Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

VIDEO: Barman vzdal hold módním i více než stoletým koktejlům

aktualizováno 
Půvabný barmanský průřez stoletím od roku 1915 do roku 2015 připravil Američan, který má s tradičními míchanými drinky denně co do činění.

Každému desetiletí přiřazuje za barem jeden z neoblíbenějších koktejlů té které doby. Do dokonalosti štáb dovedl i jeho dobové oblečení či účes.

A Adam Delaney, který denně řídí Tradition bar v San Francisku, se přípravy dobových drinků zhostil opravdu s noblesou. Iluze přenesení se do baru třeba třicátých či devadesátých let je tak opravdu dokonalá.

Fotogalerie

Pro počátek století zvolili tvůrci proslulý Manhattan míchaný z americké whisky a italského vermutu (který se již tehdy do Států dovážel). Prostě klasiku.

Dalšími nápoji, které měly tu čest, aby na jejich přípravě barman demonstroval průřez stoletím koktejlů, byly Champagne Cocktail (1925), vyprošťovací Bloody Mary (1935), Mai Tai za rok 1945, Martini (1955), Whiskey Sour (1965), Harvey Wallbanger (1975), hořící B-52 za rok 1985, Long Island (1995), Cosmopolitan (2005) a nakonec drink ironicky pojmenovaný Old Fashioned.

Nechte se inspirovat a dejte si také koktejl

Pokud vás úvodní video na nějaký ten koktejl opravdu naladilo, zkuste třeba právě Cosmopolitan, ten by vám měli zvládnout namíchat v každém baru. Na našem videu ho míchá barman Roman Uhlíř z hotelu Hilton Prague (více zde):

Nebo zkuste něco současnějšího, co vás postaví na nohy a nakopne. Třeba koktejl Rosemary namíchaný úřadujícím českým baristou roku 2016 Ondřejem Hurtíkem z dejvické kavárny Místo. Kombinuje filtrovanou kávu, gin, pomerančový likér a růžovou limonádu (více zde):

Autor:



Nejčtenější

Císařským řezem vytáhl rybář z mrtvého žraloka téměř stovku mláďat

Císařským řezem vytáhl rybář téměř 100 mláďat z mrtvého žraloka

Během pouhých devíti minut dostal rybář Mathew Orlov na australském pobřeží z břicha mrtvé žraločí matky téměř stovku...

Pohlreich okoukal, jak si Španělé umí užít pečenou zeleninu na talíři

Naneste na opečené tortily grilovanou zeleninovou směs.

Sbalil grily, nakoupil a vyrazil do Španělska. Za teplem, sluníčkem i mořem a jeho dary. Se štábem, který se s ním vrhl...



Lógr je lahůdkou pro kompostující žížaly a navíc odrazuje slimáky

Žížaly promění kávovou sedlinu i další odpad z kuchyně v cenný substrát, který...

Kávová sedlina neboli lógr jednoznačně patří do bioodpadu. Doporučuje se i přímo jako hnojivo nebo mulč, nicméně kávová...

Hasiče volali k mývalovi otupělému marihuanou. Stačilo nechat ho vyspat

Mýval se dostal k zásobám konopí a přehnal to s konzumací. Stačilo nechat ho...

Zoufalá majitelka mývala v americkém státě Indiana se uprostřed noci obrátila na hasiče, protože její zvíře bylo pod...

Britskou královnu podle médií zasáhla smrt milovaného psa

Na této oficiální fotografii vydané Buckinghamským palácem k jejím 90....

Britskou královnu Alžbětu II. hluboce zasáhla smrt posledního z jejích milovaných psů, píše britský tisk. Pes plemene...

Další z rubriky

Pohlreich okoukal, jak si Španělé umí užít pečenou zeleninu na talíři

Naneste na opečené tortily grilovanou zeleninovou směs.

Sbalil grily, nakoupil a vyrazil do Španělska. Za teplem, sluníčkem i mořem a jeho dary. Se štábem, který se s ním vrhl...

KVÍZ: Klíšťata už řádí. Nakolik víte, s kým máte tu čest?

Hladové klíště připravené zaútočit na teplokrevné zvíře nebo člověka. Potřebuje...

Pořekadlo o nepříteli, jehož je nutno nejprve pořádně poznat, abyste proti němu mohli účinně bojovat, platí u klíšťat...

Africké fialky jsou sběratelský fenomén, nových kříženců jsou tisíce

Africká fialka neboli Saintpaulia, šlechtěný hybrid 'Suncoast Wild Mustang'

Tyto květiny klamou názvem. S evropskými fialkami neboli violkami nemají nic společného. Do Evropy se africké fialky...

Najdete na iDNES.cz