Diskuze
Od čumáčku po ocásek: Filosofie učí, jak využít maso z celého zvířete
Děkujeme za pochopení.
J26a17r18o21m74í60r 86R65y86b87k60a
Lidé jsou moc zhýčkaní a nevěděj co je dobrého,právě ten rypáček a ocásek jsou lahůdka škoda jen že dnešní čuníci už o ocásky přišli v mládí....
J96a12n 42Č77e74r19m87á50k
Přátelé, pozastavujete se nad tím, že autorka hovoří o bezezbytkovém spotřebování zvířete a úcty k němu. Hovoří se tu o tom, že se to stejně dělalo po staletí...
Ano, máte pravdu. Dělalo...
Ovšem nikoliv v dnešní průmyslové době... Ještě před 30 lety si lidé koupili na neděli celé kuře, z toho se vzali prsa na řízky, rodiče si vzali stehna a děti měly křidélka... Z ostatního se uvařila polévka...
A jak je to dnes?... Kdo dnes kupuje celé kuře, které takto podělí?...
Dnes většina lidí koupí prsa na řízky a stehna pro každého...
Rostou však dnes kuřata s 8 nohama a prsíčkama?... Co se asi děje s tím zbytkem?...
Viděl někdy krávu či býčka pouze se zadním masem?
Potkali jste prasko s 10 panenkami?...
Proto se tu hovoří o úctě ke zvířeti a jeho darům...
J78a30n 14Č38e80r81m84á73k
Ne, nesouhlasím tu s ochránci a vegany všeho druhu. Maso jím a nedělá mi problém zabít zvíře...
Ale většina lidí dnes kupuje v marketu maso a mnozí už ani neví z čeho vzešlo a koncerny nám navíc předkládají jakousi roztodivnou hmotu, která pouze jako maso vypadá či je v onom kusu maso jen naonačené tak, aby vypadalo jako zrovna ten kousek, který chceme...
A opravdové čerstvé maso lze mnohdy získat pouze u takovýchto řezníků, kteří sice nemají maso pod cenou, ale zato jde o maso čerstvé a opravdové...
A nebo přímo tzv. ze dvora... Já např. prodávám lidem králíky a zabíjím je často ještě v den dodávky nebo maximálně den dopředu... A podobně to dělá i spousta dalších chovatelů nejrůznější "havěti"...
D27o56r89a 66V19e43s79e52l11á
"Londýnský šéfkuchař" se snaží prosadit to, co my děláme již po staletí - zpracovat vše. Nám to přijde normální, jim nee. Oni umí jíst jenom kýtu, kotletu a panenku. Toť vše a zbytek prasete je odpad.
Neznají ovar, bůček, plíčky, plecko, kolínka, paprčky, ba ani vnitřnosti ... ledvinky, nedělají sulc z kůže, neví, jak lahodná jsou játra či srdíčko, o mozečku nemluvě a zřejmě netuší ani, že do střívek se dělají klobásy ... Jestli vůbec tuší, že lze z prasete udělat i slaninu, sádlo a škavrky??? ... a že krev taky nepřije nazmar? ... :)))
... a jitrničky a polívčičky a jelítka a tlačenky a klobásky a salámky a šunčičky a slivovička a atmosféra ... mňam ...
Ostrované prostě objevují dávno objevené, to se může Londýnský šéfkuchař přiučit na každé zdejší zabijačce
R94a83d82i37m 39P89o23l31á12š12e78k
Bane. Londýnský šéfkuchař vybere tu kýtu, kotletu a panenku a ostatní nevyhodí, ale nechá, ať to koupí na jídlo přistěhovalci.
A teď akorát nějak přišli na to , že pokud budou vařit pro bohatší přistěhovalce, tak i na tom ostatním vydělají i oni sami a ne nějaké pouliční jídelny, kde ty zbytky nakupují.
M11i95c67h13a29e79l 32K94o13u78t40e92c74k23ý
Stejně je to podivné, že lidé dobrovolně jedí mrtvoly zvířat
J39a96n 92Č87e67r62m34á73k
podivné je, že tu mnozí neznají stravovací návyky a přirozený jídelníček tvora Homo sapiens
M23a13r67e13k 48T39ů89m17a
Rád tam chodím, pan Kšana má jedno z nejlepších řeznictvi v Praze, doporučuji!
Z77b78y15n71ě31k 87Š86a47f38a20r84č49í32k
Je libo prasečí zuby sypané štětinami nebo třeba ledvinové kameny s nastrouhaným kopítkem?
M17a24r90t60i26n 37Š24t43ě26p75á31n53e98k
Krome toho, ze to neni vtipne by to chtelo zapracovat na cestine...
O50n19d55ř59e56j 76K84r51y58š21t59o87f
No prostě jako když je zabíjačka - dělá se to takhle po staletí - tak na tom snad nic nového není. A i když je prase z velkochovu tak se zdělá taky celé - nebo si snad někdo myslí že se něco vyhazuje?? max tak oči a paznehty- jinak se sdělá od F FŠECHNO. Tak mi jen nějak uchází co nám tím autorka chtěla říct - nebo že by skrytá reklama??
P86e84t60r 36J29á36n60s12k77ý
co je to za titulek? to má být novinka?
M47i72l75a19n 16B80u63b86e48n90i79k
Oba rezniky mam vyzkousene a maji vyborne maso. Rad si za kvalitu priplatim. Restaurace Sansho Paula Daye je mimoradny gurmansky zazitek.
Gorilák Kisumu se v pražské zoo činí. Narodil se mu letos už druhý potomek
V pražské zoologické zahradě se v noci na pátek narodilo mládě gorily nížinné. Jeho matkou je...
Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato
Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Podkroví se v létě může proměnit v peklo. Jak udržet snesitelnou teplotu
Podkroví nabízí nevšední prostor, kde může být velmi příjemné trávit čas. Někteří mají pod střechou...
Vybírejte nejroztomilejší dubnové kočky a psy. Rozdělí si krmivo za 10 tisíc
Hlasování v dubnovém kole čtenářské fotografické soutěže o nejroztomilejší psy a kočky je tu....
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů
Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...
Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato
Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...
Jako dítě miloval Bajaju. Dnes vyrábí zbraně a díky šermu žije v minulosti
Na hradech a zámcích či ve filmech, jako je třeba pohádkový Bajaja, ho fascinovali šermíři, a tak...
Senoseče letos budou zřejmě dřív. Ochránci srnčat se bojí zmařených životů
Vzhledem k tomu, že letošní zemědělský rok začal dříve, předpokládá se, že i senoseč přijde v...
Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu
Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....
PRACOVNÍK PÉČE O VOZY - HRADEC KRÁLOVÉ (brigáda) (A12422)
AURES Holdings a.s.
Královéhradecký kraj
nabízený plat:
120 - 120 Kč