náhledy
Pálffyho vídeňský knedlík neobsahuje žádná kypřidla, přesto je jemný a nadýchaný.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Ingredience potřebné na Pállfyho knedlík se slaninou. Slaninu a housky pokrájejte na kostičky.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
V pánvičce vysmahněte do tuku kostičky slaniny a vše nalijte do mísy s pokrájenými houskami. Přilijte i mléko
Autor: www.e-knihovnicka.cz
V jiné misce utřete máslo se špetkou soli a zapracujte do pěny rozklepnuté celé vejce a oddělený žloutek. Vše se zřejmě srazí, což ale nevadí.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Vyšlehaný máslový základ přidejte k houskám s vyškvařenou slaninou a mlékem a vše promíchejte.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Přidejte hrubou mouku, která těsto patřičně zahustí, množství dle potřeby upravte. A opět hmotu dobře vypracujte
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Plátýnko nebo textilní utěrku navlhčete studenou vodou a na rovné pracovní ploše ji potřete důkladně tužším máslem.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Těsto na máslem potřenou utěrku vyklopte, vytvarujte z něj delší, rovnoměrně silný knedlík a celý ho do utěrky zabalte.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Oba konce válečku úhledně upravte a utěrku pevně zavažte provázkem. Zabalený knedlík přeneste do kastrolu s vroucí vodou.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
V osolené vodě knedlík hodinu zvolna vařte, ideálně pod pokličkou. Zvolte kastrol co nejširší, aby se do něj knedlík vešel.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Po hodině utěrku s knedlíkem vyjměte, hned ho rozbalte a ještě horký několikrát propíchněte špejlí, aby z něj unikla pára.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Přestože není kynutý, je Pálffyho vídeňský knedlík pěkně nadýchaný.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Pálffyho vídeňský knedlík má jemnou nadýchanou strukturu.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
S masem a se zelím chutná tento knedlík skvěle.
Autor: www.e-knihovnicka.cz