Je to pizza, burger, anebo kebab? Ve Walesu mají nový gastronomický hit

aktualizováno 
Tři v jednom, tak by se dala charakterizovat nová vychytávka pouličního občerstvení, kde klasickou pizzu plní mletým masem a zeleninovou směsí určenou původně pro kebab. Po „měsíčku“ téhle speciality se musíte cítit plní tak, jako po plnohodnotném obědě.

Podrobný postup, jak kuchaři tuhle pochoutku vyrábějí, vidíte na videu, které na sociálních sítích získalo už tři miliony zobrazení, přestože ho nahráli v provozovně Pasha Takeaway Tregaron zhruba teprve před týdnem. Říká se jí Giant pizza burger.

Kombinace pizzy a burgeru se prodává běžně, někdy se na plát pizzy sázejí burgery a přiklopí houskou, tady náplň přiklopí druhým plátem pizzového těsta a společně zapečou. 

Jak asi může chutnat Giant pizza burger?

celkem hlasů: 1646

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 16. prosince 2017. Anketa je uzavřena.

Musí to být super 931
Zdá se mi, že těch druhů surovin je už možná příliš mnoho 406
Dobré pro někoho, kdo se nutně potřebuje přecpat 309

„Koláč“ má průměr 16 palců, tak aby se přesně vešel do krabice pro rozvoz. Takže kuchař ho nakrájí na osminky podobně jako pizzu, přesune do krabice a může být expedovaná k zákazníkovi. Kombinace se zdá poněkud divoká, ale podle fotografií na facebookové stránce podniku nebo hodnocení na internetových stránkách, vypadají hosté spokojeně.

Giant pizza burger v prezentovaném provedení nemá podnik ve stálém ceníku, ale jejich 12palcová Pizza burger stojí 13 liber (380 korun), takže cenu lze odhadnout přibližně kolem 500 korun.

Autor:
Témata: pizza, Vaření, Wales, Kebab

Nejčtenější

Neuklízejte od podlahy, prádlo nesušte doma. Při úklidu pozor na 15 chyb

Úklid těch nejexponovanějších míst, jako je kuchyně a koupelna, si nechte...

Je tu čas vánočního úklidu, na který se asi jen málokterá domácnost těší. Nepříjemná povinnost přinese na konci...

Roman Vaněk: mistr kuchařek, podle kterých se dá vařit

Autor kuchařek a zakladatel Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk

Roman Vaněk objevil recept, jak se stát autorem nejoblíbenějších kuchařských knih. Zdánlivě je to naprosto banální:...

Jatýrka si lidi dají, ale na foie gras zapomeňte, radí šéfová v Beskydech

Restauraci s hotelem Rekovice najdete v beskydských kopcích nad Rožnovem pod...

Je libo minestrone, ossobuco nebo foie gras? Proč ne, ale ve venkovské restauraci uprostřed nádherných beskydských lesů...

Na čerstvou štěpku vstupují gorilák Richard i jeho synové jedině obutí

Richard - s bačkorami z dřevité vlny na tlapách - se natahuje po lákavých...

Dvakrát do roka vyměňují chovatelé spolu s dobrovolníky gorilám z hygienických důvodů dřevitou štěpku, která ve vysoké...

Pohlreich: Batáty prý vyhlazují vrásky. Měl bych je začít brát denně

Blesková polévka z batátů

Pohlreich miluje polévky, které považuje doslova za poklad. V dalším dílu Teď vaší Šéf! připravil k večeři bleskovou...

Další z rubriky

Amerika i Petrovice. Nejnovější příspěvky z oblíbeného místa pro relaxaci

Jednou za rok vyjíždím do USA, kde strávíme jednu až dvě noci u Grand Canyonu....

Když jsme vyhlašovali soutěž Nejlepší místo pro relaxaci o infrasaunu, vycházeli jsme z toho, že tradičně relaxujeme u...

V roce 2035 půjde díky třídění na skládky jen deset procent odpadků

Velké kusy papíru popeláři hodí do vozu. Malé papírky nechávají doúklidové...

Jestli lidem v Česku něco jde, tak je to třídění odpadových obalů. Ale přesto na skládkách stále končí necelá polovina...

Jatýrka si lidi dají, ale na foie gras zapomeňte, radí šéfová v Beskydech

Restauraci s hotelem Rekovice najdete v beskydských kopcích nad Rožnovem pod...

Je libo minestrone, ossobuco nebo foie gras? Proč ne, ale ve venkovské restauraci uprostřed nádherných beskydských lesů...

Najdete na iDNES.cz