Hobby - domov
Tajemství chuti je skryto v sudech. Filipínský rum využívá aroma bourbonu
Premium Lány cukrové třtiny, vodní buvoli a strašlivé vedro. Redaktor týdeníku 5plus2 vyrazil na filipínský...
Velká hra o fotovoltaickou elektrárnu míří do další fáze. Vyberou se finalisté
Aktualizujeme Do 31. května do 23 hodin jste měli možnost zasílat své příspěvky a zapojit se do hry o...
Květy sedmikrásek použijte na sirup na imunitu, lístky na štípance
Sedmikrásky, ozdobu trávníku, určitě nenechávejte bez povšimnutí. Jsou totiž plné vitaminů,...
Kde chyběla ženská ruka a chlapa drtil sentiment, zavládly chaos a špína
„Než něco vyhodím, tak si to dlouho rozmýšlím, a pak to stejně zase schovám,“ shrnul padesátník...
Snadný recept na hubnutí. Těstoviny jezte al dente a pomalu, radí vědci
Jestli existuje něco, co Italové opravdu nesnášejí, jsou to rozvařené těstoviny. Vědci navíc nyní...
Klučina nachytal za půl dne 22 metrů ryb. Benešovští mají skvěle zarybněno
Dětské rybářské závody? Zapomeňte na to, že by děti lovily jenom čudly, na Konopišti jsou schopné...
Skříně prázdné, ale byt přeplněný věcmi. Zoufalé rodině pomohli profíci
Rodina s dvěma malými dětmi se přestěhovala do Nymburka s velkými plány, jak si nové bydlení...
Nebojte se listového těsta. Příprava trvá jen čtvrt hodiny čistého času
Domácí listové těsto je tisíckrát lepší než kupované. Přitom obsahuje jen pár základních surovin a...
KVÍZ: Milujete řezané květiny? Fajn, a umíte se o ně postarat?
Jsou pro vás řezané květiny radost, nebo jen zbytná starost navíc? Říká se, že jsou to němí...
PORADNA: Má fotovoltaika smysl? Kolik stojí a za jak dlouho se to vrátí?
Boom fotovoltaiky a tepelných čerpadel se promítá do počtu dotazů týkajících se problematiky, která...
Polévkový bujon se zrodil před 180 lety. Původně měl nakrmit chudé
Premium Jeden z největších vynálezů průmyslové revoluce byl masový extrakt, přímý předchůdce českého...
Nedoceněná růžičková kapusta je elixírem zdraví. A skvělá na dietu
Mnozí z nás ji nesnášeli už jako děti a pečlivě lovili z polévky každou kuličku. Možná je ale...
Která rostlina je pro vás ta pravá? Rozkvetlý horoskop pro všechna znamení
Většina z nás má v bytě nějakou tu zeleň. A což teprve majitelé zahrádek, těm brzy rozkvetou celé...
Udělejte na grilu pravá křidélka Buffalo. Kůrku jim dodá kypřicí prášek
Stejně jako si Čech k pivu objedná utopence nebo nakládaný hermelín, jsou pro typického Američana...
Pokud máte chuť, čas a odvahu, pusťte se do pečení domácího pečiva
V dnešní době máme opravdu spoustu možností, kde zakoupit čerstvé pečivo, a můžeme vybírat hned z...
Hokejbalistky svépomocí vyrobily útulné podkroví, ušetřily přes 200 tisíc
V dalším dílu seriálu Akce: Rekonstrukce! se stavební mistr Václav Adamec vydal za sportovkyněmi,...
Přeslička rolní, léčivý zázrak z polí, který od května využijete i v kuchyni
Přesličku rolní jste při procházkách přírodou jistě zaregistrovali pro její výraznou podobu s...
Zkuste grilovaný čínský bůček Char Siu a už nikdy ho nebudete chtít jinak
Bůček můžete připravit na sto způsobů. Rozhodně byste si však neměli ujít variantu, která se...
Pohlreich v souboji ocenil zkušenost, pankáči s pravidly skončili druzí
Pohlreichův souboj restaurací je u konce. Měl ukázat, že výbornými kuchaři se to v českých luzích a...
Důležité je vyhrát si s jídlem na talíři, má jasno foodblogerka
Profil úspěšné foodblogerky Kateřiny Jaškové je barevný a plný skvěle naservírovaných pokrmů. Své...
Rozpalte jarní grilovací sezonu marinovaným lososem v asijském stylu
Lososa, jednu z nejoblíbenějších ryb, můžete udělat na pánvi, v troubě i na grilu. Zkuste ho jednou...
V úsporách plynu bude nutné vytrvat i po startu alternativních dodávek
Pražské domácnosti a podniky, kterým plyn dodává Pražská plynárenská, snížily v právě končící topné...
Známe druhého finalistu souboje restaurací. Preciznost porazila risk
Pohlreichův souboj restaurací se blíží do finále. V zatím posledním dílu mezi sebou bojovaly dvě...
VIDEO: Laminátovou podlahu vám hyzdí nepěkná rýha? Oprava je snadná
Nějaké té rýze či škrábanci se na laminátové podlaze těžko vyhneme. Každému občas něco upadne,...
Zkuste doma langoše, jaké by vás na ulici přitáhly. Tajemství je ve lžíci
Streetfoodová lahůdka je velmi jednoduchá na přípravu. Foodblogerka Koko ve svém pořadu Koko ve...
Vitaminovou bombu kimči připravíte za půl hodiny. Jak ji použít v kuchyni
Vyrobit kimči je snadné a přípravu plné sklenice máte hotovou za slabou půlhodinku. Jen je třeba...
Partu z Olomouce dostala pop-up restaurace do finále Pohlreichova souboje
Náročným duelem se Zdeňkem Pohlreichem za zády prošlo šest špičkových gastropodniků. Tři z nich –...
Z balkonu udělala dětský pokojíček. Zapojila se a ušetřila na pět set plyšáků
Paní Saša bydlí se svou sedmiletou dcerou na pražském Žižkově v balkonovém království, jak příbytek...
Stále zaměňujeme „díky“ a „kvůli“. Kopuli a kupoli Ústav uznává za rovnocenné
Když v týdeníku 5plus2 vyšel před dvěma měsíci článek o nejčastějších chybách, které Češi dělají v...
Ztracený barbecue bůček se musí mezi prsty rozmáčknout. Jen se rozpadá
Jeho přípravu by měl umět zvládnout každý grilovací nadšenec. V dnešním dílu grilovací akademie vám...
Obě zážitkové restaurace Pohlreicha nadchly, nakonec rozhodl mrkvový tatarák
Dnešní Pohlreichův souboj restaurací byl soubojem absolutních špiček v zážitkové gastronomii....
Děti v restauraci? Vyrazilo mi dech, jakou publicitu to mělo, říká Pohlreich
Rozstřel Před lety vtrhl na obrazovky jako uragán a mnohé jeho hlášky se staly legendárními. Kam na ně...
Vejce v kuchyni. Jak to s nimi skoulet, aby žádné nepřišlo nazmar
Zpracujte letošní vaječnou úrodu nejen chutně, ale i originálně. Máme pro vás pár nápadů, receptů i...
„Kostku ve skluzu“ ani závodní jídelnu u nás nečekejte, říká šéf vinného baru
Premium Dušan Mackovič původně nechtěl být kuchařem, studoval na průmyslovce. Tuto školu nedodělal a přešel...
Punkové vietnamské bistro smetlo v Pohlreichově souboji luxusní restauraci
Na jedné straně poměrně opulentní podnik pro náročné, který patří velice šikovným vietnamským...
Magické velikonoční polévky našich předků: zelená, ušelo, šmigrustovka
O polévkách se říká, že jsou grunt. Nejinak tomu bylo i o Velikonocích, kdy toto „startovací jídlo“...