Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Čtenářské recepty: steak s brusinkovou omáčkou, pizza i špíz se zeleninou

aktualizováno 
Máme tu další díl čtenářských receptů ze soutěže o kontaktní grily a udicí pistoli. V dnešní přehlídce receptů se můžete inspirovat pro aktuální víkendové grilování.
Část 1/4

Pizza Margherita na grilu

Pizza margherita

Pizza margherita

Recept poslal Richard Burnog z Brna.

Na těsto budeme potřebovat:

  • 500 g mouky na pizzu (vysokolepková mouka Ramill na pizzu, označení 00)
  • 250 ml vody
  • 7 g sušeného droždí
  • lžičku soli

Další ingredience:

  • krájená rajčata
  • mozzarella
  • parmazán
  • olivový olej
  • čerstvá bazalka
  • sůl

Postup:

Důležité je pořídit si pizza kámen na gril.

Důležité je pořídit si pizza kámen na gril.

Smícháme ingredience na těsto. Nejdřív mouku a sůl a až poté přidáme ideálně teplou vodu smíchanou s droždím. Těsto pořádně propracujeme a rozdělíme na 4 části. Necháme nakynout na teplém místě přikryté utěrkou asi 2 hodiny.

Teď přichází ta více „italská část“. Jednotlivé nakynuté kusy potřebujeme ručně zpracovat do tvaru pizzy. 

Důležité: těsto nerozválejte válečkem (pizza nebude tak nadýchaná). Z kusu těsta udělejte kuličku, kterou pak zmáčknete pěstí a poté ručně těsto natahujte do stran než se vám podaří vytvořit kulatý základ na pizzu (internet je plný instruktážních videí). 

Letní grilování

Poprvé je to o nervy, ale s další a další pizzou je to čím dál tím jednodušší.

Dále na pizzu rozetřete krájená rajčata (není potřeba přehánět), nastrouhejte kvalitní parmazán, naskládejte kousky mozzarelly, posypte solí, zakápněte olivovým olejem a položte na ni lístky čerstvé bazalky.

Samotné grilování:

Je potřeba mít pizza kámen na gril. Gril roztopte na maximální možnou teplotu (300 stupňů). Toto je ta výhoda oproti troubě, která nevyvine takovou teplotu.

Čím vyšší teplota, tím se pizza rychleji upeče a o to méně bude vysušená. Pizzu opatrně položte na kámen a grilujte se zavřeným poklopem, dokud nebudou okraje křupavé.

Autor:


Rib eye, striploin, rump, flank, hanger. Který steak je nejlepší?

Různé druhy syrových steaků

Máte chuť ugrilovat si doma pořádný steak, ale nevíte, jaké maso vybrat? Vždyť možností je tak moc....

Gyros naležato i roastbeef. Známe vítěze soutěže o kontaktní grily.

Ideální náplň do sendviče

Soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli je u konce. Naše odborná komise vybrala tři vítěze, což...

Poslední recepty v soutěži o grily. Miniburgery i grilovaná chobotnice

Miniburgery podle Ivety Martinovské

V sobotu 30. června končí naše soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli Sage. Tentokrát se ve...

Češi grilují rádi a špatně, neumí vybrat ani maso, říká Pohlreich

Vlevo správný T-bone steak, vpravo kus masa, který za T-bone steak někteří "řezníci" jen vydávají.

VIDEO Vždycky je lepší maso z býka než z krávy, víc si pochutnáte na odleželém mase než na čerstvém a...

Ke grilované krkovičce radí Pohlreich restovanou cibuli s bylinkami

A je naservírováno: opečené krajíce chleba potřené česnekem, s vrstvičkou...

VIDEO Vepřová krkovička, královna grilovacích párty. Variant, v čem ji před grilováním namarinovat,...

VIDEO: Telecí klopsy podle Pohlreicha, svižné grilování s mletým masem

Telecí klopsy na grilu připravil šéf z mletého telecího a hovězího masa.

VIDEO Nechte si u řezníka umlít kousek telecího s kouskem hovězího masa, přikupte veku, hlívu a pár...

Čtenářské recepty: ryba, chřest, hovězí i gyros naležato

Pak dogrilováváte na barvu.

Do čtenářské soutěže o kontaktní grily dorazily další recepty. Zkuste se inspirovat a pošlete...


Nejčtenější

Pohlreich v dětském koutku: Kdybyste jim vařili modré z nebe, nesnědí to

Zdeněk Pohlreich vysvětluje rozdíl mezi běžnou a panko strouhankou.

Zdeněk Pohlreich se dostal v poslední řadě pořadu Ano, šéfe! do pekla dětského koutku, který evidentně nesnáší. V...

Pohlreich odhalil rozpory v kuchyni. Kuchaři to zabalili kvůli neshodám

Bývalý šéfkuchař Vladimír Hanzelka dnes už vaří v Novém Jičíně.

V pořadu televize Prima Ano, šéfe! se odehrálo drama, které je velmi časté v mnoha restauracích. Až po návštěvě...



Problémy s plasty mají nejen v Asii, řeší je i v USA. Chytají je do sítí

Sbírání odpadků u vyústění dešťové kanalizace

Kvůli plastům vznikají iniciativy i v rozvinutých státech, jako jsou Spojené státy americké. Vyvinuli tam systém, který...

V Dejvicích vsadili na jednoduchost, na zahradě odpočívají a suší prádlo

Vlevo záhon s ovocnými keři lemující plot, vzadu nová pergola s posezením a...

Zahrada ve vnitrobloku v klidné části pražských Dejvic patří k prvorepublikové dvojvile se sedmi byty. Ta se před...

Rostou? Pochlubte se svými aktuálními houbařskými úlovky

Miroslav Sovadina (na snímku) a další houbaři v regionu se vracejí z lesů s...

Někde lesy připomínají vyschlou poušť. Někde však bylo dost vláhy, aby houby mohly začít růst. Přitom by právě v této...

Další z rubriky

KVÍZ: Ošibori, maguro nebo wašoku. Jak se vyznáte v japonské kuchyni?

Jen malá ukázka z pochoutek, které si můžete v restauraci objednat.

Japonská kuchyně je u nás čím dál populárnější. Protože rádi objevujeme nové chutě a také proto, že se u nás...

VIDEO: Masité šťavnaté hamburgery v Ostravě ze šéfa vymáčkly tři hvězdy

Ani burger s kuřecím masem vůbec nemusí být nuda, dokázali šéfovi v ostravském...

Zbytečně sladké housky, nic moc lokalita a na Ostravu poměrně vysoké ceny čekaly na šéfovy spásné rady tentokrát. Dva...

Mělník, Znojmo i Karlštejn. Šest tipů, kam se vydat za slavnostmi vína

Vinobraní na jižní Moravě.

Podzim žije vinobraním. V průběhu nejbližších měsíců se těšte na spoustu akcí, kde můžete ochutnávat nejen letošní...

Rozdáváme 32 lahví z nové řady Canpol Babies. Přihlaste se o tu svoji
Rozdáváme 32 lahví z nové řady Canpol Babies. Přihlaste se o tu svoji

Soutěžte o dětskou lahvičku Canpol Babies. Je to snadné!

Najdete na iDNES.cz