Diskuze

Z hlívy ústřičné uděláte dršťkovou i řízek. Navíc vám posílí imunitu

Hlíva ústřičná má lahodnou chuť s příjemně jemným houbovým aroma a právě v tomto období ji můžete najít nejen v lese, ale i na špalících dřeva, které venku sušíte na otop. Dokonce ji lze pěstovat, případně ji čerstvou koupíte v supermarketu. A hned máte čerstvý zdroj vlákniny i imunoglukanů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZW

Dršťkovou polévku z ní neuděláme. V ní zkrátka musí být dršťky, od toho má to jméno, stejně jako nejde udělat třeba hovězí vývar bez hovězího. Z hlívy jde udělat polévka, která značně připomíná skutečnou dršťkovou a může to být velmi dobrá polévka, stejně jako třeba z kotrče. Nic proti tomu, rád si jí dám, ale nazývejme věci pravými jmény.

5 0
možnosti
PS

P66e80t33r 97S95k23á41l10a

11. 11. 2019 19:58

ale pane kolego, dršťková polévka i z jiných ingrediencí je už zavedený termín, z masáků hlívy atd, kdybychom nazývali všechny věci pravými jmény, tak už jsme tady dodiskutovali :)

0 0
možnosti
JV

Hřiby/houby mám rád ale hlíva mi vůbec nechutná.

0 0
možnosti
PJ

P34a16u95l 13J37a26r51o63s

11. 11. 2019 8:12

Víte někdo,jestli to musi byt Ořešak?

0 0
možnosti
Foto

Nemusí, hlíva ústřičná vyroste ochotně na buku, lípě, topolu. Stran hub je na internetu a v knihách informací hodně, nebojte se samostudovat.

3 0
možnosti
  • Nejčtenější

Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich

20. března 2024

Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...