Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Flatbread je taková vylepšená chlebová placka. Podle šéfa strašně dobrá

  0:26aktualizováno  0:26
Masíčko z pečených telecích žebírek a pečená červená řepa zalité křenovou šlehačkou, korunované lístky čerstvé rukoly, to vše na čerstvě pečené chlebové placce. Až uslyšíte Zdeňka Pohlreicha, jak při ochutnávání téhle v Americe oblíbené dobroty mručí blahem, budete mít jasno, čemu v nejbližší době neodoláte a připravíte si to doma.

Tenhle americký chleba přitom není nic jiného než jednoduchá placka z těsta na pizzu. Kterou ovšem pokladete pečlivě vybranými ingrediencemi až po upečení. Základní těsto nemůže být jednodušší a složení vrchní vrstvy je víceméně variabilní, podobně jako u různých druhů italské pizzy. Rozdíl mezi nimi je v podstatě jen v tom, že pizza se peče i se svojí „náplní“ a tahle placka samotná. A co si na ni pak naskládáte, to si sníte.

Dáte péct žebírka a řepu, připravíte těsto, nastrouháte křen

Hladká mouka s trochou mléka, sušeným droždím a troškou vody je základ. Z této směsi vypracujte v misce a následně na vále hladké těsto, které necháte pomalu vykynout. Ideálně v misce překryté potravinovou fólií.

Fotogalerie

Vykynuté těsto pak na vále nechte chvíli odpočinout, rozdělte si ho na porce - podle množství těsta - a zlehka ho na pomoučeném vále vyválejte v oválnou placku na délku plechu. A můžete ji hned dát péct do trouby vyhřáté na 200 °C a upéct dokřupava.

A ta lákavá náplň? Telecí žebírka si šéf dává péct, ještě než se pustí do přípravy těsta, podobně jako červenou řepu zabalenou do alobalu. Zatímco se pak placka peče v troubě, obere ze žebírek jemné maso, pokrájí, oloupe pečenou řepu, pokrájí na plátky, lístky rukoly promíchá s olivovým olejem a dochutí a připraví šlehačku s křenem.

Koneckonců, krok za krokem to vše předvede v nedělní podvečer v premiérovém díle pořadu Tak vaří šéf! na Primě, do kterého sestavil menu z jídel poměrně neobvyklých. Nicméně tím spíš jsou osvěžující a určitě stojí za vyzkoušení.

Autor:



Nejčtenější

Za předražené „květákové steaky“ si britský řetězec vysloužil posměch

Květák běžně koupíte v zelenině nebo na trhu celý a nezabalený. Je kompaktní,...

Řetězec Marks & Spencer se minulý týden ocitl pod palbou kritiky poté, co začal v Británii prodávat takzvaný květákový...

VIDEO: V čínském cirkuse lev a tygr při tréninku brutálně napadli koně

Lev a tygr napadli koně v čínském cirkusu

Vlnu protestů proti drezůře divokých zvířat v čínských cirkusech spustilo na sociálních sítích video, které natočil...



Vaněk: Co Čech, to food bloger. A za českou kuchyni jako bychom se styděli

Doménou Romana Vaňka jsou tradiční recepty. V jeho kuchařkách nenajdete jediný,...

Kulinář Roman Vaněk svou urputností připomíná národního buditele. Křísí české jazyky, a to doslova. Učí nás znovu...

Naši největší a nejkrásnější kočku musí dobrovolníci bránit před pytláky

Rys ostrovid, největší kočkovitá šelma naší přírody, u nás byla zhruba před sto...

Rys ostrovid byl u nás doma jako největší kočkovitá šelma až do přelomu 19. a 20. století, kdy ho člověk vyhubil....

Chytili 114cm hlavatku pouhých šest minut před koncem povoleného lovu

Hlavatka ulovená Radkem Filipem měřila neskutečných 114 cm.

Sezona lovu dravců u nás skončila posledním prosincovým dnem. Existuje ale mnoho zahraničních zemích s pružnější...

Další z rubriky

Hubice s kartáčem, lepicí válečky a kartáče. Nekonečný boj s chlupy

Bez kartáče koberec posetý chlupy pořádně neuklidíte.

Problémy s chlupy zažívají všichni majitelé psů a koček, ať už jde o dlouhosrsté, či krátkosrsté rasy. Částečně je...

Za předražené „květákové steaky“ si britský řetězec vysloužil posměch

Květák běžně koupíte v zelenině nebo na trhu celý a nezabalený. Je kompaktní,...

Řetězec Marks & Spencer se minulý týden ocitl pod palbou kritiky poté, co začal v Británii prodávat takzvaný květákový...

Vědci ze singapurské univerzity ukázali, jak obrátit vodu ve víno

Vědci v Singapuru představili první virtuální koktejl.

Nimesha Ranasinghe představil takzvaný Vocktail, díky němuž můžete pití ochutnat, aniž byste ho skutečně pili. Ačkoliv...

Odvážné maminky ukazují poporodní bříška
Odvážné maminky ukazují poporodní bříška

Těhotenství je krásné období, během kterého se největší změny odehrávají uvnitř ženského těla. Rostoucí bříško, nově získaná kila, napnutá kůže - i tyhle proměny k němu ale patří.

Najdete na iDNES.cz