Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

OBRAZEM: Italští farmáři nabízejí na Vinohradech mozzarellu i ryby

  17:17aktualizováno  17:17
Nejen chuť jižní Itálie, ale i tradiční produkty našich farmářů přinesl páteční a sobotní farmářský trh na náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze, po oba dny od osmé ranní až do večera. V pátek z čerstvé křehké zeleniny, voňavého pečiva, hříbků i masa a uzenin přecházel zrak i čich. Lákala i mozzarella z buvolího mléka, párečky, víno, ryby či bio džemy.

Pátek a sobotu 14. září pořadatelé vybrali jako ideální termín, kdy to v Praze rozbalit po italsku s druhým ročníkem festivalu Gusto del Cilento, tedy Chuť kraje Cilento, což je oblast v nejjižnějším cípu Itálie. 

Právě odtud do Prahy dorazilo 13 farmářských rodin, které přivezly vlastnoručně zpracované produkty jako panenský olivový olej, čerstvou domácí pastu, sýry, typické italské uzeniny, vína, cibulové a kaštanové zavařeniny a další lahůdky. 

Italské farmáře můžete po oba dny teoreticky zastihnout až do devíti večer, ale podle organizátora Jiřího Sedláčka záleží i na tom, jaké bude počasí, zájem ze strany návštěvníků i nálada.

Naši farmáři by měli v pátek i v sobotu balit před šestou večerní, nejlépe však samozřejmě nakoupíte po ránu či dopoledne. Zvláště pokud si chcete odnést hlavně čerstvou tuzemskou zeleninu.

Zobrazit celou fotogalerii

Prohlédněte si pohodlně všechny fotografie

Autor:



Nejčtenější

V Paříži nainstalovali nové eko-pisoáry. Nechutné, bouří se místní

Pařížané si stěžují na výrazné pisoáry bez zástěn v centru města. (13. srpna...

Paříž přišla s novým nápadem, jak ekologicky využít lidskou moč. Nové červené pisoáry se slámou uvnitř dokážou vytvořit...

KVÍZ: Deset anglických kuchařských výrazů, které musíte znát v receptech

Při vaření se používá hodně postupů, které v anglické terminologii u nás nejsou...

Dnes jen už málokdo vaří podle ušmudlaného deníčku po mamince. Není nic snadnějšího než sednout k počítači nebo...



Patnáct let tahání kamenů ze skládek a budování ráje pro radost i užitek

Uzavřený dvůr ve znamení kamene, dřeva a svěží zeleně. Vysazené jehličnany...

Rozlehlý uzavřený dvůr u venkovského domu na Třebíčsku pojala rodina Evy Schwarzové jako rodinný ráj, kde vládnou...

Se zahradou si hraje. Má být oslavou života, pod jehličnany je mrtvo, říká

Růže jsou podle majitele tohoto nádherně rozkvetlého království pro každou...

Zahradničí přes dvacet let a miluje anglický a holandský typ neformálních zahrad s ostrým kontrastem květů a syté...

Z Prahy prchají do Posázaví na chalupu s půvabnou zahradou po babičce

Dům a zahrada po babičce s dědou přinášejí rodině z Prahy spoustu radosti a...

Domek se zahradou, které budovali zhruba před sedmdesáti lety její děda s babičkou, jsou srdeční záležitostí čtenářky,...

Další z rubriky

Zdeněk Pohlreich: Končím, patřím do starého železa, už většinou ani nevařím

Zdeněk Pohlreich (v bistru Next Door by Imperial)

Téměř deset let jezdil po celé zemi a radil majitelům restaurací. Jeho pořad Ano, šéfe! se stal legendou. Teď se...

VIDEO: Potřebovali se zbavit beranů, upekli je na kamenech v zemi

Vše potřebné je už připravené.

Šéfkuchař Vojtěch Kalášek rád zkouší neobvyklé věci, se kterými se v běžné praxi nesetkáte. Tentokrát se rozhodl...

Holubi mi zničili celý balkon, zachránila mě až síť, popsala čtenářka

Holubi si na balkoně udělali hnízdo.

Naše sousedka tak poctivě krmila holuby, až si zvykli na ni čekat. A našli si k tomu balkon mého syna, který studuje,...

Najdete na iDNES.cz