Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

OBRAZEM: Italští farmáři nabízejí na Vinohradech mozzarellu i ryby

  17:17aktualizováno  17:17
Nejen chuť jižní Itálie, ale i tradiční produkty našich farmářů přinesl páteční a sobotní farmářský trh na náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze, po oba dny od osmé ranní až do večera. V pátek z čerstvé křehké zeleniny, voňavého pečiva, hříbků i masa a uzenin přecházel zrak i čich. Lákala i mozzarella z buvolího mléka, párečky, víno, ryby či bio džemy.

Pátek a sobotu 14. září pořadatelé vybrali jako ideální termín, kdy to v Praze rozbalit po italsku s druhým ročníkem festivalu Gusto del Cilento, tedy Chuť kraje Cilento, což je oblast v nejjižnějším cípu Itálie. 

Právě odtud do Prahy dorazilo 13 farmářských rodin, které přivezly vlastnoručně zpracované produkty jako panenský olivový olej, čerstvou domácí pastu, sýry, typické italské uzeniny, vína, cibulové a kaštanové zavařeniny a další lahůdky. 

Italské farmáře můžete po oba dny teoreticky zastihnout až do devíti večer, ale podle organizátora Jiřího Sedláčka záleží i na tom, jaké bude počasí, zájem ze strany návštěvníků i nálada.

Naši farmáři by měli v pátek i v sobotu balit před šestou večerní, nejlépe však samozřejmě nakoupíte po ránu či dopoledne. Zvláště pokud si chcete odnést hlavně čerstvou tuzemskou zeleninu.

Zobrazit celou fotogalerii

Prohlédněte si pohodlně všechny fotografie

Autor:



Nejčtenější

KVÍZ: Znáte naše brouky, pavouky a další bezobratlé?

Na Velké výstavě bezobratlých 2018 na půdě Přírodovědecké fakulty University...

Tvoří zhruba 95 % všech živočišných druhů na naší planetě, jen v České republice jich podle odhadů žije více než 40...

KVÍZ: Umíte nakupovat maso, abyste uvařili klasická česká jídla?

Segedinský guláš

Jiné maso potřebujete na karbanátky, jiné na cikánskou pečeni nebo ke koprovce. Umíte si u řezníka říci, které maso vám...



Většině ovoce a zeleniny lednička škodí. Kde je tedy skladovat?

Nezralý ananas do lednice zásadně nepatří. A jak je to s dalším ovocem?

Draze zakoupené ovoce a zeleninu logicky chceme uchovat čerstvé a chladničku považujeme za jasnou volbu. Jenže většina...

Domácí jahodový džem jako od babičky: jen ovoce, trochu cukru a citron

Pokud vás příprava domácích džemů baví, investujte do speciálního nerezového...

Jak to ty naše babičky dělaly? Vždyť neměly možnost jednoduše koupit želírující přípravky a přesto byl jejich jahodový...

VIDEO: Gorilí samec Richard dělal z nervozity psí kusy, Kamba mu chybí

Richard ve venkovním výběhu poté, co byla Kamba oddělena od ostatních a...

Kamba je téměř dva týdny oddělená od skupiny, a přestože je po operačním zákroku s ostatními v kontaktu alespoň přes...

Další z rubriky

Makrela je u nás nedoceněná ryba. Pohlreich ukáže, jak na ni

Makrela s petrželovou marinádou s opékaným bramborem s šalotkou

Zdeněk Pohlreich ve své sérii Rozpal to šéfe ve Španělsku! na Primě opět používá místní produkty. Zaujala ho zde...

Domácí jahodový džem jako od babičky: jen ovoce, trochu cukru a citron

Pokud vás příprava domácích džemů baví, investujte do speciálního nerezového...

Jak to ty naše babičky dělaly? Vždyť neměly možnost jednoduše koupit želírující přípravky a přesto byl jejich jahodový...

Maso klidně marinujte, ale neutopte ho v oleji, radí šéfkuchař

Zatímco krkovička se ještě dopéká, kuřecí prsa už budou hotová. Aby byla...

Šéfkuchař Radek David soudí, že z grilování se někdy dělá větší věda, než ve skutečnosti je. Podle něj je hlavní...

Najdete na iDNES.cz