je, no, no prostě jak v Koloniále Bajza v Poláčkových Bylo nás pět, prostě to je ten obchůdek, na který si uděláte závislost.

0 0
možnosti

Sklizeno je krám "s lokálkama" ne biošop. Tak jak tak jsem tam dvakrát psal kvůli hrubým nedostatkům prodeje (neoznačení DMT či DS na sýrech a salámech), zcela bez jakékoliv odezvy. Také jsem tam párkrát koupil smradlavé vyzrálé maso, a i když mi ho bez řečí vyreklamovali (po zkažené grilovačce), tak už tam kupuju jen zeleninu. Ostatní ceny jsou obrovské, služby neodpovídají.

1 0
možnosti
  • Nejčtenější

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů

16. dubna 2024

Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu

18. dubna 2024

Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....

Jediné kuře a rázem máte s minimálními náklady oběd pro početnou rodinu

21. dubna 2024

Vyplatí se koupit kuře v celku a naporcovat si ho sami, protože celé kuře běžně získáte i za cenu...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu

20. dubna 2024

Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...

Žádná mřížka ani pánev. Steak lze připravit přímo na rozpálených uhlících

23. dubna 2024

V pořadu Česko na grilu na Primě se objevila neobvyklá výzva. Připravit hovězí steak přímo v ohni....

Umí člověka rozpohybovat i vytáhnout z deprese. Vepříci, koně, psi i delfíni

23. dubna 2024

Nejenže jsou lidem věrnými souputníky. Zástupci živočišné říše jim mohou i vylepšit fyzické a...

Podzámecká zahrada v Kroměříži je plná energie a inspirace. I za deště

22. dubna 2024  10:42

Nemůžete zabloudit. Na spodní straně náměstí proběhnete mezi domy k zámku s právě opravovanou...

Liška byla nejlepším přítelem člověka, dřív než domestikoval psy, tvrdí studie

22. dubna 2024

Lidé kdysi patrně chovali lišky jako domácí mazlíčky dávno předtím, než se na scéně objevili...