Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Tousty s jablky a se skořicí, francouzská sladká snídaně podle Pohlreicha

  0:05aktualizováno  0:05
Dezert, který může fungovat docela dobře i jako snídaně, to je podle Pohlreicha francouzský toust, kombinující chuť jablek, medu a skořice. Jak říká známý šéfkuchař, tahle varianta nikdy nevyjde z módy. Zvlášť v zimě.

Jednoduše rozšleháte dvě vajíčka, aby pěkně zřídly, přidáte navíc i trochu mléka. Nepatrně ho přislaďte a přidejte trochu skořice a máte připravený základ na obalování chleba. Chvilku nechte stát, aby skořice měla čas v těstíčku navlhnout a pěkně se propojily chutě.

Jak na francouzské tousty

Mezitím oloupejte, zbavte jadřince a pokrájejte na kostičky jedno jablko, ideálně třeba Granny Smith, šťavnaté jablko původem z Austrálie, s výraznou ostřejší chutí. Hoďte je na pánvičku s troškou přepuštěného másla, orestujte, přislaďte lžičkou medu a na staženém ohni nechte karamelizovat. Občas prohoďte nebo promíchejte, nakonec zakápněte citronovou šťávou.

A pusťte se do toustů. Chleba překrojte na trojúhelníčky a namočte je z obou stran do rozšlehaného vajíčka. Šéf toustový chléb nejprve zbaví kůrky, což můžete také, ale nemusíte.

Pak chléb z jedné i druhé strany jednoduše opečte na lžíci přepuštěného másla. Nechte je pořádně propéct hlavně kvůli syrovým vajíčkům a můžete servírovat s karamelizovanými jablky. Šéf doporučuje rozmyslet si, jestli je někdy připravíte dětem. Protože je pak údajně budou chtít pořád.

Kromě těchto francouzských sladkých toustů připraví šéf v úterý večer na Primě v dalším celodenním „light“ menu také rozmarýnovou limonádu, japonskou specialitu z hovězího masa shabu-shabu, salát z quinoi s kuřetem a vegetariánské pad thai s přirozeně bezlepkovými rýžovými nudlemi.

Autor:



Nejčtenější

Po Česku se prohání tisíce bobrů, lidí už se nebojí a umí i zabíjet

Bobr evropský v plné práci. Vyrušit ho, to se vám nemusí vyplatit.

V české přírodě se znovu zabydlelo zvíře, které jsme kdysi vyhubili. Máme se z návratu bobrů radovat, nebo nabíjet...

Většině ovoce a zeleniny lednička škodí. Kde je tedy skladovat?

Nezralý ananas do lednice zásadně nepatří. A jak je to s dalším ovocem?

Draze zakoupené ovoce a zeleninu logicky chceme uchovat čerstvé a chladničku považujeme za jasnou volbu. Jenže většina...



KVÍZ: Bazmek nebo pačok. Vyznáte se ve starém řemeslnickém slangu?

Rozumíte, když s vámi mluví řemeslník?

Řemeslníci někdy mají tendenci používat termíny, kterými chtějí ohromit zákazníky, aby dali najevo odbornou převahu. Ne...

Evropou se šíří noví škůdci. Tesaříci a krasci napadají okrasné dřeviny

Krasec Lamprodila festiva

Tesaříci a krasci vázaní na jalovce byli posledních padesát let ve střední Evropě velice vzácní a ohrožení. S útlumem...

V Indii zalili omylem psa do asfaltu. Lhostejní dělníci ho odmítli vykopat

Spícího psa zaživa pohřbili do asfaltu

Až vzpoura místních obyvatel donutila silničáře vysvobodit ubohého psa. Kolemjdoucí jim sebrali bagr a psa z nově...

Další z rubriky

Recept na krémové jahodové tvaronočky, které vás pošlou do ráje

Tvarohové nočky s jahodami na másle neboli tvaronočky

Kdo by nemiloval ovocné tvarohové knedlíky, když spojují dvě úžasné suroviny: tvaroh a jahody jako sezonní ovoce. A...

Čtenářské recepty: steak s brusinkovou omáčkou, pizza i špíz se zeleninou

Proces grilování hamburgeru

Máme tu další díl čtenářských receptů ze soutěže o kontaktní grily a udicí pistoli. V dnešní přehlídce receptů se...

Cheesesteak miluje celá Amerika, ve Filadelfii je to rodinné zlato

Cheesesteaky jsou v Philadelphii velmi popuární.

Cheesesteak je pro mnoho Američanů oblíbenou pochoutkou. Berou ho nejen jako svačinku, ale i praktickou možnost jak si...

Najdete na iDNES.cz