Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


grilování

Grilovaná zelenina má zůstat šťavnatá. Připravte ji podle Davida Izáka

16.7.2015  0:01
Lilek vybírejte vždy menší, stejně jako cuketu, papriku nikdy nekupujte zelenou, cibuli ideálně pouze bílou a žampiony jen pěkné a čerstvé. A když krájíte zeleninu na plátky, ať jsou centimetr...  celý článek

SOUTĚŽ: Ze dna starého darlingu vyrobil gril s kamenem i roštem

1.7.2015  0:00
„A my zrovna minulý týden zavezli starý darling do sběrny,“ zalitoval kolega, když na nás z e-mailu vykoukly fotografie podomácku vyrobeného grilu, jaký z vysloužilé tlakové nádoby na vodu...  celý článek

Tak vytuněný gril jste ještě neviděli. S otvírákem na pivo a selfie tyčí

29.6.2015  0:00
Někdo v garáži tuní auto nebo motorku, designer Oliver Boyd si vypiplal gril. Pokusil se splnit výsledek průzkumu mezi 2000 respondenty, kteří odpověděli na otázku, co by na svém grilu nejvíce...  celý článek

Na čištění grilu nepotřebujete speciální chemii, ukáže hodinový manžel

25.6.2015  0:00
Někdy po zimě vytáhnete gril a je ve stavu, že byste raději šli do obchodu a koupili si nový. Chyba. Nepotřebujete ani speciální chemii a přesto se z ohavnosti vyloupne gril jako nový za pár...  celý článek

SOUTĚŽ: Když český kutil spojí šicí stroj a gril z IKEA, funguje to

22.6.2015  0:00
Ke konci loňské sezony koupil pan Lukáš ve výprodeji úplně nový gril za necelou polovinu původní ceny. Kvalitní, jen s jedinou chybičkou. Chyběly mu nohy. Tak mu pořídil jiné, originálnější. A...  celý článek

Vyzkoušeli jsme chytrý gril, který se rozhoduje za vás. Je to nuda

8.6.2015  0:00
Funguje tak spolehlivě, že se u grilování nudíte. Všechno, co se po vás chce, je zvolit stupeň propečení. Až přístroj zapípá, můžete servírovat bez obav, že jste něco nedotáhli nebo přetáhli....  celý článek

Ke grilované krkovičce radí Pohlreich restovanou cibuli s bylinkami

7.6.2015  0:07
Vepřová krkovička, královna grilovacích párty. Variant, v čem ji před grilováním namarinovat, najdete nepočítaně. Nicméně Zdeněk Pohlreich se s ní tentokrát nijak zvlášť nemazlí a věnuje snad...  celý článek

SOUTĚŽ: Dáváte věcem nový smysl? Předveďte své výrobky a vyhrajte gril

4.6.2015  0:06, aktualizováno  7.7 0:06
Pásek z cyklopláště, zrcadlo z tenisové rakety, ručně malovaná stará školní židlička, poličky ze starého žebříku. Máte a realizujete podobné nápady? Pošlete jejich foto či video, popište jejich...  celý článek

Jak poznat, že je ryba upečená. Zatahejte ji za kost, radí Pohlreich

30.5.2015  0:00
Ryba je nejlepší pečená vcelku a vyváží to i tu drobnou potíž, že ji na talíři musíte vykostit. V dalším dílu Rozpal to, šéfe! Zdeněk Pohlreich ukáže, jak si poradit s rybou na grilu.  celý článek

Pohlreichova nízkorozpočtová grilovačka s masitými kuřecími křidélky

24.5.2015  0:00
Pokud se vám podaří koupit opravdu dobře vypadající kuřecí křídla, pěkně kulaťoučká a plná masa, neváhejte. Když je naložíte do správně ochucené marinády, hodíte na gril a naservírujete se...  celý článek

Tři nej tipy pro grilování ryb. Nesmí smrdět rybinou, ale vodou a mořem

21.5.2015  0:00
Tři ze čtyř Čechů neodmítnou grilovanou pochoutku. A od karbanátků a krkovičky jsme si už našli cestu i k rybě. Jen si s ní ještě všichni neumíme poradit. Paradoxně se snáz sežene ryba mořská...  celý článek

Pohlreich předvede minimalismus v praxi. Tortilla Margherita na grilu

16.5.2015  0:00
Pizza Margherita je ta nejednodušší ze všech druhů pizz. A když pizzatěsto nahradíte tortillovou plackou, vznikne vám pochoutka, kterou na grilu pohostíte celou společnost a prakticky bez...  celý článek

VIDEO: Chlap se nemusí cpát masem, to je předsudek, říká Pohlreich

9.5.2015  0:15
„U nás doma vedou žebra, pěkně naložený a hodně dlouho a pomalu pečený. Pak v podstatě jakýkoliv rychlý burger a steak,“ prozrazuje šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, který natočil dalších sedm dílů...  celý článek

Zagrilujte si. Bude to možná na dlouho naposled, tak ať to stojí za to

10.10.2014  0:00
Jasně, můžete naložit plátky krkovice, přihodit pár klobásek, koupit pivo do džbánku a budete vám dobře, i když asi trochu těžko. Ale taky si jednou za čas můžete z grilování udělat rituál, na...  celý článek

Burgerfest se vrací, vymění náměstí Míru za holešovické Výstaviště

4.9.2014  0:00
Podzimní svátek mletého masa v housce by se snad letos mohl obejít bez příšerných front ve stísněném prostoru pražského náměstí Míru. Na Výstavišti získá více místa.   celý článek

Konečně gril, který nekouří. Pohání ho ventilátor na baterky

26.8.2014  0:00
Do redakce nám přišel gril, jehož prodejce se dušuje, že tento kousek neprodukuje žádný kouř. S chutí jsme se rozhodli jej vyzkoušet. Vždyť kdo kdy viděl, aby gril na obyčejné dřevěné uhlí...  celý článek

Jak na „instantní“ gril. Vyzkoušeli jsme, zda vás na výletě nakrmí

7.8.2014  0:00
Grilování v rámci piknikování je u nás zatím málo rozšířené. Je to tím, že míst vhodných ke grilování je ve srovnání se zahraničím pořád málo, navíc ne každý má malý cestovní gril, který by se...  celý článek

Češi grilování milují. Na mase šetří, špekáčků je za stejnou cenu víc

27.7.2014  0:00
Každý grilující u nás v průměru utratí za sezonu 4 tisíce korun jen za suroviny, které hodí na gril. Vzhledem k tomu, že tři ze čtyř Čechů si nedovedou léto bez grilování vůbec představit, je to...  celý článek

Rustikální ručně hnětená pizza. Kdysi ji takto dělaly italské mámy

22.6.2014  0:00
Dnešní díl Pohlreichova grilování je návratem k jednoduchým pokrmům. Co složitého může být na pečeném kolenu, marinovaných křidýlkách nebo pizze? V podání obzvláště dobře naladěného Šéfa je...  celý článek

Pohlreich griluje i listové těsto a namíchá omáčku co dvůr dal

15.6.2014  0:00
Pikantní jižanské kuřátko se salátem z avokáda, vepřová panenka s láskou zabalená do anglické slaniny, navíc s fajnovou omáčkou z domácí majonézy. Pak ještě "čučuka" z listového těsta plněná...  celý článek

Knížka o grilování od DJ BBQ je vodvaz. Objevil ho Jamie Oliver

12.6.2014  0:00
Jestli je někdo symbolem všeho, co znamená grilovačka, tak je to Christian Stevenson, pro kterého je grilování celý život. Tak trošku alternativní týpek, šílený a okouzlující chlapík, který...  celý článek

Jsem alchymista, tvrdí Pohlreich a připraví karibské vepřové koleno

1.6.2014  0:00
Pohlreich se pouští do exotiky a připraví několik jídel z karibské oblasti. V praxi to znamená, že využije mořské potvory, ananas, med, chilli koření i tuny čerstvého koriandru.  celý článek

Pohlreich na grilu vyrábí i demi glace. A ukáže krkovičku s čimičuri

25.5.2014  0:00
Zdeněk Pohlreich boří mýty o tom, že doma vyrobit demi glace je neskutečně pracné. Tím spíš, že ho vystřihne jen tak mezi řečí na grilu, což by jen tak někoho nenapadlo. A grilovat jahody jako...  celý článek

VIDEO: Pohlreich zase rozpálil gril, vaří menu pro koňáky

17.5.2014  0:00
Čeká nás šest dílů seriálu Rozpal to, šéfe! se Zdeňkem Pohlreichem. Ačkoliv už to vypadá jako téměř nemožné, opět dokáže překvapit. Z rozzlobeného muže se stává milovník jídla navracející se k...  celý článek

Pokud je vám grilování málo, pak jste zralí na stavbu venkovní kuchyně

28.4.2014  0:00
Venkovní kuchyně má hned několik výhod: originálním způsobem ozdobí zahradu, ulehčí grilování a úklid po něm a poskytne útulný prostor pro večerní posezení. Anebo si v ní na čerstvém vzduchu...  celý článek

Za chuť při grilování může reakce cukrů, tvrdí kuchař

24.4.2014  0:00
Abyste udrželi v masu šťávu, musíte ho zatáhnout, zní obligátní kuchařská poučka přejímaná veřejností. Proto maso tak dobře chutná. Podle Marka Pavaly z kuchařské školy Laboratorio však o žádné...  celý článek

VIDEO: Griloval na balkoně tak, že sousedi volali hasiče

3.4.2014  0:00
Posílám video, které jsem natočil z balkonu. Lidem od naproti "blafnul" gril tak, že se jejich sousedi nad nimi vylekali a volali hasiče. Na co se vlastně čtenář ptá? Pod zárukou anonymity by se...  celý článek

VIDEO: Hoďte na gril kus lososa a zeleninu, přivoláte si zpátky léto

22.9.2013  0:00
Losos říznutý Japonskem díky teriyaki marinádě, podávaný navíc jen s grilovanou zeleninou, je lehký pokrm, po kterém vám nebude jako po výprasku. Příjemné je už to, že vás donutí vytáhnout gril,...  celý článek

VIDEO: Jerky špízy nejen pro rastamany. Tip na víkendové grilování

5.9.2013  0:00
"Tyhle špízy pro nás na lodi dělal náš grilař, obrovský Jamajčan, rastaman, který nás musel opustit, když u něj našli drogy. Jako kuchař byl ale neuvěřitelný, a to musel za večer připravit třeba...  celý článek

Zkuste na grilu i arabskou kuchyni: vynikající kofty v tortille

18.8.2013  0:00
Pokud kroutíte hlavou nad mletou jehněčí kýtou, neděste se, nahradit ji klidně můžete masem hovězím. Příprava placiček není složitá a jejich zabalení do tortilly, nebo arabského chleba, určitě...  celý článek

Rodinu obtěžovalo, že sousedé grilují. Spor dotáhli až k Ústavnímu soudu

29.7.2013  10:51
Až k Ústavnímu soudu se dostal sousedský spor kvůli kouři ze zahradního grilování. Rodina z Jablonce nad Nisou požadovala, aby je sousedé neobtěžovali kouřem, popílkem a pachy z grilu. Justice...  celý článek

Teploměr do grilu vestavíte dodatečně, je to za čtvrt hodiny hotové

2.7.2013  0:00
"Zaujal mě váš článek o důležitosti měření teploty v grilu. Já to řešil nedávno a za pár stovek jsem si starý gril vytunil taky," ozval se čtenář Jaroslav. Vyzkoušeli jsme to za vás a opravdu to...  celý článek

Je jedno, na čem budete grilovat. Maso nakonec bude chutnat stejně

22.6.2013  0:00
Až si půjdete kupovat gril, dejte si pozor na pár maličkostí, které by se vám mohly hodit pro praxi. Řiďte se tím, jak často grilujete a které druhy masa budete upravovat.  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.