Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu
Soutěž

Newslatter

Zadejte váš e-mail a přihlaste se k odebírání žhavých novinek.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

Grilované maso

Vyzkoušejte naše ověřené recepty na grilování masa. Češi nejraději grilují vepřové, kuřecí a hovězí maso. Vyzkoušet můžete ale také jehněčí, zvěřinu nebo ryby. Základem pro přípravu chutného pokrmu je kvalitní maso. Proto je třeba věnovat čas jeho výběru. Maso by mělo být dobře odleželé, aby bylo křehké. Také dejte přednost kusům, které obsahují tuk, aby nebyl steak po ugrilování tvrdý. Nekupujte předem naložené maso, protože nevíte, jaká je kvalita masa a marinády.

Maso na grilování vyndejte z lednice včas, aby mělo pokojovou teplotu. Můžete ho potřít pouze olejem, aby se grilovalo rovnoměrně, nebylo vysušené a nepřilepilo se k roštu. Nebo ho naložte dopředu do marinády. Před položením na gril však maso osušte, aby se marináda nepřipalovala. Pro otáčení používejte kleště a ne vidličku, aby vám nevytekla šťáva.



Grilování

Grilování na zahradním grilu neodmyslitelně patří k létu. Grilování je příležitost pro setkání s přáteli a rodinou a možnost obklopit se dobrým jídlem a pitím. Možnosti toho, co si ugrilovat, jsou široké a tak si přijde na chuť každý. Grilovat můžete nejen tradiční steaky, burgery a uzeniny, ale také ryby, sýry, zeleninu či ovoce.

V naší speciální příloze o vám poradíme, jak se stát mistrem v grilování. Vyzkoušejte ověřené recepty Zdeňka Pohlreicha, které ocení nejen masožrouti, ale také vegetariáni. Pomůžeme vám vybrat vhodný gril a náčiní. Naložte si maso, rozpalte gril, připravte chutné omáčky a přílohy a uspořádejte si s námi zahradní hostinu.

Najdete na iDNES.cz