Soutěž

Newslatter

Zadejte váš e-mail a přihlaste se k odebírání žhavých novinek.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

Omáčky a marinády

Grilovací marinády

Marináda přidá masu či zelenině chuť. Maso díky marinádě bude křehčí a zkrátí se doba přípravy. Kupované marinády jsou plné zahušťovadel, zkřehčovadel a chemických aromat. Proto je lepší připravit si domácí marinádu. Marináda by měla obsahovat olej, aby maso nevysychalo a bylo chutnější. Také přidejte něco kyselého (citron, ocet, hořčice, jogurt), aby maso zkřehlo. Dochuťte bylinkami, kořením a solí. Vepřové maso a hovězí nechte marinovat přes noc. Před grilováním je však třeba maso osušit v ubrousku, aby marináda neodkapávala do uhlíků a nevznikaly tak karcinogenní látky.

Grilovací omáčky

Omáčky se výborně hodí pro vylepšení chuti grilovaným masům, rybám, bramborám či zelenině. Dip je omáčka, do které se jídlo namáčí. V obchodě můžete zakoupit barbeque, brusinkovou nebo švestkovou omáčku. Jako dochucovadlo se nejčastěji používá kečup, hořčice, majonéza, česnek, rajčata, chilli, jogurt nebo kysaná smetana. Chutné omáčky si můžete i sami vyrobit. Z rajčat můžete vytvořit chutné salsy.

Najdete na iDNES.cz