Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Steaky, burgery, suši i škorpioni. Začal nový ročník Foodparade

  16:10aktualizováno  16:10
Už šestý ročník Foodparade obsadil zámeckou zahradu v Troji. Od rána lákal na pestrou nabídku pokrmů - od Asie až po hovězí kýtu. V příjemném počasí se návštěvníci „přetahovali“ o místa na parkovišti, kam jezdí lidé do zoo.

Foodparade už je za těch šest let legendou, za kterou stojí škola vaření Cheefparade. Za tu dobu se samozřejmě vyvíjel, ale jedno mu zůstalo: pokus o pohodový rodinný víkend, kde můžete ochutnat to, co v běžné restauraci nenajdete. K tomu přispívá i krásné prostředí parku v pražském Zámku v Troji.

Fotogalerie

Pro autem jedoucí je tam jediný zádrhel: je vhodné vyjet ráno dříve, protože v pěkném počasí můžete natrefit na davy návštěvníků z pražské zoo, kteří „okupují“ záchytná parkoviště.

Zásadní novinkou je letos systém platby pomocí elektronické karty, který by měl podle organizátorky Petry Plánkové zajistit absolutní transparentnost v platbách. Při vstupu si kartu „nabijete“ body (chefy), každý z nich má hodnotu 20 korun. Na každém stánku je pak bezkontaktní snímač, se kterým se platí podobně jako s platební kartou v obchodě.

Rodiče, kteří si vyjdou i s dětmi, mají je možnost zabavit v dětském koutu, ale každou hodinu děti mohou zdarma absolvovat i kurz dětského vaření. A rodiče zatím mohou ochutnávat. Většina porcí má hodnotu od dvou do pěti bodů. Nejde tu o to nacpat se svíčkovou „se šesti“, ale zkoušet speciality. Od různých druhů burgerů, přes tatarák, cukrářské speciality či asijské pokrmy.

Počasí přeje, neprší, není přehnané horko, tak se zdá, že výlet do Troji není špatný nápad. Alespoň pro ty, kdo mají rádi dobré jídlo a zkoušejí něco nového.

Autor:




Nejčtenější

V Praze se chystá nejpálivější zmrzlina.
Nejpálivější zmrzlina na světě? Taková se bude prodávat v říjnu v Praze

S výraznou chilli chutí se rozhodl experimentovat Jan Hochsteiger, alias pan Zmrzlinka ze zmrzlinárny Crème de la Crème. Tvrdí, že by to měla být...  celý článek

Soutěžní příspěvek do fotosoutěže pořádané Zoo Praha
Fotosoutěž Zoo Praha se blíží do finále. Klikněte pro nejlepší fotky

Zoo Praha vyzvala všechny fotografy, aby posílali své nejlepší výtvory do fotografické soutěže. Nejlepší z nich použije na billboardy a citylighty. Naše...  celý článek

Kareta pravá (Eretmochelys imbricata)
Ekolog zjistil, že množství želv ve světových mořích roste. Až desetkrát

Světové populace mořských želv jsou zřejmě na vzestupu. Vědci z Aristotelovy univerzity v Soluni totiž zjistili, že po historickém úbytku se želvám v...  celý článek

Bedla vysoká má štíhlou tygrovanou nohu s pohyblivým prstenem a velký šupinatý...
Bedly rostou jako o život. Na řízky jsou skvělé, ale umí i otrávit

Houbařská sezona vrcholí a s ní i růst oblíbených bedel. Pro laiky často prezentují houby, které si nelze splést, jenže opak je pravdou. Některé druhy jsou...  celý článek

Další z rubriky

Reportér Matěj Smlsal předvádí několik praktických triků s vejci.
VIDEO: Čerstvé, nebo zkažené? Triky, které vám pomohou při vaření vajec

Jako synonymum neschopnosti v kuchyni se říká: umí jenom uvařit vejce a čaj. Ale práce s vejci není až tak triviální, jak se zdá. Práci s vejci si totiž lze...  celý článek

Takto vypadá termostatický ventil po sundání termostatické hlavice.
PORADNA: Proč v zimě radiátor netopí? Možná je zatuhlý termostatický ventil

Před zimou jsem kontroloval radiátory a zarazilo mě, že jsou tyčinky termostatických ventilů úplně zaražené uvnitř. To znamená, že vlastně vůbec nemohou...  celý článek

Jeden z druhů octomilek pod mikroskopem. Ilustrační snímek
Masožravky, pastičky, samolepky, vysavač. Jak se doma zbavit octomilek

Tyto malé mušky milují sladké vůně a znepříjemňují pobyt v bytě v okamžiku, kdy se na stole objeví ovoce, pivo, víno, mošt nebo limonáda. Boj s nimi se zdá na...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.