Francouz Hervé Courtot patří k nejznámějším světovým kuchařům. V současné době působí v Dubaji jako šéf restaurantu Nobu, což je síť více než třiceti luxusních restaurací rozesetých od New Yorku přes Londýn až po Tokio a mnohé jsou oceněné michelinskou hvězdou.
Vařil například pro Roberta de Nira, Billa Clintona, Rogera Federera, dubajského šejka či francouzského prezidenta. „Na spolupráci s Janem Punčochářem jsem se velmi těšil. Do svého pojetí gastronomie dává srdce, což je podle mě atribut, který odlišuje skvělé kuchaře od těch průměrných,“ složil Courtot poklonu českému kolegovi.
Unikátní návštěva a spojení dvou výborných kuchařů v Grand Cru trvala tři dny a pokrmy se párovaly s vínem. „Každý, kdo přišel, se mohl těšit například na výtečné Champagne Deutz, které jsme podávali k ústřicím v lanýžové omáčce s kaviárem Sologne,“ říká Jan Punčochář.
Podle něj byla radost vařit. „Hervé se ukázal jako skvělý parťák a v podstatě od první chvíle jsme si sedli. A to přesto, že oni vaří hlavně asijskou kuchyni. Byl tady u nás hned jako doma. A na příští rok jsme se už domluvili k nim na stáž, kdy nám ukáže, jak to dělají tam u nich,“ pochvaloval si Punčochář. Hlavně vítal možnost podobných výměn, které jsou pro obě strany prospěšné a kdy obě strany získají další inspiraci pro svou práci.
Pro naši kameru ukázal Hervé Courtot geniálně jednoduchý recept na přípravu salátu, který se podává s krevetami a baby špenátem. Podívejte se a přesvědčíte se, že ty nejlepší recepty jsou právě ty nejjednodušší.
Co se vařiloSalát s krevetami, baby špenátem a miso |