

Na hřiby stále ještě můžete v lese narazit. Pokud už ale teploty klesají - i když přechodně - do záporných teplot, nesbírejte je. Hrozí z nich otrava.
Autor: Profimedia.cz
S čím si lze hlívu splést? „Jednoznačně s pařezníkem (na snímku pařezník pozdní), který je sice jedlý, jen není tak chutný jako hlíva. A na rozdíl od hlívy, u níž lupeny volně přecházejí až na třeň, jsou lupeny u pařezníku u třeně jasně useknuté. Často se s tím setkáváme v poradnách, že si tyto dvě houby lidé pletou,“ vysvětluje Tejklová, která působí také ve facebookové Mykologické poradně, což je jedna z platforem, kde si lze ověřit správné určení nálezu.
Autor: Jan Kramoliš
Penízovka sametonohá
Autor: Jan Kramoliš
Smrtelně jedovatá čepičatka jehličnanová!
Autor: Jan Kramoliš
Hlíva ústřičná
Autor: Jan Kramoliš