Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Flatbread je taková vylepšená chlebová placka. Podle šéfa strašně dobrá

  0:26aktualizováno  0:26
Masíčko z pečených telecích žebírek a pečená červená řepa zalité křenovou šlehačkou, korunované lístky čerstvé rukoly, to vše na čerstvě pečené chlebové placce. Až uslyšíte Zdeňka Pohlreicha, jak při ochutnávání téhle v Americe oblíbené dobroty mručí blahem, budete mít jasno, čemu v nejbližší době neodoláte a připravíte si to doma.

Tenhle americký chleba přitom není nic jiného než jednoduchá placka z těsta na pizzu. Kterou ovšem pokladete pečlivě vybranými ingrediencemi až po upečení. Základní těsto nemůže být jednodušší a složení vrchní vrstvy je víceméně variabilní, podobně jako u různých druhů italské pizzy. Rozdíl mezi nimi je v podstatě jen v tom, že pizza se peče i se svojí „náplní“ a tahle placka samotná. A co si na ni pak naskládáte, to si sníte.

Dáte péct žebírka a řepu, připravíte těsto, nastrouháte křen

Hladká mouka s trochou mléka, sušeným droždím a troškou vody je základ. Z této směsi vypracujte v misce a následně na vále hladké těsto, které necháte pomalu vykynout. Ideálně v misce překryté potravinovou fólií.

Fotogalerie

Vykynuté těsto pak na vále nechte chvíli odpočinout, rozdělte si ho na porce - podle množství těsta - a zlehka ho na pomoučeném vále vyválejte v oválnou placku na délku plechu. A můžete ji hned dát péct do trouby vyhřáté na 200 °C a upéct dokřupava.

A ta lákavá náplň? Telecí žebírka si šéf dává péct, ještě než se pustí do přípravy těsta, podobně jako červenou řepu zabalenou do alobalu. Zatímco se pak placka peče v troubě, obere ze žebírek jemné maso, pokrájí, oloupe pečenou řepu, pokrájí na plátky, lístky rukoly promíchá s olivovým olejem a dochutí a připraví šlehačku s křenem.

Koneckonců, krok za krokem to vše předvede v nedělní podvečer v premiérovém díle pořadu Tak vaří šéf! na Primě, do kterého sestavil menu z jídel poměrně neobvyklých. Nicméně tím spíš jsou osvěžující a určitě stojí za vyzkoušení.

Autor:




Nejčtenější

V Praze se chystá nejpálivější zmrzlina.
Nejpálivější zmrzlina na světě? Taková se bude prodávat v říjnu v Praze

S výraznou chilli chutí se rozhodl experimentovat Jan Hochsteiger, alias pan Zmrzlinka ze zmrzlinárny Crème de la Crème. Tvrdí, že by to měla být...  celý článek

Kareta pravá (Eretmochelys imbricata)
Ekolog zjistil, že množství želv ve světových mořích roste. Až desetkrát

Světové populace mořských želv jsou zřejmě na vzestupu. Vědci z Aristotelovy univerzity v Soluni totiž zjistili, že po historickém úbytku se želvám v...  celý článek

Soutěžní příspěvek do fotosoutěže pořádané Zoo Praha
Fotosoutěž Zoo Praha se blíží do finále. Klikněte pro nejlepší fotky

Zoo Praha vyzvala všechny fotografy, aby posílali své nejlepší výtvory do fotografické soutěže. Nejlepší z nich použije na billboardy a citylighty. Naše...  celý článek

Bedla vysoká má štíhlou tygrovanou nohu s pohyblivým prstenem a velký šupinatý...
Bedly rostou jako o život. Na řízky jsou skvělé, ale umí i otrávit

Houbařská sezona vrcholí a s ní i růst oblíbených bedel. Pro laiky často prezentují houby, které si nelze splést, jenže opak je pravdou. Některé druhy jsou...  celý článek

Další z rubriky

Výzkumníci odebrali 159 vzorků kohoutkové vody.
Kohoutková voda v zahraničí je plná mikroplastů. U nás se to neměří

Studie společnosti Orb Media odhalila, že přes 80 procent kohoutové vody ve světě je kontaminováno mikročásticemi plastů. Zatímco o mikroplastech v mořích se...  celý článek

V Praze se chystá nejpálivější zmrzlina.
Nejpálivější zmrzlina na světě? Taková se bude prodávat v říjnu v Praze

S výraznou chilli chutí se rozhodl experimentovat Jan Hochsteiger, alias pan Zmrzlinka ze zmrzlinárny Crème de la Crème. Tvrdí, že by to měla být...  celý článek

Domácí vejce nebudou mít hezky barevné žloutky, pokud slepicím nedopřejete dost...
Barevným vaječným žloutkům pomáhá chemie. Domácí vejce nemusí být lepší

Domácí vejce nemusí být vždy lepší než kupovaná. Záleží na tom, zda mají slepice dost pastvy, ne jen dvorek vyhrabaný až do hlíny. A kdo chová vlastní slepice,...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.