Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

grilování

Čtenářské recepty: Grilovaný čerstvý tuňák s opečenými bramborami

Tuňák s pečenými bramborami a rajčatovým salátem
19. května 2018

V dalším dílu naší grilovací soutěže přinášíme recept, který udělá radost všem milovníkům ryb....

VIDEO: Sprostě dobrý, říká Pohlreich o opékané jarní cibulce

Omáčka slouží jako dip, do kterého se cibulka při konzumaci namáčí.
14. května 2018

VIDEO Další díl pořadu Rozpal to ve Španělsku, Šéfe! přinesl několik zajímavých receptů. Opékanou jarní...

Recepty v soutěži o grily: krásný roastbeef, ostrá křídla, žebra i špízy

Grilovaná vepřová žebra
13. května 2018

V další víkendové části prezentace čtenářských receptů ukážeme inspiraci pro domácí grilovačky....

Nebojte se krevet na grilu, s Pohlreichem je to geniálně jednoduché

Hotové krevety z grilu přesypte na misku a podávejte s opečeným pečivem.
7. května 2018

VIDEO Pokud jste ještě krevety grilovat nezkoušeli, nebojte se. Ve specializovaném obchodě, nebo třeba v...

Burgery, panenka i zelenina. Další várka příspěvků do grilovací soutěže

Hovězí hamburger s vlastními houskami
5. května 2018

Nejnovější přispěvatelé do naší soutěže pokryli široké grilovací spektrum. Vedle burgerové klasika...

Naučte se nakupovat a jíst chřest. Grilovaný chutná jako sladký hrášek

Chřest nastrouhaný na nudličky a krátce grilovaný má vynikající chuť mladého...
4. května 2018

VIDEO Svazečky čerstvého bílého i zeleného chřestu, šparglu neboli asparágusu už jsou na pultech. Známý...

Odlehčené grilování. Pohlreich připravil iberskou panenku se salátem

Polníčkový salát s vepřovou panenkou, paprikami a žampiony
30. dubna 2018

VIDEO Už pátou sezonu rozehřívá Zdeněk Pohlreich grily, aby nás inspiroval k naší příští grilovačce....

První letošní příspěvky do grilovací soutěže: hovězí, bůček i kuře

Marinované kuře pečené „naplacato“
28. dubna 2018

V rámci naší soutěže o kontaktní grily a udicí pistoli se už začínají scházet první fotografie s...

Pošlete fotografii s receptem a vyhrajte kontaktní elektrický gril

25. dubna 2018

Soutěž V rámci naší speciální přílohy Grilování vyhlašujeme soutěž o nejlepší čtenářský recept....

Pohlreich okoukal, jak si Španělé umí užít pečenou zeleninu na talíři

23. dubna 2018

VIDEO Sbalil grily, nakoupil a vyrazil do Španělska. Za teplem, sluníčkem i mořem a jeho dary. Se štábem,...

Oprašte grily: zkontrolujte, vyčistěte, naložte maso. Sezona je tu

21. dubna 2018

Teplé počasí vyláká mnohé z nás přes víkend na zahradu, abychom zahájili grilovací sezonu. Než...

VIDEO: Pohlreich ukáže, jak vykostit kuřecí stehna. Pro křehčí řízky

10. října 2017

VIDEO Zdeňkova akademie jde po jednotlivých kuchařských technikách. Ve druhém díle se Pohlreich sice...

Známe vítěze letní fotosoutěže o pět grilů. Nejúspěšnější byly krevety

21. srpna 2017

Od začátku srpna jste hlasovali, které recepty se vám líbily z příspěvků posílaných do redakce v...

Houbové hody i po vzoru císařů: pomazánka z růžovek i bedly po lesnicku

15. srpna 2017

Houby byly oblíbeným pokrmem od nepaměti a za náramnou lahůdku je měli už vybíraví římští císaři....

VIDEO: Přejedli jste se při grilování masa? Nezapomeňte ho zajíst ananasem

5. srpna 2017

VIDEO Šéfkuchař Vojtěch Kalášek pracující na britské ambasádě má ohromnou výhodu. V zahradě...

Jak grilovat kukuřičný klas, sezonní výživovou bombu. A jak ho vybírat

3. srpna 2017

Grilovat jen tak v alobalu, nebo v hávu vlastních listů? Vyberte si sami. Návod z rubriky „Vaříme...

HLASUJTE: Ohodnoťte nejlepší recepty a vyberte výherce grilu

1. srpna 2017

Během června a července jste posílali své fotky s recepty grilovaných jídel. Připravili jsme pro...

Používat saponáty na čištění mřížky grilu je zbytečné, radí kuchař

25. července 2017

VIDEO Internet je plný „zaručených“ návodů, jak si poradit se zašpiněnou mřížkou grilu pomocí speciálních...

Může se to stát i vám. Pět největších nebezpečí při grilování

6. července 2017

Mně se to určitě nestane: věta, která už to zavařila mnoha milovníkům letních grilovaček. Pětici...

Natrhejte si plecko a máte úžasné pohoštění pro všechny kamarády

16. června 2017

VIDEO Vepřové plecko nemusíte používat jen na guláš či výpečky, zkuste z něj dlouhým pečením vyrobit...

Pečená jablka s mandlemi a rozinkami jsou nepřekonatelná tečka na závěr

12. června 2017

VIDEO Sladká tečka, kterou připravil Zdeněk Pohlreich v pořadu Rozpal to, šéfe! je zároveň i tečkou za...

VIDEO: Na pomalu pečený bůček či kachní prsa je ideální peletkový gril

7. června 2017

VIDEO Dlouhé úpravy masa na grilu jsou čím dál populárnější. A když se spojí i se zauzením, je specialita...

Pošlete fotku grilované pochoutky a vyhrajte jeden z pěti grilů

1. června 2017

Grilovací sezona se díky pěknému počasí rozjíždí naplno. To vám dá spoustu prostoru vyfotografovat...

Zelenina opečená na grilu bude ještě lepší než syrová, láká Pohlreich

22. května 2017

VIDEO Další díl pořadu Rozpal to, šéfe! byl celý o zvěřině. A k výraznému masu je ideální připravit něco...

Devět pravidel při grilování. Stačí je dodržet a nemůžete se splést

20. května 2017

VIDEO Grilovací sezona už naplno propukla a možná i ti, kdo jsou v tomto oboru naprostí nováčci, se také...

Klobásky na gril nemusíte kupovat, připravte si vlastní, radí Pohlreich

15. května 2017

VIDEO Klobásky neodmyslitelně patří ke grilování, většinou si je kupujeme v obchodě. Zdeněk Pohlreich v...

VIDEO: Telecí klopsy podle Pohlreicha, svižné grilování s mletým masem

8. května 2017

VIDEO Nechte si u řezníka umlít kousek telecího s kouskem hovězího masa, přikupte veku, hlívu a pár...

Žádná marináda neudělá z blbýho kusu masa dobrej, říká Pohlreich u grilu

29. dubna 2017

VIDEO Bez mučení přizná, že je od přírody líný, a proto miluje grilování na plynu. Stejně tak je...

První letošní grilovačka: barevné špízy, hamburger a hodně ostrá žebra

22. dubna 2017

VIDEO I když to vypadá, že jaro se po rychlém nástupu zase vzdalo urputné zimě, pohled do kalendáře dává...

Královská disciplína: perfektní mřížkovaný steak

24. září 2016

VIDEO Babí léto je nejlepší čas, kdy se důstojně rozloučit s grilovací sezonou. Proto jsme pro vás...

Když nevíte, co s lilkem, udělejte z něj burger s tzatziki

31. srpna 2016

Když se řekne hamburger, nemusíte si vždycky jen představit klasickou placku z hovězího. Lehký...

Houbový guláš i bramborové placky si upečte přímo pod širým nebem

24. srpna 2016

Přenese vás do dětství, když Petra Pospěchová jako autorka Outdoorové kuchařky vzpomíná, jak si na...

Vyzkoušejte uzení na grilu. Zvládnete to na briketách i na plynu

23. srpna 2016

Uzení patří vedle grilování k nejstarším a nejzákladnějším způsobům přípravy jídla. Potřebujete jen...

Grilování ryb: hlavně neztrácejte nervy a nesnažte se je obrátit předčasně

17. srpna 2016

Grilování ryb se mnoho lidí bojí, protože se jim ryby přilepí na mřížku a roztrhají se. Přitom...

Kdy grilovat přímo a kdy nepřímo? Kuřecí nebo ryby zprudka a krátce

11. srpna 2016

Pro milovníky klasického grilování na dřevěném uhlí je nejpodstatnější připravit žár a pak si...

Přehledný návod, jak si na grilu poradit s jednotlivými druhy masa

28. července 2016

Každý druh masa potřebuje na grilu něco jiného. Jinak se zachází s kuřecím, jinak s hovězím, jinak...

Najdete na iDNES.cz