Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Od čumáčku po ocásek: Filosofie učí, jak využít maso z celého zvířete

Kdysi to bylo normální při každé zabijačce. Dnes jsme tak zhýčkaní, že umíme využít ze zvířete jen několik vybraných části a se zbytkem bychom si nevěděli rady. A jen několik řezníků se vrací ke starému způsobu a zamítá velkochovy. Navíc věří, že zpracováním celého zvířete mu vyjadřují úctu a respekt.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Lidé jsou moc zhýčkaní a nevěděj co je dobrého,právě ten rypáček a ocásek jsou lahůdka škoda jen že dnešní čuníci už o ocásky přišli v mládí....

1 0
možnosti
Foto

J96a12n 42Č77e74r19m87á50k

27. 7. 2016 12:58

Přátelé, pozastavujete se nad tím, že autorka hovoří o bezezbytkovém spotřebování zvířete a úcty k němu. Hovoří se tu o tom, že se to stejně dělalo po staletí...

Ano, máte pravdu. Dělalo...

Ovšem nikoliv v dnešní průmyslové době... Ještě před 30 lety si lidé koupili na neděli celé kuře, z toho se vzali prsa na řízky, rodiče si vzali stehna a děti měly křidélka... Z ostatního se uvařila polévka...

A jak je to dnes?... Kdo dnes kupuje celé kuře, které takto podělí?...

Dnes většina lidí koupí prsa na řízky a stehna pro každého...

Rostou však dnes kuřata s 8 nohama a prsíčkama?... Co se asi děje s tím zbytkem?...

Viděl někdy krávu či býčka pouze se zadním masem?

Potkali jste prasko s 10 panenkami?...

Proto se tu hovoří o úctě ke zvířeti a jeho darům...

3 1
možnosti
Foto

J78a30n 14Č38e80r81m84á73k

27. 7. 2016 12:58

Ne, nesouhlasím tu s ochránci a vegany všeho druhu. Maso jím a nedělá mi problém zabít zvíře...

Ale většina lidí dnes kupuje v marketu maso a mnozí už ani neví z čeho vzešlo a koncerny nám navíc předkládají jakousi roztodivnou hmotu, která pouze jako maso vypadá či je v onom kusu maso jen naonačené tak, aby vypadalo jako zrovna ten kousek, který chceme...

A opravdové čerstvé maso lze mnohdy získat pouze u takovýchto řezníků, kteří sice nemají maso pod cenou, ale zato jde o maso čerstvé a opravdové...

A nebo přímo tzv. ze dvora... Já např. prodávám lidem králíky a zabíjím je často ještě v den dodávky nebo maximálně den dopředu... A podobně to dělá i spousta dalších chovatelů nejrůznější "havěti"...

2 1
možnosti

D27o56r89a 66V19e43s79e52l11á

26. 7. 2016 23:54

"Londýnský šéfkuchař" se snaží prosadit to, co my děláme již po staletí - zpracovat vše. Nám to přijde normální, jim nee. Oni umí jíst jenom kýtu, kotletu a panenku. Toť vše a zbytek prasete je odpad.

Neznají ovar, bůček, plíčky, plecko, kolínka, paprčky, ba ani vnitřnosti ... ledvinky, nedělají sulc z kůže, neví, jak lahodná jsou játra či srdíčko, o mozečku nemluvě a zřejmě netuší ani, že do střívek se dělají klobásy ... Jestli vůbec tuší, že lze z prasete udělat i slaninu, sádlo a škavrky??? ... a že krev taky nepřije nazmar? ... :)))

... a jitrničky a polívčičky a jelítka a tlačenky a klobásky a salámky a šunčičky a slivovička a atmosféra ... mňam ...

Ostrované prostě objevují dávno objevené, to se může Londýnský šéfkuchař přiučit na každé zdejší zabijačce;-D

3 2
možnosti

Bane. Londýnský šéfkuchař vybere tu kýtu, kotletu a panenku a ostatní nevyhodí, ale nechá, ať to koupí na jídlo přistěhovalci.

A teď akorát nějak přišli na to ;-D, že pokud budou vařit pro bohatší přistěhovalce, tak i na tom ostatním vydělají i oni sami a ne nějaké pouliční jídelny, kde ty zbytky nakupují.

0 3
možnosti

Stejně je to podivné, že lidé dobrovolně jedí mrtvoly zvířat 8-o8-o8-o

0 13
možnosti
Foto

J39a96n 92Č87e67r62m34á73k

27. 7. 2016 12:39

podivné je, že tu mnozí neznají stravovací návyky a přirozený jídelníček tvora Homo sapiens8-o!!!!!!

3 1
možnosti

M23a13r67e13k 48T39ů89m17a

26. 7. 2016 22:52

Rád tam chodím, pan Kšana má jedno z nejlepších řeznictvi v Praze, doporučuji!R^

1 0
možnosti

Je libo prasečí zuby sypané štětinami nebo třeba ledvinové kameny s nastrouhaným kopítkem? ;-D

0 11
možnosti

Krome toho, ze to neni vtipne by to chtelo zapracovat na cestine...

9 3
možnosti

Co na to infantilní Vaněk?

0 0
možnosti
Foto

No prostě jako když je zabíjačka - dělá se to takhle po staletí - tak na tom snad nic nového není. A i když je prase z velkochovu tak se zdělá taky celé - nebo si snad někdo myslí že se něco vyhazuje?? max tak oči a paznehty- jinak se sdělá od F FŠECHNO. Tak mi jen nějak uchází co nám tím autorka chtěla říct - nebo že by skrytá reklama??:-/:-/

5 0
možnosti

to spíš a nebo je úplně blbá

3 1
možnosti

co je to za titulek? to má být novinka?

0 0
možnosti

Oba rezniky mam vyzkousene a maji vyborne maso. Rad si za kvalitu priplatim. Restaurace Sansho Paula Daye je mimoradny gurmansky zazitek.

2 0
možnosti
  • Nejčtenější

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů

16. dubna 2024

Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu

18. dubna 2024

Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....

Jediné kuře a rázem máte s minimálními náklady oběd pro početnou rodinu

21. dubna 2024

Vyplatí se koupit kuře v celku a naporcovat si ho sami, protože celé kuře běžně získáte i za cenu...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu

20. dubna 2024

Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...

Žádná mřížka ani pánev. Steak lze připravit přímo na rozpálených uhlících

23. dubna 2024

V pořadu Česko na grilu na Primě se objevila neobvyklá výzva. Připravit hovězí steak přímo v ohni....

Umí člověka rozpohybovat i vytáhnout z deprese. Vepříci, koně, psi i delfíni

23. dubna 2024

Nejenže jsou lidem věrnými souputníky. Zástupci živočišné říše jim mohou i vylepšit fyzické a...

Podzámecká zahrada v Kroměříži je plná energie a inspirace. I za deště

22. dubna 2024  10:42

Nemůžete zabloudit. Na spodní straně náměstí proběhnete mezi domy k zámku s právě opravovanou...

Liška byla nejlepším přítelem člověka, dřív než domestikoval psy, tvrdí studie

22. dubna 2024

Lidé kdysi patrně chovali lišky jako domácí mazlíčky dávno předtím, než se na scéně objevili...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!