SOUTĚŽ: Grilovat se dá i na starém bubnu od pračky, dokázal čtenář

aktualizováno 
„Nerad vyhazuji staré věci, raději je rozeberu a snažím se je recyklovat. A tak mi ze staré pračky zbyl buben. Uložil jsem ho k ostatním ́nepotřebným ́ věcem, aby čekal na svou příležitost,“ napsal nám čtenář Jiří Netopil. Buben z pračky už totiž využil. Na gril.

Otáčivý podstavec je ze staré kancelářské židle, vlastní "gril" pak z bubnu od pračky, která dosloužila. Na kovovém plátu nahoře se prý maso griluje naprosto skvěle. | foto: Jiří Netopil

Příležitost se naskytla, když chtěl jeho syn oslavit s kamarády narozeniny na zahradě. „Jaká by to byla oslava bez grilování. Ale jelikož jsme gril neměli, přišla na řadu improvizace,“ popsal čtenář z Horoměřic.

Fotogalerie

Prošel svoje ́poklady ́ a dal se do práce. „Nejvíce práce mi dalo vyříznout jednu stranu bubnu, pak už to šlo jako po másle. Ze starého křesla mi zbyl otáčecí podstavec, který jsem přišrouboval na druhou stranu bubnu a otáčivé ohniště bylo na světě,“ popisuje výrobu autor.

Ze starého ventilátoru měl ještě schovaný ochranný kryt. Ten údajně stačilo jen vyštípnout, aby se ́grilu ́ dala otevírat dvířka. „Nakonec jsem ho ještě zdokonalil starým litinovým tálem, který bez užitku ležel několik let v kůlně a po tříhodinové práci došlo k slavnostnímu zapálení,“ uzavírá čtenář.

Další den už při oslavě sklízel podle svých slov pochvaly jak za originální gril, tak za dobroty, které na něm připravoval. A protože se gril v praxi osvědčil, zaslal jeho fotografie do naší soutěže o nejlepší tipy, jak využít staré věci, které už dosloužily. (O soutěži více zde, anketu s hlasováním o ty nejlepší nápady a realizace přineseme příští týden.)

Autor:

Gyros naležato i roastbeef. Známe vítěze soutěže o kontaktní grily.

Ideální náplň do sendviče

Soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli je u konce. Naše odborná komise vybrala tři vítěze, což...

Maso klidně marinujte, ale neutopte ho v oleji, radí šéfkuchař

Zatímco krkovička se ještě dopéká, kuřecí prsa už budou hotová. Aby byla...

VIDEO Šéfkuchař Radek David soudí, že z grilování se někdy dělá větší věda, než ve skutečnosti je. Podle...

Veřejná griloviště jsou skvělá. Dávají šanci lidem, kteří nemají zahradu

Grilovat nemusí jen ten kdo má zahradu, využijte i veřejná místa, na kterých je...

V městské zeleni v Česku skvěle funguje řada oficiálních grilovacích míst, kde je povoleno...

Používat saponáty na čištění mřížky grilu je zbytečné, radí kuchař

Kartáčem vyčistíte mřížku grilu naprosto spolehlivě.

VIDEO Internet je plný „zaručených“ návodů, jak si poradit se zašpiněnou mřížkou grilu pomocí speciálních...

Konečně gril, který nekouří. Pohání ho ventilátor na baterky

Designový kotlík se vzduchovým pohonem

VIDEO Do redakce nám přišel gril, jehož prodejce se dušuje, že tento kousek neprodukuje žádný kouř. S...

Je jedno, na čem budete grilovat. Maso nakonec bude chutnat stejně

Obrázky s grilováním většinou vypadají kýčovitě. Jenže ono to tak pohodově...

Až si půjdete kupovat gril, dejte si pozor na pár maličkostí, které by se vám mohly hodit pro...

Vyzkoušeli jsme chytrý gril, který se rozhoduje za vás. Je to nuda

Maso jsme nechali chvíli odpočinout, posypali hrubou solí a mohlo se servírovat.

Funguje tak spolehlivě, že se u grilování nudíte. Všechno, co se po vás chce, je zvolit stupeň...


Nejčtenější

VIDEO: Největšího vola Austrálie nemohli vzít na jatka. Nevešel se jim tam

Vedle tohoto býka jsou ostatní kravičky jako nedochůdčata.

Australského volka Knickerse zachránil před jatky unikátní vzrůst. Podle řezníků se totiž nevejde do linky, kde se...

Roman Vaněk: mistr kuchařek, podle kterých se dá vařit

Autor kuchařek a zakladatel Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk

Roman Vaněk objevil recept, jak se stát autorem nejoblíbenějších kuchařských knih. Zdánlivě je to naprosto banální:...

Šéfová Jitka Pagana v Rozstřelu vyjmenovala nešvary české gastronomie

Jitka a Santo Pagana v diskusním pořadu Rozstřel. (3. prosince 2018)

Karla Mráčková v pondělním Rozstřelu zpovídala nástupce Zdeňka Pohlreicha, protagonisty pořadu Ano, šéfová! Pro TV...

Podle šéfové mají na Lipně na víc. Vydělávají, ale chybí láska k oboru

Santo na Lipně i vaří, ale majitelům o žádný posun nejde.

Proč si štáb pořadu Ano, šéfová! pozvou provozovatelé úspěšné restaurace Kotva na břehu Lipna, když za tři roky sami...

Pohlreich ukázal, jak i z nenáviděných fazolí uděláte atraktivní polévku

Fazolová polévka se salsicciou

Zeptejte se dětí, zda můžete uvařit něco z fazolí. Odpovědí vám bude jen nesouhlasné mručení. Přitom po fazolové...

Další z rubriky

Skauti proměnili staré skříně díky fládrování, barvu naředili pivem

Skauti si sami zrestaurovali staré skříně (vlevo) tak, že jim budou sloužit...

Skauti si evidentně umí poradit v každé situaci. Když jim v pražském středisku MAWADANI dosluhovaly staré skříně a...

Kutilové nevymřeli, umně renovují staré věci a dělají si radost

Staronová Jawa Babetta, která již byla nepojízdná a náš  čtenář ji takto krásně...

Až do konce října jste nám posílali své výtvory a bojovali o zařazení do soutěže Nejen barevné proměny, nyní si můžete...

Čeští modeláři v Británii opět nezklamali. Přivezli 63 medailí

Jeden z exemplářů na výstavě ke stům letům československé aviatiky.

Čeští modeláři letos opět zabodovali na mezinárodním mistrovství v britském Telfordu. Na klání, které se konalo během...

Najdete na iDNES.cz