Budete potřebovat:
- 150 g balkánského sýra
- 100 g vepřové šunky
- 1 jarní cibulka
- 1 žloutek
- 4 vepřové kotlety
- sůl
- 50 g másla
- 1–2 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- 1 lžíce nasekané pažitky
- 750 g malých brambor
- 200 g cherry rajčátek
- čerstvé oregano na ozdobu
Postup:
Balkánský sýr nahrubo nastrouháme do mísy. Šunku nakrájíme najemno a přisypeme k sýru. Jarní cibulku očistíme, nasekáme nadrobno a přidáme spolu se žloutkem do mísy. Vše promícháme.
Kotlety očistíme a nožem ze stran nařízneme. Kapsy naplníme připravenou sýrovou směsí a okraje masa k sobě přitiskneme.
Osolíme je a na každou dáme trochu másla smíchaného s prolisovaným česnekem, nasekanou chilli papričkou a pažitkou. Brambory uvařené v osolené vodě do poloměkka přepůlíme.
Maso dáme na rozehřátý gril (s dřevěným uhlím) a z každé strany ho asi čtyři minuty opékáme. Během grilování ho potíráme zbylým ochuceným máslem.
Pak řeznou stranou položíme na gril brambory a opečeme je. Nakonec k nim přidáme i opláchnutá rajčátka. Maso ozdobíme oreganem a podáváme s ogrilovanou zeleninou.
Doba přípravy 40 minut, 1 porce obsahuje 2596 kJ/620 kcal, počet porcí/kusů 4
Zobrazit celou fotogaleriiProhlédněte si pohodlně všechny fotografie |