náhledy
Tak už v Česku máme tři michelinské hvězdy. K Alcronu a La Degustation přibyl nováček v podobě restaurace Field Radka Kašpárka. Každý podnik je jiný, má jinou klientelu, jiný styl vaření, jiný interiér.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Roman Paulus prvně pro "svou" restauraci Alcron získal michelinskou hvězdu v roce 2012.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Restaurace La Degustation Boheme Bourgeoise je součástí gastronomického konceptu Ambiente. Pod vedením šéfkuchaře Oldřicha Sahajdáka se specializuje na klasickou českou kuchyni z konce 19. století, nabízí i mezinárodní degustační menu.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Radek Kašpárek není žádný začátečník. Po několik let trvající televizní epizodě se vrhnul na vybudování své restaurace Field.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Návštěvníci Alcronu se nemusí bát toho, že by se nenajedli, když přijdou normálně na oběd. To, co vypadá spíš jako umělecký výtvor než oběd, je totiž vždy součást mnohachodových degustačních menu. Běžně restaurace nabízí i obědové dvouchodové menu v ceně 290 Kč.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Ať má každý na vrcholnou gastronomii i neuctivý názor, obvykle jej změní po ochutnání.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Jídlům vždy nelze upřít nejen dobrou chuť, ale i vysokou estetickou úroveň.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Interiér La Degustation Boheme Bourgeoise (2021)
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
V restauraci La Degustation mají na každý den přichystané několikachodové menu.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Například 15. března jste mohli ochutnat šest chodů od pstruha až po olomoucké tvarůžky.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Za celé šestichodové menu zaplatíte asi 2 500 korun.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Moc často se to nestává ani v zahraničí, natož u nás, ale svou první hvězdu dostal Fied už po roce fungování.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Radek Kašpárek servíruje staročeskou kuchyni, v podobě, která klasický koncept úplně staví na hlavu. Používá moderní postupy, které zjevně učarovaly i michelinským komisařům.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
V praxi to znamená, že vezme klasické suroviny a upraví je tak, aby na talíři fungovaly jako moderní umění.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
I ve Fieldu podávají obědová menu, tříchodové tu stojí 400 korun, obvyklý koncept vícechodových menu také nechybí, stojí kolem 2 000 korun.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Několik let v Praze "kralovali" jen Roman Paulus s Oldřichem Sahajdákem.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA