Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Češi grilování milují. Na mase šetří, špekáčků je za stejnou cenu víc

Každý grilující u nás v průměru utratí za sezonu 4 tisíce korun jen za suroviny, které hodí na gril. Vzhledem k tomu, že tři ze čtyř Čechů si nedovedou léto bez grilování vůbec představit, je to slušná kupní síla. Jak ale zjistil průzkum portálu AkcniCeny.cz, i mladí sahají po špekáčcích, protože hlavním kritériem výběru je nejčastěji cena.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nedávám žádné marinády. Ty akorát přebijí samotnou chuť masa které samo o sobě je dobré. Maso potřu olejem (nemusí být nutně olivový) nechám ho tak 2-3 hoďky odpočinout pod utěrkou. Pak na gril, pouze sůl a pepř, možná i trochu bylinek.

Dobrou chuť.

0 0
možnosti

V tomto případě absolutní souhlas se Z. Pohlreichem. V jednoduchosti je síla a kvalitní maso nepotřebuje přerážet vlastní chuť (spíš pachuť) tunami koření. A kupovanou marinádu bych neměl odvahu otestovat ani zadarmo.

0 0
možnosti

nic proti kvalitni kupovane marinade vyrabene malymi "butikovymi" regionalnimi firmami. Nekolik takovych si vzdycky privezeme z farmarskych trhu, casto z v jinych casti zeme. Tam do nich davaji jejich mistni produkty vcetne koreni a je zajimave porovnat marinady treba z Tasmanie, Jizni Australie nebo Queenslandu - kazda uplne jina.

0 0
možnosti

Naší generaci stále opakovali, ze grilovani je karcinogenni, opekani na ohni taky, zas tak moc mne grilovani netahne. Media mi ještě nestihla prekopat mysleni.

Ted mne zajimaji spise cerstve zeleninove za studena pomalu lisovane stavy, ziva strava, Chlorella  a potravinova sobestacnost.

Teplem dost zničíte. [>-]

0 0
možnosti

Proč ne, vaše volba.

Já grilování moc neholduji, ale jednou za rok kus masa na gril hodím. Samozřejmě ne nějaké opékáčky, a podobné sójové srač.ky vydávané za uzeniny, ale poctivé maso.

2 0
možnosti

na grilovani by mne stvalo,  ze se mi vodou natlakovane maso seschne. U obchodu. Pokud jej varim, neseschne se. 

Nemuze to uhasit ohen ?

0 0
možnosti

Grilování ? Těžko. Já negriluji vůbec, v mém okolí taky nikdo. Párkrát jsme pekli na ohni prase, občas špekáčky. V  celé ulici tak 1 barák. Ti grilují.

že by někdo griloval ze mne ? 8-o

0 0
možnosti

také mám dojem, že grilování bylo hit tak před deseti lety, to každý víkend byl ocítit ze všech stran, poslední roky je to spíš vzácnost. Možná to souvisí s tím, že jak se člověk konečně dočká baráku tak griluje pořád a pak to přestane bavit, sice romantika, ale

0 0
možnosti

Na grilování je krásné akorát to setkání s přáteli a taky koukání do ohně. JInak jakýkoliv jídlo udělaný na nádobí je stokrát lepší než ta znouzectnost jménem grilování.....flákota hovězího nebo krkovice nebo zelenina, budiž, ale nevykostěná drůbež je buď nepropečená nebo z velké části zčernalá...

3 0
možnosti
Foto

Tak to bude rukama...

8 1
možnosti

Utočím knoflíkem na grilování u šporáku v kuchyni, zapnu přednastavený program/čas (špekáčky, hovězí ...), vhodím na pečící papír, vsunu do trouby, vyberu si vhodné červené, naleju do skleničky, sporák pípne, vyjmu a jdu za kámoši a přítelkyněmi ven kochat se pohledem na západ sluníčka. Pokec a pohoda.;-D Hezký zbytek víkendu.;-D

0 0
možnosti

cena je to poslední co mě zajímá

3 0
možnosti
Foto

Rád griluju vepřovou krkovičku, dobře prorostlou. Nakládám ji do indických omáček (Jalfrezi, Tikka Masala) a celkem s tím sklízím úspěch. :-)

0 0
možnosti

Ohrivani spekacku neni grilovani. Spekacek je tepelne upravena potravina, pri stejne logice mohu na gril postavit hrnec gulasovky a tvrdit, ze griluju.

2 0
možnosti

Ohřívat špekáček mohu ve vodě, né na ohni. Tak samo gulášovou polévku. Když tak opékání, v o e :)

3 0
možnosti
  • Nejčtenější

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

25. dubna 2024

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů

24. dubna 2024

Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Dvě gorilí mimina v Zoo Praha jsou úžasná. Mobi se vozí, to menší půjčuje

25. dubna 2024

Dvojnásobná radost z narození zdravých mláďat goril nížinných panuje v Rezervaci Dja Zoo Praha už...

Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník

26. dubna 2024  8:46

Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

25. dubna 2024

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...

Fotovoltaika na jarní technické: Co zvládnout sám a kdy jít za odborníky?

25. dubna 2024

Pro fotovoltaické panely nastalo jaro, ač teď ještě panuje nevlídné počasí. Stejně jako potřebuje...

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...