náhledy
Doma grilované kuře nemá konkurenci, takové u stánku nekoupíte. Celý fígl spočívá v tom, vědět, kde říznout, a celé kuře tak jednoduše zbavit kostí a převést do placaté formy.
Autor: FTV Prima
Očištěné kuře ostrým nožem rozřízněte podél páteře.
Autor: FTV Prima
Rozříznuté kuře vám dovolí, abyste ho krásně rozevřeli a dostali se „dovnitř“.
Autor: FTV Prima
Rozevřené kuře už není problém vykostit.
Autor: FTV Prima
Většina kostí se dá vyříznout, ale vůbec nevadí, když nějaká v mase zůstane.
Autor: FTV Prima
Odřízněte i špičky křídel.
Autor: FTV Prima
Křídla lehce napříč nařízněte, aby se při grilování nekroutila.
Autor: FTV Prima
Pohlreichův šťastný pes - čeká na ničím neochucené grilované odřezky s kostmi.
Autor: FTV Prima
Odřezky můžete na grilu opéct pro psa. Jen tak, bez ochucení, pro psa není sůl ani koření to pravé.
Autor: FTV Prima
V hmoždíři smíchejte římský i normální kmín, kousek skořice, pár chilli papriček, ideálně jalapeňos, trochu kayenského pepře, sůl a dva lístky bobkového listu, přidat můžete i trochu sušeného česneku.
Autor: FTV Prima
Směs koření v hmoždíři nasucho podrťte.
Autor: FTV Prima
„Zplacatělé“ kuře kořením posypte z obou stran.
Autor: FTV Prima
„Zplacatělé“ kuře kořením posypte z obou stran, do kůže ho můžete vetřít.
Autor: FTV Prima
Tam, kde by případně byla silnější vrstva masa - například na stehně, jako na snímku - ho ještě podél kosti rozřízněte, aby se kuře stejnoměrně propeklo.
Autor: FTV Prima
A takto připravené - zplacatělé a nasucho okořeněné kuře - může na rozpálený gril.
Autor: FTV Prima
Kuře položte na gril kůží dolů.
Autor: FTV Prima
Kuře položte na gril kůží dolů.
Autor: FTV Prima
Jako příloha je ideální zelený chřest, i ten se dá grilovat. Stačí ho zbavit zdřevnatělé části stonku - jednoduše ji ulomíte v místě, kde to stonek dovolí a praskne.
Autor: FTV Prima
A chřest nezapomeňte otáčet, nepotřebuje grilovat dlouho.
Autor: FTV Prima
Během grilování můžete kuřecí maso pokapat citronovou šťávou - bude lehčí i chutnější.
Autor: FTV Prima
Grilujte zásadně zelený chřest, ten bílý se na gril nehodí. Potřebuje uvařit.
Autor: FTV Prima
Zdeněk Pohlreich vysvětluje, jak se po otočení kuřete tuk uvolněný z pod kůže krásně vsákne do masa.
Autor: FTV Prima
Marinádu na grilovaný chřest připravíte ze směsi olivového oleje a citronové šťávy, dochucené solí a pepřem.
Autor: FTV Prima
Grilovaný chřest v marinádě ochutíte a můžete podávat.
Autor: FTV Prima
A konečně ten nejlepší okamžik - ochutnávání.
Autor: FTV Prima
Svých grilovaných odřezků se dočká i pes...
Autor: FTV Prima
Kdo by nemiloval grilované kuře, natož když si ho můžete připravit sami. Jako lehkou zeleninovou přílohu Zdeněk Pohlreich doporučuje zelený chřest.
Autor: FTV Prima