Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

VIDEO: Barman vzdal hold módním i více než stoletým koktejlům

aktualizováno 
Půvabný barmanský průřez stoletím od roku 1915 do roku 2015 připravil Američan, který má s tradičními míchanými drinky denně co do činění.

Každému desetiletí přiřazuje za barem jeden z neoblíbenějších koktejlů té které doby. Do dokonalosti štáb dovedl i jeho dobové oblečení či účes.

A Adam Delaney, který denně řídí Tradition bar v San Francisku, se přípravy dobových drinků zhostil opravdu s noblesou. Iluze přenesení se do baru třeba třicátých či devadesátých let je tak opravdu dokonalá.

Fotogalerie

Pro počátek století zvolili tvůrci proslulý Manhattan míchaný z americké whisky a italského vermutu (který se již tehdy do Států dovážel). Prostě klasiku.

Dalšími nápoji, které měly tu čest, aby na jejich přípravě barman demonstroval průřez stoletím koktejlů, byly Champagne Cocktail (1925), vyprošťovací Bloody Mary (1935), Mai Tai za rok 1945, Martini (1955), Whiskey Sour (1965), Harvey Wallbanger (1975), hořící B-52 za rok 1985, Long Island (1995), Cosmopolitan (2005) a nakonec drink ironicky pojmenovaný Old Fashioned.

Nechte se inspirovat a dejte si také koktejl

Pokud vás úvodní video na nějaký ten koktejl opravdu naladilo, zkuste třeba právě Cosmopolitan, ten by vám měli zvládnout namíchat v každém baru. Na našem videu ho míchá barman Roman Uhlíř z hotelu Hilton Prague (více zde):

Nebo zkuste něco současnějšího, co vás postaví na nohy a nakopne. Třeba koktejl Rosemary namíchaný úřadujícím českým baristou roku 2016 Ondřejem Hurtíkem z dejvické kavárny Místo. Kombinuje filtrovanou kávu, gin, pomerančový likér a růžovou limonádu (více zde):

Autor:



Nejčtenější

Pohlreich v dětském koutku: Kdybyste jim vařili modré z nebe, nesnědí to

Zdeněk Pohlreich vysvětluje rozdíl mezi běžnou a panko strouhankou.

Zdeněk Pohlreich se dostal v poslední řadě pořadu Ano, šéfe! do pekla dětského koutku, který evidentně nesnáší. V...

Pohlreich odhalil rozpory v kuchyni. Kuchaři to zabalili kvůli neshodám

Bývalý šéfkuchař Vladimír Hanzelka dnes už vaří v Novém Jičíně.

V pořadu televize Prima Ano, šéfe! se odehrálo drama, které je velmi časté v mnoha restauracích. Až po návštěvě...



Problémy s plasty mají nejen v Asii, řeší je i v USA. Chytají je do sítí

Sbírání odpadků u vyústění dešťové kanalizace

Kvůli plastům vznikají iniciativy i v rozvinutých státech, jako jsou Spojené státy americké. Vyvinuli tam systém, který...

V Dejvicích vsadili na jednoduchost, na zahradě odpočívají a suší prádlo

Vlevo záhon s ovocnými keři lemující plot, vzadu nová pergola s posezením a...

Zahrada ve vnitrobloku v klidné části pražských Dejvic patří k prvorepublikové dvojvile se sedmi byty. Ta se před...

Rostou? Pochlubte se svými aktuálními houbařskými úlovky

Miroslav Sovadina (na snímku) a další houbaři v regionu se vracejí z lesů s...

Někde lesy připomínají vyschlou poušť. Někde však bylo dost vláhy, aby houby mohly začít růst. Přitom by právě v této...

Další z rubriky

Září je měsícem biopotravin, nejlevněji je koupíte na farmách a statcích

Sklizeň meruněk v bio sadě likérky Rudolf Jelínek v jihomoravských Starovicích.

V Česku kupuje biopotraviny stále více zákazníků. Většina tuzemských se u nás i spotřebuje. Lidé je volí kvůli lepší...

Inteligentní domácnost můžete vybudovat bez kopání a vrtání

Svůj domov můžete řídit odkudkoliv.

Bezdrátový systém Cockpit umožňuje řídit domácnost z libovolného místa s pomocí intuitivní aplikace ve smartphonu a...

Pohlreich odhalil rozpory v kuchyni. Kuchaři to zabalili kvůli neshodám

Bývalý šéfkuchař Vladimír Hanzelka dnes už vaří v Novém Jičíně.

V pořadu televize Prima Ano, šéfe! se odehrálo drama, které je velmi časté v mnoha restauracích. Až po návštěvě...

Rozdáváme 32 lahví z nové řady Canpol Babies. Přihlaste se o tu svoji
Rozdáváme 32 lahví z nové řady Canpol Babies. Přihlaste se o tu svoji

Soutěžte o dětskou lahvičku Canpol Babies. Je to snadné!

Najdete na iDNES.cz