Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Nejlepší šéfkuchaři v jedné kuchyni na festivalu Chef Time Fest

  14:17aktualizováno  14:17
Není normální, aby se v jedné kuchyni během jediného večera setkala smetánka českých kuchařů jako při právě probíhajícím gastrofestivalu Chef Time Fest.

„Základní myšlenkou je shromáždit do jednoho místa to nejlepší, co se v současném světě dobré gastronomie děje, a zprostředkovat to i návštěvníkům festivalu,“ říká organizátor akce Karel Šimůnek. Chce vytvořit „tak trochu jiný“ festival, než jsou ty běžné, kde se cestuje po jednotlivých restauracích.

Fotogalerie

On naopak sezve špičkové kuchaře do jednoho místa, tedy do pražské restaurace Avantgarde a tady musí prokázat své umění a dostát své pověsti. To je pro lidi nejen užitečné, protože s každým chodem se prezentuje jeden kuchař, ale i zábavné, protože se tak mohou seznámit s lidmi, kteří stojí za konceptem a menu podnik, do kterého třeba rádi chodí.

Festival trvá do 5. února 2015 a téměř každý den probíhají různé akce, například škola vaření, degustace vína nebo kuchařská show. Vrcholem je takzvaný Chef´s table, kde se sejde pět nebo šest šéfkuchařů z vyhlášených pražských restauraci a společně připraví vícechodové menu. První takový večer proběhl právě včera, druhý se chystá na 29. ledna a třetí 5. 2. festival uzavře.

„Nejvíc se těším na týden, který bude zvláštní tím, že se má vrátit český tým, který je právě v Lyonu na  European Catering Cup 2015. U nás tak bude vařit Radek David z La Veranda a určitě se s námi i hosty podělí o čerstvé zážitky,“ popisuje Šimůnek.

Festival v datech

Včera jsme při přípravách zastihli Tituse Eliáše, šéfa z restaurace Na Kopci, který na večer připravoval králičí ragout. „Sestavu kuchařů vymýšlí pořadatel a protože nás všechny zná, dá dohromady partu, která lidsky spolu vychází. Navíc tohle vaření je pro nás proti těm běžným legrace, je to pro nás tak trochu odpočinek, sranda akce, potkat se a také možnost prezentovat svoji restauraci,“ povídá Eliáš.

A už se hlasitě vítá s Romanem Dolejšem z La Gare. Večer budou mít pár chvil, aby spolu probrali, co je nového, a zavzpomínali na chvíle, kdy stáli bok po boku u jedné plotny. Když se totiž prakticky každého kuchaře zeptáte na nějakého kolegu, tak říká: Jasně toho znám, vařili jsme spolu v (doplňte jméno podniku).

Autor:




Nejčtenější

Šikmé větve představují oříšek, vyplatí se "předlomit" si je předem.
Připravte se na úklid zahrady a vyhrajte elektrické zahradní pomocníky

Na podzim připravujeme zahradu k zimnímu spánku. K tomu patří úklid větví z prořezávky, nadrcení na mulč nebo do kamen i hrabání listí. Pokud v soutěži správně...  celý článek

Mládě želvy ostruhaté. Pohlaví bude zřejmé až za několik let.
Zoo ovlivňovala pohlaví želv teplotou, výsledek bude znát za několik let

V ostravské zoologické zahradě se po patnácti letech od začátku chovu vylíhla mláďata želvy ostruhaté. Chovatelé se snažili ovlivnit pohlaví mláďat regulací...  celý článek

Majitelka podniku přinutila Pohlreicha svézt se na místní bobové dráze.
Na Pražáka dobrý, pochválila Pohlreicha restauratérka s dvěma hvězdami

Majitelka brněnské restaurace, kterou navštívil Zdeněk Pohlreich v dalším díle pořadu Ano, šéfe!, se rozhodla vybudovat dietní fast food, ale stěžovala si, že...  celý článek

Reportér Matěj Smlsal předvádí několik praktických triků s vejci.
VIDEO: Čerstvé, nebo zkažené? Triky, které vám pomohou při vaření vajec

Jako synonymum neschopnosti v kuchyni se říká: umí jenom uvařit vejce a čaj. Ale práce s vejci není až tak triviální, jak se zdá. Práci s vejci si totiž lze...  celý článek

Další z rubriky

Lilková zmrzlina se sušenými lilkovými chipsy, mandlovou drobenkou a...
VIDEO: Lilek je v kuchyni hvězdou, ze které uděláte i zmrzlinu

Lilek, nebo taky baklažán je typickou plodinou vhodnou k nejrůznější kuchyňské úpravě. Mnoho lidí lilku nedůvěřuje, avšak šéfkuchař Vojtěch Kalášek, který vaří...  celý článek

Takto vypadá termostatický ventil po sundání termostatické hlavice.
PORADNA: Proč v zimě radiátor netopí? Možná je zatuhlý termostatický ventil

Před zimou jsem kontroloval radiátory a zarazilo mě, že jsou tyčinky termostatických ventilů úplně zaražené uvnitř. To znamená, že vlastně vůbec nemohou...  celý článek

Hotové domácí máslo
VIDEO: Než prohlížet prázdné regály bez másla, radši si ho vyrobte sami

Že se cena másla zvedla, sledujeme už několik týdnů. Nyní však dochází i k tomu, že na něj v obchodě často už vůbec nenarazíte. Pokud se vám to stalo, zkuste...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.