Diskuze
Od čumáčku po ocásek: Filosofie učí, jak využít maso z celého zvířete
Děkujeme za pochopení.
J26a17r18o21m74í60r 86R65y86b87k60a
Lidé jsou moc zhýčkaní a nevěděj co je dobrého,právě ten rypáček a ocásek jsou lahůdka škoda jen že dnešní čuníci už o ocásky přišli v mládí....
J96a12n 42Č77e74r19m87á50k
Přátelé, pozastavujete se nad tím, že autorka hovoří o bezezbytkovém spotřebování zvířete a úcty k němu. Hovoří se tu o tom, že se to stejně dělalo po staletí...
Ano, máte pravdu. Dělalo...
Ovšem nikoliv v dnešní průmyslové době... Ještě před 30 lety si lidé koupili na neděli celé kuře, z toho se vzali prsa na řízky, rodiče si vzali stehna a děti měly křidélka... Z ostatního se uvařila polévka...
A jak je to dnes?... Kdo dnes kupuje celé kuře, které takto podělí?...
Dnes většina lidí koupí prsa na řízky a stehna pro každého...
Rostou však dnes kuřata s 8 nohama a prsíčkama?... Co se asi děje s tím zbytkem?...
Viděl někdy krávu či býčka pouze se zadním masem?
Potkali jste prasko s 10 panenkami?...
Proto se tu hovoří o úctě ke zvířeti a jeho darům...
J78a30n 14Č38e80r81m84á73k
Ne, nesouhlasím tu s ochránci a vegany všeho druhu. Maso jím a nedělá mi problém zabít zvíře...
Ale většina lidí dnes kupuje v marketu maso a mnozí už ani neví z čeho vzešlo a koncerny nám navíc předkládají jakousi roztodivnou hmotu, která pouze jako maso vypadá či je v onom kusu maso jen naonačené tak, aby vypadalo jako zrovna ten kousek, který chceme...
A opravdové čerstvé maso lze mnohdy získat pouze u takovýchto řezníků, kteří sice nemají maso pod cenou, ale zato jde o maso čerstvé a opravdové...
A nebo přímo tzv. ze dvora... Já např. prodávám lidem králíky a zabíjím je často ještě v den dodávky nebo maximálně den dopředu... A podobně to dělá i spousta dalších chovatelů nejrůznější "havěti"...
D27o56r89a 66V19e43s79e52l11á
"Londýnský šéfkuchař" se snaží prosadit to, co my děláme již po staletí - zpracovat vše. Nám to přijde normální, jim nee. Oni umí jíst jenom kýtu, kotletu a panenku. Toť vše a zbytek prasete je odpad.
Neznají ovar, bůček, plíčky, plecko, kolínka, paprčky, ba ani vnitřnosti ... ledvinky, nedělají sulc z kůže, neví, jak lahodná jsou játra či srdíčko, o mozečku nemluvě a zřejmě netuší ani, že do střívek se dělají klobásy ... Jestli vůbec tuší, že lze z prasete udělat i slaninu, sádlo a škavrky??? ... a že krev taky nepřije nazmar? ... :)))
... a jitrničky a polívčičky a jelítka a tlačenky a klobásky a salámky a šunčičky a slivovička a atmosféra ... mňam ...
Ostrované prostě objevují dávno objevené, to se může Londýnský šéfkuchař přiučit na každé zdejší zabijačce
R94a83d82i37m 39P89o23l31á12š12e78k
Bane. Londýnský šéfkuchař vybere tu kýtu, kotletu a panenku a ostatní nevyhodí, ale nechá, ať to koupí na jídlo přistěhovalci.
A teď akorát nějak přišli na to , že pokud budou vařit pro bohatší přistěhovalce, tak i na tom ostatním vydělají i oni sami a ne nějaké pouliční jídelny, kde ty zbytky nakupují.
M11i95c67h13a29e79l 32K94o13u78t40e92c74k23ý
Stejně je to podivné, že lidé dobrovolně jedí mrtvoly zvířat
J39a96n 92Č87e67r62m34á73k
podivné je, že tu mnozí neznají stravovací návyky a přirozený jídelníček tvora Homo sapiens
M23a13r67e13k 48T39ů89m17a
Rád tam chodím, pan Kšana má jedno z nejlepších řeznictvi v Praze, doporučuji!
Z77b78y15n71ě31k 87Š86a47f38a20r84č49í32k
Je libo prasečí zuby sypané štětinami nebo třeba ledvinové kameny s nastrouhaným kopítkem?
M17a24r90t60i26n 37Š24t43ě26p75á31n53e98k
Krome toho, ze to neni vtipne by to chtelo zapracovat na cestine...
O50n19d55ř59e56j 76K84r51y58š21t59o87f
No prostě jako když je zabíjačka - dělá se to takhle po staletí - tak na tom snad nic nového není. A i když je prase z velkochovu tak se zdělá taky celé - nebo si snad někdo myslí že se něco vyhazuje?? max tak oči a paznehty- jinak se sdělá od F FŠECHNO. Tak mi jen nějak uchází co nám tím autorka chtěla říct - nebo že by skrytá reklama??
P86e84t60r 36J29á36n60s12k77ý
co je to za titulek? to má být novinka?
M47i72l75a19n 16B80u63b86e48n90i79k
Oba rezniky mam vyzkousene a maji vyborne maso. Rad si za kvalitu priplatim. Restaurace Sansho Paula Daye je mimoradny gurmansky zazitek.
Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato
Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...
Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů
Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Dvě gorilí mimina v Zoo Praha jsou úžasná. Mobi se vozí, to menší půjčuje
Dvojnásobná radost z narození zdravých mláďat goril nížinných panuje v Rezervaci Dja Zoo Praha už...
Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu
Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Jediné kuře a rázem máte s minimálními náklady oběd pro početnou rodinu
Vyplatí se koupit kuře v celku a naporcovat si ho sami, protože celé kuře běžně získáte i za cenu...
Fotovoltaika na jarní technické: Co zvládnout sám a kdy jít za odborníky?
Pro fotovoltaické panely nastalo jaro, ač teď ještě panuje nevlídné počasí. Stejně jako potřebuje...
Dvě gorilí mimina v Zoo Praha jsou úžasná. Mobi se vozí, to menší půjčuje
Dvojnásobná radost z narození zdravých mláďat goril nížinných panuje v Rezervaci Dja Zoo Praha už...
Vyfoťte svou zahradu a sdílejte její příběh. Rozdáme pomocníky za sto tisíc
Mít možnost opečovávat svůj vlastní kousek země nebo něco pěstovat alespoň na terase, dvorku či...
Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů
Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.