náhledy
Lilek na vnitřní ploše pokrájejte nožem (jako špekáčky před pečením).
Autor: Prima TV
Pak lilek osolte, opepřete a pokapejte olivovým olejem, který do jeho dužiny pěkně rozetřete.
Autor: Prima TV
Přidejte trochu chilli papriček a pár lístků tymiánu.
Autor: Prima TV
Na jednu z půlek vyskládejte plátky rajčat a také je osolte.
Autor: Prima TV
Půlky lilku přiklopte k sobě...
Autor: Prima TV
... a pečlivě zabalte do alobalu jako jeden kus.
Autor: Prima TV
Poté dejte péct na rozpálený gril zhruba na dvacet minut.
Autor: Prima TV
Plátky cibule pokapejte olejem a dejte opéct.
Autor: Prima TV
Kozí sýr pokrájejte na kolečka, položte na mističku vytvořenou z alobalu, osolte a posypejte chilli.
Autor: Prima TV
Pak ještě zakápněte voňavým medem...
Autor: Prima TV
Rukolu pokrájejte do salátku s rajčetem, celé jídlo osvěží.
Autor: Prima TV
Rajče pokrájejte na kostičky, stejně jako opečenou cibuli...
Autor: Prima TV
Upečený lilek stáhněte z grilu a vysvoboďte z alobalu.
Autor: Prima TV
Veškerou měkkou dužinu lilku oškrábejte tak, aby vám zůstala jen slupka.
Autor: Prima TV
Dužinu pečeného lilku stejně jako pečených koleček rajčat, nasekejte najemno.
Autor: Prima TV
Slupku lilku pokrájejte na kostičky a přidejte k dužině.
Autor: Prima TV
Směs lilku, pečených rajčat i cibule promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
Autor: Prima TV
Lilkovou směs servírujte se salátem z rukoly a rajčat a grilovaným kozím sýrem.
Autor: Prima TV
Lilek se zapečeným kozím sýrem
Autor: Prima TV