Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Hobby - domov

Nadšený soused kutil vám opraví staré rádio i remosku. Třeba v kavárně

21.11.2017  1:21
Vypadá to jako návrat v čase. Ovšem i dnes existují nadšení kutilové, kteří vám u sebe doma nebo v kavárně „za pár drobných“ opraví věc, jež byste jinak vyhodili.  celý článek

Berlínský řízek není prasárna, říká Pohlreich a míchá hořčici s křenem

20.11.2017  0:00
Křupavý řízeček vonící po másle, s pikantním ocáskem dvou druhů hořčice a křenu. Kombinace, která zní podezřele, přesto je nejen chuťově vychytaná. Kyselost hořčice vám při trávení pomůže se s...  celý článek

Ze staré autoplachty ušijte festovní pouzdra a máte dárky. Upcyklujte

16.11.2017  1:00
Pevné, omyvatelné a voděodolné pouzdro v podstatě na cokoliv můžete ušít z vyřazené autoplachty a šikovně jí tak vdechnout druhý život. Bonusem vám bude, že si v praxi vyzkoušíte tzv. upcyklaci,...  celý článek

K pečínce zkuste svěže vyhlížející blanšírované zelí podle Pohlreicha

13.11.2017  0:17
Jak zelí tepelně upravit, aby bylo nejen chutné, ale dalo se na něj i koukat? Podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha je ideálním řešením blanšírování. Jíme i očima, nejde jen o nasycení. A výsledek...  celý článek

Na punčocháče vystínované ve stylu ombré stačí barva, hrnec a sporák

2.11.2017  0:00
Techniku ombré zřejmě budete znát jako způsob barvení vlasů, jakési stínování hřívy tón v tónu od světlejších vlasů po tmavé. Vznikla však jako jedna z možností barvení textilu a lze ji efektně...  celý článek

VIDEO: Pohlreich radí, jak na čirý hovězí vývar. I další pomalé vaření

30.10.2017  0:00
Na dobré věci se vyplatí si počkat, říká televizní šéfkuchař a zdaleka tím asi nemyslí jen jídlo. Každopádně tak uvedl další díl své kuchařské akademie na Primě. A názorně předvedl přípravu...  celý článek

Hovězí naložte do soli a nemusíte vařit, doporučuje Pohlreich carpaccio

23.10.2017  0:00
Většinou máme zažito, že maso má být hlavně pořádně tepelně upravené. Přitom jsou i jiné možnosti, jak ho upravit tak, abychom si na něm co nejvíc pochutnali. Třeba marinování, což zdaleka...  celý článek

Šroubovací uzávěry nemusí být jen u nekvalitních vín, tvrdí someliér

18.10.2017  0:00
Someliér Libor Nazarčuk upozorňuje, že sudové víno stáčené do PET lahví je určeno k rychlé spotřebě. A už dávno neplatí, že šroubovací uzávěry se používají jen u podřadných vín.  celý článek

Pohlreich učí vařit sous-vide neboli ve vakuu. Tedy šetrně a jednoduše

16.10.2017  0:00
„Sous-vide je kámoš, ne soupeř. Pomůže vám uvařit věci, o kterých jste si v životě mysleli, že jsou neproveditelné,“ popisuje Pohlreich francouzskou metodu vaření. Z dobrých surovin dostane...  celý článek

Podzimní zelenina jako zdravá lahůdka na posílení imunity

12.10.2017  0:00
Odborníci mají červenou řepu, batáty, růžičkovou kapustu či dýni za ideální suroviny pro sychravé dny. Zasytí a posílí imunitu. Co z nich uvařit?  celý článek

VIDEO: Psí plemena, u kterých byste měli ušetřit za veterináře

7.10.2017  0:00
Psi s nejpevnějším zdravím. Asi každý, kdo si vybírá toho nejideálnějšího psího společníka pro sebe či svoji rodinu, by chtěl vědět, které plemeno je to nejzdravější.  celý článek

Jak na nejlepší čatní. Zpracujte do něj papriky, broskve, mrkev i jablka

5.10.2017  0:00
Představte si téměř jakékoli ovoce a zeleninu na světě a jejich všechny možné kombinace. Čatní může být téměř cokoli, jen musí vždy výborně chutnat, být trochu sladké, trochu kyselé a dosti...  celý článek

Zdeněk Pohlreich radil v kuchyni FC Dymokury. Pepík Hnátek by se divil

3.10.2017  0:37
Co se stane, když na vesnici za Prahou zavřou poslední hospodu? Najde se dobrodruh, profesionální kuchař s rodinou, který se rozhodne vybudovat svou kuchyni v bývalých šatnách místního...  celý článek

Markýza se stala završením rekonstrukce domu. Výhra v soutěži pomohla

29.9.2017  1:00
„Když to člověk neumí, musí to nahradit časem,“ říká Ivan Prokůpek, který své rodině postavil nejen krásnou terasu, ale také stojí za proměnou zahrady i dvougeneračního domu. Zaslouženou odměnou...  celý článek

I čerstvou rybu lze v kuchyni zabít, předvedl šéfovi amatér z Vodňan

26.9.2017  0:00
Opravdu čerstvou a dobře udělanou sladkovodní rybu si v Česku jen tak někde nedáte. Když si tedy Zdeňka Pohlreicha s pořadem Ano, šéfe! pozval majitel rybí restaurace Zlatý soudek na náměstí ve...  celý článek

Přebytek rajských zužitkujte, připravte z nich zásoby kečupu na zimu

7.9.2017  0:00
Úrodu je potřeba maximálně zužitkovat, proto se v období přebytku rajských každá inspirace počítá. A proč si pro ni nezajít do celého světa a nevyužít každý plod: červený, žlutý, oranžový i...  celý článek

VIDEO: Z Třeboně jede Pohlreich nadšený i znechucený, hvězdu dá a nedá

5.9.2017  0:00
Jako předkrm vydlabané plněné brambory, po kterých už máte dost. Neestetické lečo, které může chutnat milionově, ale do restaurace nepatří. Majitel, který se místo péče o rodinný hotel s...  celý článek

Na Štvanici prošel u Pohlreicha i utopenec. Ano, šéfe! je opět zpátky

31.8.2017  0:00, aktualizováno  14:21
Notnou dávku nadhledu projevil šéfkuchař Zdeněk Pohlreich hned v prvním premiérovém Ano, šéfe! po několikaměsíční pauze. Prima ho odvysílala v pondělí večer. Snaha vyjít vstříc hostům mu byla...  celý článek

Proti komárům, klíšťatům i ovádům pomohou bylinky, skořice i levandule

21.8.2017  0:00
Zatím není zcela jasné, proč někdo komáry, ovády a klíšťata láká víc a někdo méně. A tak o prvně jmenovaných říkáme prostě, že obtížnému hmyzu „voní“. Jenže co když hmyzu voníte, ale vám nevoní...  celý článek

Proměna pokoje do mexického stylu. Svépomocí a s omezeným rozpočtem

18.8.2017  0:00
Minimální náklady, zachování původního gauče na spaní a dobrý pocit z výsledku, to byly Lenčiny podmínky, když se jako majitelka jednopokojového bytu o velikosti 32 metrů čtverečních domluvila s...  celý článek

VIDEO: Přejedli jste se při grilování masa? Nezapomeňte ho zajíst ananasem

5.8.2017  0:00
Šéfkuchař Vojtěch Kalášek pracující na britské ambasádě má ohromnou výhodu. V zahradě velvyslanectví má vlastní zahrádku, kde s láskou pečuje o zeleninu, kterou denně používá k vaření pro hosty....  celý článek

Maso z rostlin ve vegetariánském řeznictví chutná jako to opravdové

19.7.2017  0:00
To, že se některé masné výrobky jako buřty, salámy nebo párky mnohdy šidí a vyrábějí takřka bez masa, prokázal nejeden spotřebitelský test. Jsou ovšem „masa“, která maso neobsahují zcela...  celý článek

Není rybenka jako rybenka. Ty z Nizozemska žerou celé archivy

17.7.2017  0:00
Běžné domácí rybenky většinou žádnou škodu nenadělají, jejich exotický sourozenec už představuje větší nebezpečí. Alespoň pro archivy, sbírky knih, časopisů nebo fotografií, ale třeba i pro...  celý článek

Rybenky milují vlhko a tmu. Zbavíte se jich i bez chemie

11.7.2017  2:00
Drobný světloplachý hmyz, který možná občas zahlédnete v koupelně nebo v komoře, velkou paseku nenadělá. Pokud se ovšem nepřemnoží. Jak tomu zabránit? Pomoci může prevence, instalatér, ale třeba...  celý článek

Může se to stát i vám. Pět největších nebezpečí při grilování

6.7.2017  3:00
Mně se to určitě nestane: věta, která už to zavařila mnoha milovníkům letních grilovaček. Pětici nebezpečí, která je doprovází nejčastěji, naštěstí můžete předejít. Čtěte, co dělat, aby se...  celý článek

VIDEO: Nemáte místo na pec? Strčte ji do trouby, radí designéři

26.6.2017  3:00
Praktické řešení pro všechny milovníky domácího chleba představila dvojice amerických designérů. Zájemcům slibují všechny výhody klasické rozměrné pece v kompaktním provedení a snadné zacházení...  celý článek

Bazénovou fólii vyměníte sami, ale chce to trpělivost a pečlivost

31.5.2017  0:00
Bazénová fólie u malých nadzemních bazénů je v podstatně spotřební materiál, který se jednou za čas musí obměnit. Naštěstí výměna je snadná a zvládne ji i průměrně zdatný kutil.  celý článek

VIDEO: Telecí klopsy podle Pohlreicha, svižné grilování s mletým masem

8.5.2017  0:00
Nechte si u řezníka umlít kousek telecího s kouskem hovězího masa, přikupte veku, hlívu a pár dalších ingrediencí a můžete na grilu vytvořit pochoutku, která má nekonečné množství variant....  celý článek

VIDEO: Barbeque kuře bez roštu připravíte doma lehce podle Pohlreicha

24.4.2017  0:24
Za nesmrtelný evergreen považuje šéfkuchař Zdeněk Pohlreich kousky kuřete zapečené v barbeque marinádě. Připravíte je bez použití grilu, ten si nechte na lepší počasí. Stačí zapékací miska. A...  celý článek

Velikonoční mlsání jinak: se zeleným čajem i s hrníčkovým receptem

14.4.2017  0:00
Nebojte se novinek a kromě klasiky se nechte inspirovat méně tradičními velikonočními recepty blogerů a čtenářů iDNES.cz. Není od věci připravit si zdravější verze oblíbených dobrot. Co třeba...  celý článek

Pstruha zbavte žaber a nedávejte si k němu brambory, radí Pohlreich

10.4.2017  0:04
Co si dát k večeři, abyste se na noc nenašťouchli? Časté dilema se dá vyřešit rybou na talíři. Ovšem ne tak, že si k ní dáte těžké brambory. Zdeněk Pohlreich k ní raději připraví o hodně lehčí,...  celý článek

Velikonoční cop ze suchých travin a obilovin potěší na stole i zavěšený

6.4.2017  0:00
Velikonoce jsou za dveřmi, o víkendu se tedy můžete věnovat přípravám, ať jsou vaše představy o jarní výzdobě jakékoliv. Třeba už nějaký věnec či závěs ze sušených rostlin doma máte a bude...  celý článek

Konopní pacienti jsou běžně udáváni okolím, řekl v Rozstřelu Zábranský

3.4.2017  11:17, aktualizováno  4.4 14:07
Léčba konopím je v České republice již čtyři roky legální, přesto je konopí od února v lékárnách nedostupné. Podle adiktologa a lékaře Tomáše Zábranského jde ze strany státu o naprostou...  celý článek

Kuře v jogurtu, křehoučké a vynikající. Lehký rychlý oběd podle šéfa

3.4.2017  0:00
Je to triviální a funguje to. Maso z kuřecích stehen je samozřejmě samo o sobě šťavnatější a trochu tučnější než prsa, ale v kombinaci s bílým jogurtem je navíc i lahodně křehké. A máte lehký...  celý článek

Pohlreichův lehký recept s cuketou a houbami, který si v létě užijete

27.3.2017  10:04
Bezmasých jídel, kombinovaných navíc s cuketou, není nikdy dost. Cukety se sice dají koupit celoročně, ale jak jim u nás začne sezona, každý svěží recept na lehké jídlo s cuketou se hodí....  celý článek

Kuřecí prsa povařte ve vývaru, k tomu bramborový salát, radí Pohlreich

20.3.2017  0:00
Po obědě většina z nás potřebuje vstát od stolu a vrátit se ke své práci, takže kuřecí maso míváme na talíři možná častěji, než je nám milé. Není tedy nad to naučit se jeho různé úpravy. Salát s...  celý článek

Najdete na iDNES.cz