náhledy
Grilovací sezona i přes dosud střídavé počasí začíná. Vyzkoušejte grilování trošku jinak: plněné vepřové kotlety. Náplň z balkánského sýra a šunky s jarní cibulkou jim dá jemnost, máslová směs s chilli papričkami zase pikantnost. Před podáváním maso ozdobte oreganem a podávejte s ogrilovanou zeleninou.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Balkánský sýr nahrubo nastrouháme do mísy.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Šunku nakrájíme najemno a přisypeme k sýru.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Jarní cibulku očistíme a nasekáme nadrobno.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Spolu se žloutkem přidáme do mísy.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Vše promícháme.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Kotlety očistíme a nožem ze stran nařízneme.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Kapsy naplníme připravenou sýrovou směsí a okraje masa k sobě přitiskneme.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Osolíme je...
Autor: Kulinární studio MAFRA
...a na každou dáme trochu másla smíchaného s prolisovaným česnekem, nasekanou chilli papričkou a pažitkou.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Brambory uvařené do poloměkka v osolené vodě přepůlíme.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Maso dáme na rozehřátý gril (s dřevěným uhlím) a z každé strany ho asi 4 minuty opékáme. Během grilování ho potíráme zbylým ochuceným máslem.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Pak řeznou stranou položíme na gril brambory a opečeme je. Nakonec k nim přidáme i opláchnutá rajčátka.
Autor: Kulinární studio MAFRA