Soutěž

Newslatter

Zadejte váš e-mail a přihlaste se k odebírání žhavých novinek.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

Grilované maso

Vyzkoušejte naše ověřené recepty na grilování masa. Češi nejraději grilují vepřové, kuřecí a hovězí maso. Vyzkoušet můžete ale také jehněčí, zvěřinu nebo ryby. Základem pro přípravu chutného pokrmu je kvalitní maso. Proto je třeba věnovat čas jeho výběru. Maso by mělo být dobře odleželé, aby bylo křehké. Také dejte přednost kusům, které obsahují tuk, aby nebyl steak po ugrilování tvrdý. Nekupujte předem naložené maso, protože nevíte, jaká je kvalita masa a marinády.

Maso na grilování vyndejte z lednice včas, aby mělo pokojovou teplotu. Můžete ho potřít pouze olejem, aby se grilovalo rovnoměrně, nebylo vysušené a nepřilepilo se k roštu. Nebo ho naložte dopředu do marinády. Před položením na gril však maso osušte, aby se marináda nepřipalovala. Pro otáčení používejte kleště a ne vidličku, aby vám nevytekla šťáva.

Najdete na iDNES.cz