náhledy
Opravdu dobrá ořechovka si nezadá s oblíbeným fernetem, je to tedy pití spíše pro pány. Hotová chce nechat minimálně týden odležet a můžete ochutnávat.
Autor: Jiří Savinec
Ingredience potřebné na výrobu domácího ořechového likéru
Autor: Jiří Savinec,
Zelené ořechy v tzv. mléčné zralosti (tedy ještě měkké) omyjte, osušte a každý rozkrojte na poloviny nebo čtvrtiny.
Autor: Jiří Savinec,
V rendlíku na plotně zalijte cukr vodou a vše provařte, dokud se cukr nerozpustí. Pak sirup zchlaďte.
Autor: Jiří Savinec,
Ořechy naložte do velké lahve, přilijte tuzemák a lahev dolijte po okraj rozvarem, aby ořechy byly ponořené. Měsíc až 6 týdnů nechte vše odležet.
Autor: Jiří Savinec,
Hotový macerát je krásně hnědý, sceďte ho přes plátýnko.
Autor: Jiří Savinec,
Svařte si druhý sirupový nálev: základ kořeněného sirupu opět tvoří cukr svařený s vodou, kořením a kandovanou kůrou.
Autor: Jiří Savinec,
Po odstavení nechte sirup odležet, aby se v něm koření rozvonělo, pak ho vychladlý sceďte, smíchejte s macerátem a slijte do lahví.
Autor: Jiří Savinec,